Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 607
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Леле, колко много бебета захранени,  а аз още се ослушвам. Понеже е само на кърма ще изчакам още 10 дни, поне до 5 и половина. Мисля или със сладък картоф, или с оризовата каша. Ще събера още информация и започваме  Blush
Има ли още бебчета като нас да не се обръщат от гръб по корем? Дъщеря ми стига да странично и не може, тежи и май дупето, пък и не е от най-подвижите, но затова пък се придвижва като червей, ама легнала по гръб  Laughing
И моята прави същото само настрани. Иначе маха с крака и ръце все едно плува  Grinning

И нашият малък пумпал все още маха маха с ръце с крака...ако го побутна и му помогна малко успява да се завърти, ама сам - не.  И хич не обича да стои по корем 2-3 минутки и мрънка, и не се подпира на ръцете си а ги разперва настрана , точно все едно се мъчи да плува във въздуха...хаха... и съответно цялата тежест е върху корема му и повръща след няколко такива мъчително 2-3 минути. Sad  чак започвам да се притеснявам....

# 181
Не се притеснявай нормално си е като е по корем  Grinning моята пък ръцете в начало като я обърна са назаде и също почва да се сърди . Повръща обикновенно като си завре цялата ръка в устата или като е преяла  Grinning Пръстите и все са в устата и много се плюнчи пък няма признак да никне зъб  newsm78

# 182
Фифи, права си, трябва да се успокоя, просто това притеснение ми е в повече и само ми пречи да се наслаждавам на моментите с дъщеричката ми.. Благодаря ти за отговора  bouquet

Мишлетоо, възможно ли е и при вас сухият въздух да е проблем?
След отговорите на момичетата доста се позамислих и има голяма вероятност сухият въздух да е проблема при нас..От близо три месеца палим печката, точно от толкова време и бебката е с това носле и кашлянето. Сега ще търся овлажнител, Дени беше споменала за марката Филипс...

Мерилин, чаят е български..

Аз малко глупав въпрос ще задам но.. Embarassed След като сме ходили на УНГ там не се ли вижда дали бебето има по-сериозен проблем и те да преценят дали трябва да се взима секрет или.. Embarassed

# 183
Момичета пак да питам как изглеждат венците на вашите бебчета. Ние имаме две набъбнали бели от долна страна. Не е зачервено и постоянно се чеше с пръст.
Да ти кажа за моето момченце и на него отдавна му се белееха долу двете зъбенца. Казват, че те първи излизат и е нормално да се личат повече. Обаче на  Калоянчо му се показа и едно бяло крайче на едното зъбче преди седмица. Мястото се поду малко, а детето е супер нервно. Сега не знам кога ще избие целия да си отдъхне поне за малко. Казват, че можело и цял месец да се мъчи 😯 !

# 184

Да ти кажа за моето момченце и на него отдавна му се белееха долу двете зъбенца. Казват, че те първи излизат и е нормално да се личат повече. Обаче на  Калоянчо му се показа и едно бяло крайче на едното зъбче преди седмица. Мястото се поду малко, а детето е супер нервно. Сега не знам кога ще избие целия да си отдъхне поне за малко. Казват, че можело и цял месец да се мъчи 😯 !
[/quote]
Явно и нашите са тръгнали защото са много набъбнали, но сигурно ще им трябват поне още 2 месеца да изникнат. Знам че има някакви гелчета за мазане. На 12 ще питам лекаря да ни изпише. Другия вариант вече като са захранени парче студена краставичка или морков да се чешат. Ама ние не сме направили още 5 месеца, мн е малък още.

# 185
Имаме в стаята влагомер,определено е паднала влажността ,в моменто варира от 30 до към 40% и аз слагах вода,лайка преварена нищо не помага,повече проветряване само
Притеснявам се да не би да е от това,че излизаме всеки ден по 2,3 часа,колкото и да не ми се иска май ще трябва да намалим разходките,вие по колко време сте навън?
И аз очаквам зъбче,но няма все още,иначе постоянно си чеше венците с нещо,научи се да ползваа и чесалката най-накрая,много е смешен

# 186
За зъбчетата спомням си от баткото в началото венчетата се удебеляват, стават леко плоски и белеят, сякаш зъбчето прозира. Като започнат да избиват, се подуват и зачервяват (като пъпка).
Белинда, така както го описваш, скоро ще сте със зъбче.

И аз още не съм захранила. Май ще дочакам 6те месеца (8 дни). Все още се кърмим на поискване и отдавна не гледам часовника. С 2 нощни сме, мъча се да махна поне едното.
Follow, вие ли бяхте с кожния проблем? Ние имаме мастоцитом на главичката, при триене се подува.
Иначе ни се появиха и няколко лишейчета по крачетата. Казват, че е от студеното време, сух въздух, дрехи.
Обръща се, но по-трудничко. Пухчо си е и дупето тежи. Вече става много интересен, закача се, смее се с глас, постоянно нещо пее Simple Smile

Последна редакция: пт, 09 дек 2016, 08:46 от fifi_0421

# 187
Имаме в стаята влагомер,определено е паднала влажността ,в моменто варира от 30 до към 40% и аз слагах вода,лайка преварена нищо не помага,повече проветряване само
Притеснявам се да не би да е от това,че излизаме всеки ден по 2,3 часа,колкото и да не ми се иска май ще трябва да намалим разходките,вие по колко време сте навън?
И аз очаквам зъбче,но няма все още,иначе постоянно си чеше венците с нещо,научи се да ползваа и чесалката най-накрая,много е смешен

Идеалната влажност е към 50-60%. Ние си купихме овлажнител за въздух.О особено от климатиците въздуха много се изсушава.
Ние от доста време излизаме след обяда само за 15-20 мин до магазина едно бързо кръгче, седи и разглежда и си се прибираме вкъщи да си спи. Хем че е твърде студено, хем че сме в процес на обучение да  заспива сам в леглото си, А не с подрусване в количката...

# 188
Зъбките и нас много ни тормозят, два месеца ще станат вече, а още нищо не е избило. Венците са надути и белеят от няколко седмици и чакам вече,че много се нерви малката ми бебка. Мажа я от време на време с гел Бочко, но само й харесва, че е сладкои иначе май няма ефект,пък не ми се дават от другите гелчета,с лидокаин, ама може и до там да стигнем.
Вчера след ваксините слетобед беше някакъв ад, много плака. Горкото ми детенце, чак и аз се разплаках с нея, само като сучеше положението биваше и като я носех да гледа напред. Вечерта по някое време се успокои и заспа, дано днес си е пак моето щастливо момиченце.
Добре,че свършиха и вече чак след годинката май, ако всичко е наред с белега от БЦЖ-то.

# 189
  • София
fifi, чул те Господ. Simple Smile Голяма мъка са тези зъби  Laughing
desi, и аз го мажа с Бочко. Наистина повече им харесва, че е сладичък, отколкото да успокоява болката.  Simple Smile

# 190
И ние имаме лишеи. Поне мисля че е това. Безцветни сухи грапави петна колкото бобче по ръчиките и краката. Вторник сме на консултация. Сигурна съм ще каже, че е защото не кърмя. Притеснено ми е.  Confused

# 191
И ние имаме лишеи. Поне мисля че е това. Безцветни сухи грапави петна колкото бобче по ръчиките и краката. Вторник сме на консултация. Сигурна съм ще каже, че е защото не кърмя. Притеснено ми е.  Confused
Нищо общо нямат с кърменето, просто кожата на детето е по-чувствителна и суха. Аз нали кърмя и пак е така, днес ще почвам да мажа с някакъв лосион на Топикрем, да видим дано да помогне.

# 192
  • София
Zombie, защо да каже,че е от това, че не кърмиш. И аз не го кърмя откакто се е родил - просто така стана. Много критика отнесох, особено от свекито. Ам-тата много се доближават до кърмата така или иначе. Но някак си не вярвам това да е причината. Simple Smile

# 193
Със сигурност не е от това че не кърмиш. Трябва редовно след къпане да се мажете с бебешко мляко , не с олио . Явно кожата е по чувствителна и е твърде суха. Моята педи ме предопреди категорично да не спирам да я мажа  Simple Smile

# 194
Със сигурност не е от това че не кърмиш. Трябва редовно след къпане да се мажете с бебешко мляко , не с олио . Явно кожата е по чувствителна и е твърде суха. Моята педи ме предопреди категорично да не спирам да я мажа  Simple Smile
Съгласна съм за бебешкото мляко.Купих олио на Биодерма,а кожата му суха,а уж доста го мажа след баня.Вчера го намазах с бебешко мляко и кожата му е съвсем друга,не е суха.

Общи условия

Активация на акаунт