Юлски бебета 2016 - тема 3

• 32 146
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
LeiDi_Star Не се притеснявай - никак не са глупави да се остави да се задуши - само връзките да не стига разбира се, те са вече опасни, казвам го защото като спи от първия ден по корем много често забива главата надолу, все едно ще се задуши, но не са глупави и след малко си се извърта
Ние успешно ядем, е не по много де тиква, морков, карфиол, картоф - не е от любимите, оризова каша смесена с някои от гореизброените и бананова каша обожава - от нея яде повечко. Научил се е от няколко дни и само вика "ррррррррррр" как не си дере гърлото не знам. Нашата кака пак болна и ми къса нервичките вкъщи, два дена зор да я накарам да изпие едно миниатюрно хапченце, днес вече се чувствам все едно мее газил валяк  ooooh!
Сигурно си права, но пак ме е страх! Ще се пробвам. Сигурно цяла нощ ще обикалям креватчето! А моя сладур като яде с лъжичката се е научил да вика нещо като АМмм 😀

# 226
Момичета,да питам тези от вас,които са давали вит.С и осилококцинум как го давахте на бебчетата?

# 227
Аз в-м С го давах в лъжичка 1/2 ампула и другата аз я изпивах Grinning така ми каза док за да е здрава и мама  Grinning

# 228
Аз го давах вит.  С със спринцовка.

# 229
Витамин С давах със спринцовка, а осцилококцинума го разтварях в малко водичка и с биберона..

# 230
Днес времето е приятно за разходка и страницата ни опустя  Grinning

# 231
За захранването защо се шашкате толкова? Няма да останат незахранени, по-спокойно. Следвайте интуицията си, бебето и няколко прости правила- въвеждате само по 1 нов продукт като почвате 2 лъжички, после 4, 6.. Ако няма фамилна обремененост и предразположеност към алергии, въвеждате по около 5 дни. При съмнения за алергии - 7 дни. Новият продукт се въвежда преди обяд, за да се наблюдава за реакция.
Аз лично смятам да почна със зеленчуци - около месец, и после в движение според детето - месо, каша, плод. Ако се запича, мога по-рано да въведа плодовете. Мисля с тиква, че имам домашна, после картоф, пащърнак и тн. Но аз ще въвеждам по 7 дни.
Ето тук има примерна схема:
http://www.namama.bg/article/zahranvane/
Картофът го забавят заради скорбялата. Ябълката на пюре запича, на сок разхлабва.
Като препатила от алергии добавянето на краве масло си е пълно безумие. Ще си го въвеждам по-нататък като отделна храна.
Нещото, което винаги ми е било чудно, е захранване с храни, които не присъстват в кухнята ни. Например никога не купувам/ готвя сладък картоф или пък амарант. А на бебетата им даваме такива храни.

Витамин С давам с лъжичка.

Последна редакция: сб, 10 дек 2016, 21:45 от fifi_0421

# 232
Покрай хубавото време наистина всички сме гледали да сме навън... НИе направихме чудесна разходка извън града за през деня и да го похваля бебчо - беше много добър и послушен Simple Smile

Аз съм давала по 1 ампула витамин Ц като го разтварях в малко мляко и с биберона, в същата смес слагах и осцилококцинум да се разтвори. Самото Витамин Ц е доста кисело , не на всяко бебче ще се понрави...

Ние вече имаме заместено хранене на обяд със зеленчуково пюре и и след това към 17:30 каша.
Чудя се обаче за кашата педиатърката ми нищо не спомена, но се чудя да я давам ли всеки ден? И с какво да разнообразявам...че засега съм взела 2-3 вида оризови, оризова с ванилия, оризова с банан... Обаче доколкото знам тези каши запичат, и е видно че бебчо се мъчи доста. За щастие не сме имали пропуснат ден да се изходи, но все пак явно му е тежко.

# 233
Покрай хубавото време наистина всички сме гледали да сме навън... НИе направихме чудесна разходка извън града за през деня и да го похваля бебчо - беше много добър и послушен Simple Smile

Аз съм давала по 1 ампула витамин Ц като го разтварях в малко мляко и с биберона, в същата смес слагах и осцилококцинум да се разтвори. Самото Витамин Ц е доста кисело , не на всяко бебче ще се понрави...

Ние вече имаме заместено хранене на обяд със зеленчуково пюре и и след това към 17:30 каша.
Чудя се обаче за кашата педиатърката ми нищо не спомена, но се чудя да я давам ли всеки ден? И с какво да разнообразявам...че засега съм взела 2-3 вида оризови, оризова с ванилия, оризова с банан... Обаче доколкото знам тези каши запичат, и е видно че бебчо се мъчи доста. За щастие не сме имали пропуснат ден да се изходи, но все пак явно му е тежко.
Кашата е доста тежка храна. Аз мисля да я давам един път в седмицата, най-много два.  Peace

# 234

Дени кашите на слънчо имат голямо разнообразие. Може да даваш каша с ябълка , круша има и с био продукти като и плодове с овес , които са по лесно разградими. Погледни им гамата и сама реши каква да даваш  Wink А от опит със синът ми като беше бебе много се запичаше от банан ( плод) ориза също спича. Който има проблем със запек относно храната , единственият начин е сок от сливи(може и от компот).

# 235
  • София
Може ли да ми кажете тези млечни инстантни каши с какво сухо мляко са - АМ ли е?   Grinning

# 236
Белинда едва ли . Най- вероятно е краве , ако пише на опаковката сомо сухо мляко , значи че е краве.

# 237
  • София
Белинда едва ли . Най- вероятно е краве , ако пише на опаковката сомо сухо мляко , значи че е краве.
Благодаря! Снощи ходихме до Кауфланд и разглеждах асортимента на различните марки и останах разочарована. Язък, че на пазара има толкова пюрета и каши, които изобщо не са подходящи за нашите бебоци. Crossing Arms

# 238
Фифи и аз мисля като теб, че в захранването няма нищо чак толкова сложно, но това е сега с второто. С първото бях изчела толкова много неща (противоречащи) и бях толкова объркана, все едно трябва да уча химия на китайски. Сега ми става смешно колко се бях притеснила Simple Smile
Интересно, че в примерната схема дават плода най-накрая, след месото.

# 239
Фифи и аз мисля като теб, че в захранването няма нищо чак толкова сложно, но това е сега с второто. С първото бях изчела толкова много неща (противоречащи) и бях толкова объркана, все едно трябва да уча химия на китайски. Сега ми става смешно колко се бях притеснила Simple Smile
Интересно, че в примерната схема дават плода най-накрая, след месото.
Elena2016,
Мисля,че го дават месното пюре преди плода основно при кърмените бебета заради хемоглобина.Аз мисля горе долу по тази схема да захранвам.

Общи условия

Активация на акаунт