Парфюмни размисли и страсти - 205

• 106 840
  • 737
  •   1
Отговори
# 600
  • СОФИЯ

Hug
Навремето съм ползвала N0 5. Приличат ли си?

# 601
  • СОФИЯ

http://www.fragrantica.com/perfume/Courreges/Hyperbole-40170.html
който е бил ексклузивен за Air France, надявам се да го пуснат по магазините и да го намеря за проба...
Рекламата му с модел ала Grace Jones, е страхотна:
https://www.youtube.com/watch?v=8ajOP-JyTeQ

Този ме заинтригува.
Дано се намери, за да се пробва.

# 602
Hug
Навремето съм ползвала N0 5. Приличат ли си?
Нищо общо нямат!

Pipi, честита радост най- голяма! Да е жив и здрав момъка и да стане добър човек! Heart Eyes Hug bouquet

Мими, това е Амуажа да!

Бижу, пробвай хубаво самостоятелно Лалето. Hug Аз много го харесвам, но си е ефирен и пролетен аромат.

# 603
Да... Пробвах This is Her Zadig в Сефора и на този етап не разбрах защо предизвика такъв възторг с появата си. При последващи проби може и да забележа нещо в него, обаче сега просто не.
Бях сред малцината, осмелили се в темата, да не се прехласва по набеденият за невероятен парфюм. Първа за него спомена една форумка, след което последва вълна от покупки, последвана от затишие.
Поредната масовка, която спечели малко в началото, но не мисля, че е парфюм с някакво бъдеще.

Пипи, да ти е живо и здраво внучето! Много щастлив живот да го чака!

# 604
Pipi_, честита радост! bouquet  Уханието на бебе е по-сладко от всеки парфюм! Heart Eyes

shushi7777, не си дублирай постовете, моля! Редактирай и си допълвай предния.

Tsugumi, доста дами тук са с крехка душевност и затова пиша по-малко, и по-обрано. Иначе можех да съм и по-конкретна за This is Her Zadig & Voltaire, такъв, какъвто аз го усещам, но за доста хора сигурно е прекрасен. Ще намери своите фенове.  Peace Дори и най-ужасните, за повечето хора парфюми, имат своите почитатели, но и аз смятам, че не е бестселър. Няма данни за такъв.

Ще пробвам La Tulipe добре. Добре че имам още капчица здрав разум. Laughing

# 605
на мен също ми поомръзна отвсякъде да идва на талази миризма на ванилия, карамел, тамян, компоти, сладка и какво ли не.

Скрит текст:
След малко ще сиропирам баклавата - в това кулинарно съвършенство миризмата на ванилия, масло, орехи и захар е съвсем друго нещо  Sunglasses

Залага се на модерното и резултата е  This is Her - пръсваш, харесва ти и веднага купуваш
Скрит текст:
и като се прибере човек в къщи се чуди как аджеба се е излъгал да изсипе една камара пари, че и за козметичните продукти към него....

Pipi_,
да е жив и здрав малкия мъж! Честита радост!

Бижу,
аз мисля, че е добре да се пише по-конкретно за парфюм, който не се е харесал - полезно ще е и ще ограничи неуспешните покупки поне на дамите, които четат тук.
Около мен 3 дами си купиха This is Her Zadig & Voltaire......да, вероятно си права, че ще има своите почитателки, но някак мисля, че процента ще е малък.

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 15:07 от alvina_maria

# 606
  • София
Пипи, честито ви щастие! Да расте здрав и умен!  Heart Eyes

И аз не бях сред възхитените от дамския Задиг, както и от мъжкия, но не писах в темата, за да не секвам всенародния възторг.

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 15:17 от Атти

# 607
Денси, мерси, че ме подсети...сега ми хрумна, че като дам The One на щерката мога да си поръчам Амужа! Много ми е хубав!
Пипи, честитооо! Много да те радва малкото човече! bouquet

# 608
Pipi_, честито бебе! Няма по-голяма радост, предполагам, че си много горда Laughing
Лично мен, това, което ме дразни при Zadig & Voltaire дамският, е разминаването в маркетинга. Има нещо недомислено там. Рекламата е на пънк мадама и някак пънк-рок лайфстайл, а аромата е уютната куня на мама, която пече курабии и бърка сметанов крем за торта....Що за недоразумение. Рекламната кампания явно е замислена от студент първи курс..Иначе сам по себе си ароматът си е ок, ако не беше претенцията и заигравката с групи, китари, музика и пр. може би щеше да си е на мястото....

# 609
Бижу, не виждам, защо трябва да си поставяш пречки. Не го правят набедени за майстори на дългия разказ в темата, че ти ли  Sunglasses
Смятам, че нещата трябва да се казват с точни имена и в препоръчки, и в отричания, защото темата непрекъснато дава примери за подвели се по нечии сладки думи и то не за малки суми.
Обяснимо е, че за всеки влак си има пътници, няма нужда да си го напомняме, но все пак, говорим за парфюми в по-голям план, сравнявайки ги с други.

Интересно е обаче, да наблюдаваш след време, точно в тази тема, как някой намира смелост и си признава, че е сгрешил, подвеждайки се по чуждо мнение или последните изявления, че пазарът се напълни с компоти и сладка. Теми, за които писахме с няколко съфорумки преди време и бяхме сериозно обвинени, че сме имали не знам си какво предвид срещу не знам си кой.

Истината е, че поразмърдахме статуквото и много съфорумки започнаха да преоткриват красоти извън мейнстрийм имена и тенденции.

Зозина, според мен, разчитаха на това да се разпродава сред точно тези млади, но и които нямат достатъчна парфюмна култура. Успяха, но малко като печалбарите на нашето крайбрежие: без да мислят за по-трайни печалби в дълъг план. Не знам, колко биха подновили покупката на тези парфюми, със сигурност няма да са със същия ентусиазъм като в началото.

# 610
alvina_maria "аз мисля, че е добре да се пише по-конкретно за парфюм, който не се е харесал - полезно ще е и ще ограничи неуспешните покупки поне на дамите, които четат тук."
Безмислено е, съвсем добронамерено ти го казвам. Върни една-две теми по-назад и ще придобиеш по-ясна представа за нещата Peace.

Иначе това е съдбата на повечето парфюми, които разчитат на първите две седмици сериозни продажби...биват забравени след още толкова. Има си пазарен принцип. Който търси нещо различно, ще си го намери.
А в случая със Zadig и нелепата му рекламна кампания, мисля, че са ги притискали срокове и съответно е недомислено...А понякога е точно обратното, имам чувството, че са отделили повече време на рекламната кампания, позиционирането на пазара, а на самият аромат - 10 мин (образно казано), така, че аномалии всякакви, с цел бърза печалба...

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 15:24 от Zozina

# 611
  • някъде под слънцето...
sl, пробвах новата версия от 2012, който дори не обърнах внимание дали е едп или едт...аха да си го купя, но ми се струва, че няма да го нося, а само ще си го мириша вкъщи:))) Страховит е, но и ужасно привлекателен. Аз се учудвам на смелостта на тези хора да възродят такъв тип парфюм...намерих го за някаква смешна цена и сега даже съжалявам, че не го взех...прекрасно ретро..
Новия е само едп концентрация, а стария само едт.
Новият за мен е адаптиран за съвременния вкус вариант, Липсва му самочувствието и характера на ЕДТ.
А чистият парфюм(винтиж) е направо вълшебен....
Но явно не е достигнал до вкуса на широката публика, защото цената му много бързо падна.
Pipi_ честита радост bouquet

# 612
sl, пробвах новата версия от 2012, който дори не обърнах внимание дали е едп или едт...аха да си го купя, но ми се струва, че няма да го нося, а само ще си го мириша вкъщи:))) Страховит е, но и ужасно привлекателен. Аз се учудвам на смелостта на тези хора да възродят такъв тип парфюм...намерих го за някаква смешна цена и сега даже съжалявам, че не го взех...прекрасно ретро..
Новия е само едп концентрация, а стария само едт.
Новият за мен е адаптиран за съвременния вкус вариант, Липсва му самочувствието и характера на ЕДТ.
А чистият парфюм(винтиж) е направо вълшебен....
Но явно не е достигнал до вкуса на широката публика, защото цената му много бързо падна.
Не само, че е адаптиран (аз старият не съм го пробвала), а най-вероятно е и окастрен, защото доста от материалите са забранени днес..Според мен, дори във версията от 2012 г., продажбите ще са минимални, камо ли да е пригоден за широка публика..Сега се ядосвам, че не си го купих, а го няма, наскоро ходих пак да проверявам...

# 613
Не съм пробвала Zadig & Voltaire, но това, което мен първо ме привлича в бранда, е името, понеже се занимавам с културата и литературата на Просвещението. Споделяла съм, че имената и отпратките към епохите ме впечатляват много - особено когато концептуално нещата са спазени и удържани докрай. Например Histoires de Parfums последователно спазва този замисъл: Moulin Rouge действително мирише на гримьорна и сцена, Blanc Violette е декадентска теменуга - всичко навява на атмосферата от втората половина на 19. - началото на 20. век.

Подозирам като ви чета обаче, че при Zadig & Voltaire такава последователност няма да открия. Как се съвместява Волтер/Просвещение  - пънк - домашен уют; гледах и дрехите - съвсем в тренда, без културни алюзии и отпратки към миналото, както очаквам от името.

# 614
Аглая, пробвай го. Има го. Без да се настройваш предварително "за" или "против"...
https://www.youtube.com/watch?v=PhK2es-ZkNI
Честно казано, аз от такъв клип, съм с други очаквания към аромата, по-скоро да бяха направили клип с Britney Spears...в тази насока ми е аромата (даже и Бритнито е малко възрастна за това).

Последна редакция: пт, 30 дек 2016, 15:39 от Zozina

Общи условия

Активация на акаунт