Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 881
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • СОФИЯ
Престраших се и поръчах bond n 9 chinatown от 100мл,
пък да видим дали ще съм късметлийка като вас Rolling Eyes

# 526
  • ВАРНА
Може ли да се купи качествен мъжки парфюм за 50 лв. 50 мл. -  държащ силен мирис поне 2 часа и къде във Варна?

# 527
Според мен българската роза и турската са с различни свойства, поради факта, че се отглеждат в различни почви, но не съм се задълбавала да разучавам подробности...

# 528
Toчно спецификата на съчетаване на почва и географски особености на климата на Подбалканската долина, биват посочвани като уникални условия за отглеждането на Казанлъшката роза.

Като ученици, бяха направили опит да ни заведат на бригада за бране на рози, но заради ужасните условия, които намерихме там, организирахме стачка и така и не стигнахме до розовите насаждения. Качихме се на влака и се върнахме в София Simple Smile

# 529
  • от един красив град
Наистина е много трудно (поне за мен) да се намери хубаво балансиран аромат, хем а се усеща роза, хем да не е само роза, хем да е свежа и пр. Аз затова се обърнах към вас, а ме посъветвате като експерти в парфюмите.  Blush
Моно аромат на рози не харесвам, веднага се сещам за Roses de Chloe. Макар че по пирамида има и други съставки, аз усещам предимно роза, но не е моята роза. От парфюмите им съм тествала почти всички и мога да кажа, че най-много ми харесва Chloe EDP, много любопитен за тест ми е новият им аромат Fleur de Parfum. Ако има тествали го, моля да споделят, че се изкушавам да го стрелна на сляпо.

Сега да изкажа и моето скромно мнение за Амуажите, които днес тествах.
Ciel ми допадна най- много, много нежен, фин и кремест го усещам. Наистина не му сега времето, но ми се струва, че и дори в по- топли дни, ще стои близо да кожата.
Lyric и Beloved определено не са моите парфюми. Сега да не ми се разсърдят момичетата, които ги харесват, но на мен ми миришат като стар одеколон, навяват ми асоциация със стара изоставена къща, паяжини, врата скърца, докато я отварям да вляза. В стаята виждам счупено огледало, прашасало и мръсно, отварям скрина до огледалото а вътре два стари одеколона. Това е усещането, което получавам от тези парфюми, като искам да кажа, че не съм експерт, а просто любител и нещо, ако не ми доставя радост и приятни емоции го подминавам, без значение от марката.
Без съмнение любимец от този бранд ми остава Съншайн, определено той е моята епоха. Много позитивен, слънчев и дълготраен аромат.
За сега парфюмното ми любопитство е задоволено и скоро за Амуаж няма да си помисля.  Mr. Green

# 530
Аз никога не съм правила паралелен тест на казалъншки розов екстракт (етерично масло или както там да се нарича) и турски такъв, но хора, които са, твърдят, че българската роза е с по-плодов и свеж мирис, а турската е по-наситена, по-плътна...

# 531
  • някъде под слънцето...
Ами да .
От различни сортове са.
Също както различните сортове грозде дават различен аромат на виното.
И там селекцията е вървяла в различни посоки в зависимост за какво ще бъде използван продукта.
В маслодайните рози селекцията върви в посока  високи и стабилни нива на етерични масла.За декоративни цели се залагат  други  параметри .

Последна редакция: чт, 29 дек 2016, 14:17 от sl

# 532
Всички експерти по розови парфюми, рози и розобер да се съберат на едно място не могат да кажат коя роза ще се  хареса на човек. Иска се пробване и търпение. Grinning Аа- и много важно е да не се опитва човек зорлем да хареса нещо.Като не му харесват на човек рози преобладаващи в аромат не му харесват и толкоз. Ако нещо дето има вътре роза случайно се хареса тогава е друго. В темата има много примери как хора дето уж не харесват рози изведнъж се оказват с двата крака вътре по някоя роза..че и не само по една.  И аз не харесвам мускал защото е задушаващ , но не натоварвам розата със соц мокрите розови кърпички. Сортовете не ги знам , но на розобер съм била много пъти щото съм от Карловско  и нямаше как да избягам hahaha Това значи , че трябва по всички правила да не мога да понасям рози, ама не би Party

# 533
Тук стваше въпрос за съвсем друго - има хора, които не че не харесват рози по принцип, а само такива парфюми, в които розата завива в посока мускал.

# 534
Тук стваше въпрос за съвсем друго - има хора, които не че не харесват рози по принцип, а само такива парфюми, в които розата завива в посока мускал.
Именно! След десетки розобери и хиляди подарени мускалчета (предимно на руснаци), и до ден днешен не мога да се отърся от асоциацията си с нещо ретро, тежко, накъртващо сладко и свързано с едни "други" времена. В тази връзка, не съм готова да тествам парфюми от този клас. Peace

# 535
Дами пристина ми АЛ ХАРАМАЙН МЕДИНА . То е  като рол он не очаквах да е като рол он , а с клечица , но уви аромата е много силен .

# 536
Без да съм експерт с парфюмите, за розов аромат препоръчвам ето това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Frederic-Malle/Portrait-of-a-Lady-10464.html

# 537
# 538

Аз бях с големи надежда за тази роза, понеже много харесвам Le Parfum EDP, намерих го за проба, но изобщо не ми допадна, много синтетична и изкуствена. Наистина е нещо като сладко от рози, ще разгледам и другите ти предложения Зозина и на другите парфюмни фей.  love001

Сега да си призная, вдъхновена от вас си поръчах три мостри на Амуаж и току що получих смс, че са пристигнали.  newsm44  За сега познавам само Съншайн и много ми харесва. Нямам търпение да пробвам и другите и ако нещо ми хареса розата ще почака.
От пирамидите и коментарите във Фрагантика реших, че най- голям шанс да ми допаднат имат Beloved, Lyric и Ciel.  Simple Smile

Divina, вземи си проби на Бонд Парфюм и Бонд New York Oud, розите в тях са страхотни

# 539
Момичета,

На някой познат ли му е този парфюм - http://www.fragrantica.com/perfume/Missoni/Missoni-2015--33017.html? Хубав ли е? Помирисах го на позната, която каза че е с него...Много ми хареса, но не съм сигурна дали това е точния аромат, а не знам в СФ къде бих могла да го тествам...

Общи условия

Активация на акаунт