Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 851
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Мацкиии в Пловдив някъде срещали ли сте This is Her Zadig , много се чудя дали да не го поръчам насляпо ама..... не ми се рискува май... а в Douglas го нямаме Sad  Hug

бих те посъветвала да не рискуваш  Peace
началото на парфюма е страхотно и след час-два цялата тази прекрасност изчезва и остава миризма на изгоряла захар
изчакай да се появи, пръсни се, постой и тогава решавай  Simple Smile

# 586
Да... Пробвах This is Her Zadig в Сефора и на този етап не разбрах защо предизвика такъв възторг с появата си. При последващи проби може и да забележа нещо в него, обаче сега просто не.

# 587
  • Бургас
Това е "Коко"-http://www.fragrantica.com/perfume/Chanel/Coco-Eau-de-Parfum-609.html Подкрепям мнението на Денс за Memoir-Amouage,че си приличат с "Коко".Чета,че на доста хора им прилича и на Poison-Dior.Аз обаче не откривам прилика с него.Ани,намери проба от някъде на  This is Her Zadig задължително,не го стрелкай на сляпо е моя съвет.Jour D'Hermes харесвам повече,но Jour D'Hermes Absolu на моята кожа е в пъти по-траен. Flutter

# 588
Има нещо много очарователно в този ретро шик, който се завръща в много сфери на живота и който се опитва да заличи стерилността и унифицирането на свръхмодерните неща, които ни правят еднакви, равни, без душа... но това е дълга тема, а нямам време в момента  Laughing. А иначе - това им е хубавото на сложните парфюми - харесвани или не, карат те да мислиш и да чувстваш на едно по-дълбоко ниво.
Харесвам също първосигналността на Съншайн и на ред други, с които изобилства пазара - и за тях си има моменти, настроение, време и място.
Просто предновогодишни размисли  Simple Smile

Хубави празници пожелавам на всички!  bouquet
Обнадеждаващо е, че доста хора мислят по тези въпроси. За жалост унифицирането се е разпространило из всички области на живота и си има своите поддръжници, които са доста кресливи...

Издирвам някой, който да е пробвал Hyperbole Courreges. Те са много интересен бранд. Големите фирми са искали да го купят и възродят, но е измъкнат под носа им от двама пича, които са се занимавали с реклама. Просто са убедили Coqueline Courrеges, че ще се придържат към първоначалните му идеи и визия. Те са взели решение, да не наемат големи имена за рекламните кампании на ароматите, а просто да ползват така или иначе модерният дизайн създаден вече от Courrеges, което за мен е гениален ход...Използвали са компанията, която се занимава с ароматите на Mauboussin, за да реформулират старите аромати и да ги пуснат на пазара, отговарящи на новите изисквания на IFRA. Като цяло са ми доста интересни.
Купих си
http://www.fragrantica.com/perfume/Courreges/Eau-de-Courreges-new--15489.html
който е представен като унисекс, но спред мен стои перфектно на мъж, има точно тази нотка на зеления бръснарски сапун от едно време, от която повечето се страхуват, но на мъж седи убийствено...
Пробвах
http://www.fragrantica.com/perfume/Courreges/Empreinte-new--15488.html
който е ретро шипър и си мисля, че дами, като sl, ще го оценят. Издирвам за проба:
http://www.fragrantica.com/perfume/Courreges/Blanc-de-Courreges-15490.html
някой ако го е пробвал, ще се радвам да сподели. Както и новият
http://www.fragrantica.com/perfume/Courreges/Hyperbole-40170.html
който е бил ексклузивен за Air France, надявам се да го пуснат по магазините и да го намеря за проба...
Рекламата му с модел ала Grace Jones, е страхотна:
https://www.youtube.com/watch?v=8ajOP-JyTeQ

# 589
Изморена съм от сладости, пушеци, подправки, тамяни, бонбони, карамел, е такива неща, с които са бъкани масово парфюмите, че и тези, които аз лично съм си избирала. ooooh! Сложих днес Caligna и се разрових за нещо леко, женствено, свежо, но и трайно. Мноого ме дърпа в посока на La Tulipe, но просто не мога да прескоча тая ценова бариера за момента Blush Иначе се извинявах с празниците и а-ха да го поръчам, но се спрях.
Много ми се иска нещо такова, но на по-поносима(за такива като мен) цена. Някой може ли да предложи нещо? И в Сефора и Дъглас минах от онези дни, и... нищо не ме впечатли, освен Collection Extraordinaire California Reverie Rolling Eyes

# 590
И аз съм така с La Tulipe - много го искам, разносвах мостра и идеално се чувствах с него, но цената му ме прави колеблива. Сега се успокоявам, че не му е времето; като дойде пролетта пак ще го мисля.

П.П. И навярно ще го купя: гледам сега, че може да се намери и на по-поносима цена, горе-долу колкото шанелските парфюми.

# 591
  • Пловдив
Ани, This is Her Zadig&Voltaire има в Прити шоп в Пловдив.

# 592
Пробвах La Tulipe само веднъж, но пък затова с хубаво напръскване и много ми хареса, много траен се оказа на моята кожа, обаче четох и отзиви тук. Имаше две мнения, че се променя към евтин сапун. Е... евтин сапун за 250-300 лв някак не ми харесва да е. Колебанията ми идват от това, че тогава пробвах и доста други неща, които може да са повлияли на представата ми за La Tulipe и ще ми е нужна чиста проба, и някакъв курс да мина, за изтръпване при поръчка, и отказ от емоции Crazy

# 593
  • някъде под слънцето...
Zozina кой Empreinte пробва  eдт (винтижа) или новата едп.
Лично аз предпочитам бабичката пред девойката, въпреки че обикновено съм почитател на едп версиите(когато парфюмът е предтавен в различни концентрации).В общия случай чистите парфюми и ЕДП са по дълбоки и многопластови.
По повод различните концентрации на парфюмите ще си позволя да цитирам думите на една много уважавана от мен фея
Тоалетните води радвати широкия приятелския ми  кръг, парфюмите близкия, а чистите парфюми  слагам за собствено удоволствие.

# 594
https://parfium.bg/amouage-memoir-damski-parfium-bez-opakovka
Денси, с този ли си днес....страхотен е!
Моят любим на всички времена е Коко Мадмоазел! bouquet

# 595
  • Хасково
Ани, This is Her Zadig&Voltaire има в Прити шоп в Пловдив.

Благодаряяя  Hug Hug Hug

# 596
  • Хасково
Мацкиии в Пловдив някъде срещали ли сте This is Her Zadig , много се чудя дали да не го поръчам насляпо ама..... не ми се рискува май... а в Douglas го нямаме Sad  Hug

бих те посъветвала да не рискуваш  Peace
началото на парфюма е страхотно и след час-два цялата тази прекрасност изчезва и остава миризма на изгоряла захар
изчакай да се появи, пръсни се, постой и тогава решавай  Simple Smile

Мерси много , ще ходя да го тествам ииии дано не ме разочарова Heart  Hug Hug

# 597
Бижу, при мен La Tulipe не беше особено траен, за съжаление; държеше се ефирно, романтично, слабо доловимо, такава си представям, че е и концепцията му. Но пък аз не съм критерий за определяне на интензитет и трайност - преди дни се бях напръскала с Blanc Violette, който винаги ми идва недостатъчен, пръскам здраво и пак не го усещам. И така бях прекалила последния път, че близките ми ми направиха забележка, че с дни къщата ухае на този парфюм, а аз не го регистрирах. Това е към определени миризми, не към всичко. Та може и La Tulipe да ми попада в тази графа.

Другото, което е интересно: на мен La Tulipe ми ухае и на липа, а такова нещо в пирамидата няма. Откъде се взе тази липа не знам...
Извадих си остатъка от пробата - действително има нещо, което може да мине за сапунесто. Но не е евтино.

# 598
sl, пробвах новата версия от 2012, който дори не обърнах внимание дали е едп или едт...аха да си го купя, но ми се струва, че няма да го нося, а само ще си го мириша вкъщи:))) Страховит е, но и ужасно привлекателен. Аз се учудвам на смелостта на тези хора да възродят такъв тип парфюм...намерих го за някаква смешна цена и сега даже съжалявам, че не го взех...прекрасно ретро..

# 599
Не искам да разводнявам темата, но не мога да не се похваля на вас, защото ви чувствам много близки.  Hug Снощи станах баба!  Party Малък, сладък мъж  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
И за да не съм съвсем офтопик, днес отидох да го гушна за пръв път с L'Eau de Chloe, но за жалост, беше заспал и не можа да оцени очарованието му, както и това на просълзената си баба  Laughing
Весело посрещане на Новата година желая на всички и здрава, щастлива и парфюмно изобилна 2017-та!  Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт