Избор на сушилня - 7

• 121 935
  • 788
  •   1
Отговори
# 675
Щом една марка с претенции и традиции не е намерила за недостойно така директно да злопотреби с доверието на редовните си клиенти ,от къде на къде потърпевшите  трябва да се чувстват неудобно  от факта че са били измамени?
Очевидно има полза това да бъде напомняно толкова пъти колкото потенциално потърпевши може да има.
Нека хората знаят какво да очакват и нека правят информиран избор.
Да си бяха написали честно не сме сертифицирани за вълна и нямаме такива програми,не суши по-малко от 1,5-2,0кг гащи пък човек да си прави сметката за какво да брои толкова пари!

# 676
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
АЕГ е може би най-хвалената марка в темата и моята сушилня е такава.Дори тя обаче не суши два чифта чорапи, защото датчиците не засичат влагата в толкова малко количество и обикновено с такава бройка работи 10-15 минути и "твърди" че всичко е изсушено.
За вълната е по същия начин.Само "освежава", но аз не ползвам програмата, защото нямам такива дрехи.Чела съм преди да я купя и драма не виждам...
Перланята ми е Бош и пак ще си купя такава като сдаде багажа тази.

# 677
  • Сливен
Аз съм много благодарна,че толкова обстойно се обсъди проблема с Бош,защото се бях насочила към тази марка,а за мен е важно да суши вълна.

# 678
....
За вълната е по същия начин.Само "освежава......[/color]
Скъпа ми пантерке, ПРОГРАМА ЗА ВЪЛНА , така както е записано в характеристиките на сайта на магазина    означава нещо съвсем различно и много ви моля спрете с това освежаване!Нито на програматорите нито в книжките не е записано  освежаване на нито един език!

# 679
  • София
....
За вълната е по същия начин.Само "освежава......[/color]
Скъпа ми пантерке, ПРОГРАМА ЗА ВЪЛНА , така както е записано в характеристиките на сайта на магазина    означава нещо съвсем различно и много ви моля спрете с това освежаване!Нито на програматорите нито в книжките не е записано  освежаване на нито един език!
Айде стига подвежда хората! Това, че ти не си си направила труда обстойно да прочетеш и разучиш какво си купуваш е твой проблем, а не на Бош. Вярно, че продавачите би следвало по-подробно да информират програмата за вълна дали суши или само освежава, но и в двата варианта е за вълна. Така, че няма дефект в Бош-а, а има недоизяснена функция, която както казах е за вълна, макар и в някои модели само за освежаване на вълната. В книжката си пише wool finish, освен това няма сертификат за изсушаване а вълна - достатъчно за да се разбере, че не суши, а само я освежава или иначе казано я финализира, т.е. след изсушаване я разпухква.

# 680
Айде стига подвежда хората!
Моля ,моля !Точно обратното.Пояснявам на кандидат купувачите какво да очакват от уреда с марка БОШ,а то е че не суши вълна и че има ограничение  в минималното тегло на прането.Все неща ,които производителя е пропуснал да спомене и които определено не са ''дефект'' при доста по-евтини модели на далеч не така претенциозни марки.
В книжката си пише wool finish, ....достатъчно за да се разбере, че не суши, а само я освежава или иначе казано я финализира, т.е. след изсушаване я разпухква.
Това вече е абсолютна заблуда ,която дори Бош не си позволява да напише !
Недоумявам вие къде го прочетохте ,та така убедено  твърдите нещо ,което дори производителя не си е позволил да твърди?Нищо не се освежава и не се разпухва wool finish . Rolling Eyes
Що се отнася до наименованията на програмите и това което се очаква от тях.
Ами програмата за памук  не го разпухва,а го суши тоя памук.
Програмата за синтетика  също не прави друго ,а суши съответната материя.
Тогава кой подвежда като на програма която трае 6 мин  и определено не суши вълна да напише че е програма за вълна ?!!!

# 681
  • София
Пише wool finish, а не wool dry или нещо от сорта. Ако твоята 6 минутна не е за освежаване за какво е тогава? Аз /и не само аз/ wool finish го разбирам като завършване на вълна, т.е. приключване на процеса, а не изпълнение на самия процес. Може пък аз нещо грешно да го разбирам не знам. Но на сушилните които сушат вълната си пише само wool без finish или друго уточнение, поне на тези които съм виждала. Програмата ти за памук как е изписана, май не е cotton finish.
Мисълта ми беше, че бош-а който ти имаш има програма вълна, но тя не суши, а освежава вълната. Не знам защо ти е трудно да асимилраш, че има и таква програма за вълна - освежаваща, освен такава за цялостно сушене.
Важно е за бъдещите потребители да си знаят, пише ли wool finish, значи не суши, а освежава.
Когато аз си купувах сушилня се поинтересувах за тези програми и разбрах къде е разликата, не е много сложно.

# 682
  • Pazardjik
Айде стига подвежда хората!
Моля ,моля !Точно обратното.Пояснявам на кандидат купувачите какво да очакват от уреда с марка БОШ,а то е че не суши вълна и че има ограничение  в минималното тегло на прането.Все неща ,които производителя е пропуснал да спомене и които определено не са ''дефект'' при доста по-евтини модели на далеч не така претенциозни марки.
В книжката си пише wool finish, ....достатъчно за да се разбере, че не суши, а само я освежава или иначе казано я финализира, т.е. след изсушаване я разпухква.
Това вече е абсолютна заблуда ,която дори Бош не си позволява да напише !опитах се да публикувам без цитат ,но неуспешно.В момента взех за проба на майка ми старото МИЕЛЕ ,за да преценя ,с какво да сменя моето
Недоумявам вие къде го прочетохте ,та така убедено  твърдите нещо ,което дори производителя не си е позволил да твърди?Нищо не се освежава и не се разпухва wool finish . Rolling Eyes
Що се отнася до наименованията на програмите и това което се очаква от тях.
Ами програмата за памук  не го разпухва,а го суши тоя памук.
Програмата за синтетика  също не прави друго ,а суши съответната материя.
Тогава кой подвежда като на програма която трае 6 мин  и определено не суши вълна да напише че е програма за вълна ?!!!!опитах се да публикувам без цитат ,но неуспешно.В момента взех за проба на майка ми старото МИЕЛЕ ,за да преценя ,с какво да сменя моето вече издъхващо ЗАНУСИ.Тя също има програма ФИНИШ ВОЛЕ та да видя на МИЕЛЕ -то какво точно представлява

# 683
 Afrodita ,на програмите :
Тawels
Mix
Downs
Shirts/Blouses
също не пише dry  ,но са програми за сушене а не за разпухване .
Освен това ''проблема'' изобщо не е в Бош-а ,който имам аз а във всички уреди с тази марка, защото както не можеш да напишеш къде прочете ,че
В книжката си пише wool finish,....- достатъчно за да се разбере, че не суши, а само я освежава или иначе казано я финализира, т.е. след изсушаване я разпухква.
така и май  не можеш да публикуваш линк с модел на сушилня от тази марка която да суши вълна .
Наистина обаче не мога да разбера, след като и двете сме съгласни ,че аз съм сбъркала при покупката си от недоглеждане, защо толкова ви дразни (някои потребители) че обръщам внимание на хората пристъпващи към покупка да внимават и да гледат повече от мен и ДА НАПРАВЯТ ИНФОРМИРАН ИЗБОР?
Нали форума е за това да се информираме.

# 684
  • София
Именно, форума е да си помагаме, а не да обясняваме, че дадена марка/модел са дефектни, а реално дефект да няма, само неправилно разбиране на програма.
Ето малко инфо за освежаващата програма:
Вълна finish
Вълна finish е специална програма за всички годни за машинно пране вълнени материи. Дрехите се „отпускат” посредством редуциращо се нагряване, продължаващо известно време и по този начин стават изключително пухкави.

източник: http://www.winning.bg/bg/catalog/id/2123/Bosch-WTW85530BY.html
Дали има бош, който суши вълна не знам, а и не мисля да търся, защото нито ме интересува, нито мисля да си купувам. Поради тази причина никъде не съм твърдяла, че има или няма такъв модел на бош. Дори и наистина да няма това какво променя - нищо.

# 685
Точно за това се възмущавам.
На линка ,който сте дали  за уред  с цена 1900лв, продавача е споменал :
ПРОГРАМА ЗА ВЪЛНА -да Shocked Shocked Shocked ooooh! ooooh! ooooh!
заедно с :ПРОГРАМА ДЪНКИ -да
               ПРОГРАМА ЗА РИЗИ -да
               ПРОГРАМА ЗА КОПРИНА -да.....и др.сушащи(надявам се де)  програми
Въвеждат клиента в заблуждение за това че купува уред който суши вълна.
Така бях заблудена и аз и много други  хора.
В жест на благодарност ,аз пък ще напомням периодично  на всеки насочил се към тази марка  да внимава защото това че пише че съществува програма за дадена тъкан съвсем не означава че тази програма суши/пере или там каквото би очаквал от нея Wink.

# 686
  • София
Точно за това се възмущавам.
На линка ,който сте дали  за уред  с цена 1900лв, продавача е споменал :
ПРОГРАМА ЗА ВЪЛНА -да Shocked Shocked Shocked ooooh! ooooh! ooooh!
Скрит текст:
заедно с :ПРОГРАМА ДЪНКИ -да
               ПРОГРАМА ЗА РИЗИ -да
               ПРОГРАМА ЗА КОПРИНА -да.....и др.сушащи(надявам се де)  програми
Въвеждат клиента в заблуждение за това че купува уред който суши вълна.
Така бях заблудена и аз и много други  хора.
В жест на благодарност ,аз пък ще напомням периодично  на всеки насочил се към тази марка  да внимава защото това че пише че съществува програма за дадена тъкан съвсем не означава че тази програма суши/пере или там каквото би очаквал от нея Wink.

На доста места си го пишат: Вълна finish.
Пак да кажа за Вълна finish: програма за вълна има, но тя не суши, а само освежава и разпухва вълната - и сушене и освежаване все е програма за вълна, просто е с различно предназначение.

# 687
Не че марката е дефектна, тук става подвеждане на клиента с използване на хитри похвати и спестена информация.
Тяхна е отговорността да представят продукта и възможностите му, не е работа на клиента да си "превежда" и интерпретира данните и имената на програмите.

# 688
Пак да кажа за Вълна finish: програма за вълна има, но тя не суши, а само освежава и разпухва вълната - и сушене и освежаване все е програма за вълна, просто е с различно предназначение.
И аз пак да кажа оцветеното в синьо са си чисто ваши тълкувания.Такива обяснения не фигурират написани от производител  [/b]нито в книжката нито на програматора на самия уред.

# 689
И какво от това, чак пък такъв проблем с тази вълна! Не вярвам да откажете хората да си купуват Бош. Просто човек трябва добре да се информира, като избира, а ако не е успял, да не го натяква постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт