Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 963
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Аз много внимавам. Като ми предстои среща по неприятен повод или някакво натоварващо за мен събитие - не слагам нищо...Защото и при мен става така.

# 346
  • Бургас
Love Chloe първо го харесах,след това го намразих,просто върху мен е едно нищо.Стои ми "плоско" и безлично и в базата ме дразни ужасно много.Траен е да,но и аз нищо дървесно не откривам в него.Много тестове трябват за този аромат,за мен не е въобще лесен. Peace

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 16:11 от Bright Crystal

# 347
Прави сте, разбира се. Просто на този парфюм не се предлагаха проби, та така. Хубавото е, че е унисекс, та мога да го шитна на някое от децата или на ЛМ  Grinning То по едно време и така се навивах, че за подарък го купувам, ама тайно му се точех. Ще видим, може да се промени възприятието ми през следващите дни.

бил си е за подарък явно  Simple Smile
ще си харесаш нещо друго  Peace

# 348
  • София
На мен пък през последните няколко студени дни Noir Exquis ми наподобява периодично на Hypnotic Poison.

# 349
Докато не е минала темата с равносметката да се пОфаля , че приключвам парфюмната година с Коромандел. Поправих една грешка да се разделя преди време с него- сега отново се събрахме Laughing Heart Eyes

От 1 януари си налагам тримесечна забрана за купуване на шишета. Дано само да не стане като при Олеандър да наваксам ударно hahaha

# 350
Получих си Noir Exquis-а. Първата ми мисъл беше "боже, това мирише евтино". Много ми е синтетичен. При тези ноти очаквах чисти, натурални аромати. Има нещо, което не ми се вписва и ме отблъсква. Къде в търговската мрежа го предлагат, за да подуша за сравнение, може пък да съм попаднала на менте? Имам чувството, че и развитие не забелязвам, също като при ментетата.

Аз мислех, че съм единствената в тази тема, която не хареса този аромат. За мен не мирише "евтино" точно, но преди доста време го описах като "generic."  Просто генерично сладък е. Не усетих кестените, които по принцип са трудни за пресъздване аромат. Дори в латето, което пия с аромат на печени кестени, не са реалистични. Но за мен изобщо Л'Артизаните които излизат последните години не са нещо особено.

Някой питаше за Ормонд Джейн. Отдавна престанах да следя творчеството на тази компания, но съм пробала и носила тези, с които станаха известни.

Толу е наистина тежък аромат, и отговаря много добре на името си. Има някаква подправка в него, която ме дразнеше.

Ormonde Woman е може би най-интересният за мене. Бих го описала като нео-шипър. Има зелени ноти, има и дълбочина. В средната му фаза за мен се открояват едни от най-красивите горски виолетки, които съм усещала в парфюм, но определено не бих описала аромата като цветен или виолетков. Доста е комплексен и за мен поне не е груб. Носех го преди години, но е труден парфюм, както повечето на Ормонд. Трябва специално настроение или температура за тях.

Все още нося Таиф, който е средно сладка роза със сафрон. За мен е носим в студени дни. Един от по-интересните розови аромати на пазара е.

Frangipani
е много приятен, изключително цветен и реалистичен аромат. Цветята са деликатни, но самият парфюм се усеща дълго. Струва си да се пробва ако харесвате този тип аромати или това цвете.

Пробвала съм и няколко други, но нямам спомен, освен че не ми допаднаха. Ще ми е интересно да прочета за новата серия.

Вчера и днес съм с любимия ми Tea for Two, при който се връщам всяка зима.

И аз много внимавам какво нося, но и друг път съм писала, че как и какви парфюми се носят (ако се носят) много зависи от локалната култура. Около мен не е прието да се носят силно осезаеми парфюми.  Споделяла съм, че един от местните театри изпраща писмо, в което канят хората да не носят парфюми защото тези около тях може да имат алергии.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 18:57 от Pixie

# 351
И аз харесвам май единствено Тайф от Ормонд Джейн. Толу е много силен и мен ме души.

# 352
Таиф е красива роза, ЛМ се шегува, че дисциплината отива на кино като съм с него

Pixie,
Благодаря за ревютата  Simple Smile

На пролет ще обърна повече внимание на Frangipani

# 353
Pixi "Но за мен изобщо Л'Артизаните които излизат последните години не са нещо особено."

Смениха си собственика, но пък положителното е, че не спират много от старите аромати, а и се надявам да върнат някои от спрените...Мисля, че Bucoliques de Provence ще е приятен, някой ако го е пробвал да сподели..Културата на носене на парфюм си зависи от конкретния човек, доколко той е склонен да се съобразява с околните. Аз не харесвам жените-ароматизатори, предимно в случаите, в които не харесвам самият парфюм. Ако ми харесва парфюът, съм по-толерантна:))))))

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 19:41 от Zozina

# 354

.Културата на носене на парфюм си зависи от конкретния човек, доколко той е склонен да се съобразява с околните.

Без съмнение! Но си има и културни тенденции, както при парфюмите така и при облеклата. Например, рускините и бразилките се различават доста от местните.  Дори съм писала, че рускините ги различавам по облеклото често. Както и да e, това е голяма и съвсем не едностранна тема.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 20:41 от Pixie

# 355
И аз съм писала за рускините (бразилки не съм срещала), мога да ги надуша отдалече и да ги позная по облекло и грим Laughing
Може би никога няма да забравя гледката на две рускини, на закуска, в един гръцки хотел, с кожените палта, уникална гледка бяха...

# 356
Поръчах си това
Очаквах да съм неприятно изненадан от ароматите, но се оказаха много, много добри.
Не знам защо никой във Фрагрантика не е споменал, но Арамис Калиграфска роза е копие на
Bond 9 Perfume http://www.fragrantica.com/perfume/Bond-No-9/Bond-No-9-Perfume-6751.html
Всички парфюми които тествах са много добре блендирани и със натурални съставки.
Уд в парфюма аз не усещам.
New York Oud има медицинско начало, след 30 минути уда се успокоява и на преден план излиза
розата. Синя слива не усетих, най-вече се усеща роза, шафран и уд. http://www.fragrantica.com/perfume/Bond-No-9/New-York-Oud-11234.html
New York Bleecker Street e разкошен аромат на листо от теменужка. Може би една идея по подходящ за жена http://www.fragrantica.com/perfume/Bond-No-9/Bleecker-Street-1301.html
New York The scent of peace for him e най-доброто от всичко което съм пробвал досега, в началото е леко цитросово, но не усещам ананас изобщо, след това предпологам се показва хвойната с другите съставки и тогава аромата става невероятен. И в студено време е добър, но имах работа в един магазин в който беше 25-26 градуса и тогава го усетих още по добър от преди. Мисля, че ще стои добре и на жена.  http://www.fragrantica.com/perfume/Bond-No-9/The-Scent-of-Peace- … or-Him-20551.html

# 357
  • Чукарландия
Докато не е минала темата с равносметката да се пОфаля , че приключвам парфюмната година с Коромандел. Поправих една грешка да се разделя преди време с него- сега отново се събрахме Laughing Heart Eyes

От 1 януари си налагам тримесечна забрана за купуване на шишета. Дано само да не стане като при Олеандър да наваксам ударно hahaha

Честит ти Коромандел! bouquet

+1. И аз от 1-ви януари! Joy

# 358
Получих си и аз коледните подаръци  Simple Smile С пратката от Estée Lauder получих и две проби. Modern Muse Le Rouge Gloss определено ми хареса! Не мога да го разложа на ноти или да кажа, че някоя доминира. Добра композиция. Ако имах друг избор сигурно нямаше точно него да взема като проба, но той взе че се оказа приятна изненада. http://www.fragrantica.com/perfume/Est-e-Lauder/Modern-Muse-Le-R … -Gloss-38990.html
И понеже поръчвах разни неща и от The Body Shop, сдобих се и с една тоалетна водица Moringa. Трябва да кажа, че съм голям фен на душ гела от тази серия, страшно ободряващ е, та покрай това реших и водата да пробвам. И тя ме изненада приятно, най-вече затова, че е трайна, не се надявах никак на това. http://www.fragrantica.com/perfume/The-Body-Shop/Moringa-17144.html

# 359
Advanced_, защо си очаквал да си неприятно изненадан от парфюмите на Bond N9? Обикновено са харесвани.

Общи условия

Активация на акаунт