Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 559
  • 739
  •   1
Отговори
# 540
Защото като го кърмех, сучеше- ревеше, сучеше- ревеше. Започна да се наяжда уж бързо, а всъщност май кърмата ми намаля. Сега е по-различно, включих едно нощно хранене, защото той спеше цялата нощ и май започна да наддава пак нормално.

# 541
Връщаме се от личната лекарка - 3-4 дни да давам осцилококцинум и вит ц и едни правени капки. Тук четох, че на някои от вас за кашлицата това са изписали, явно е стандартно лечение.
Днес я сложих на столчето.за хранене да свиква, с интерес наблюдава ние като се храним, има по-добър поглед какво слагаме масата. Пак дадох цял морков уж да си чеше зъбите, определено не и харесва.

# 542
  • София - Варна
Весела Коледа на всички!

Видях, че пишете за тегло и ръст: Катето на 5 месеца и 27 дни е 7700, 73 см. На ръст е дълга, на килограми май средно.
Видях, че някой беше писал за треперене на главичка и ръчичка, но не съм писала, че пак нямах компютър:
И на Катето ѝ трепери понякога главата. А пък на баткото му трепереше едното краче, като беше бебе. Най-добре е консултация с педиатър.

Последна редакция: ср, 28 дек 2016, 16:17 от afrikancho

# 543
Защото като го кърмех, сучеше- ревеше, сучеше- ревеше. Започна да се наяжда уж бързо, а всъщност май кърмата ми намаля. Сега е по-различно, включих едно нощно хранене, защото той спеше цялата нощ и май започна да наддава пак нормално.
Супер си е детето Peace
Досега не съм попаднала на педиатър, който да дава адекватни съвети, относно кърменето. Сигурно има, но са рядкост.
Елена, аз също започнах да слагам бебка в стола за хранене. И досега беше с нас в кухнята, но в шезлонга си.
Бързо възстановяване на болните бебчета!

# 544
И ние сме с температура  Cry
37 е за сега дано не вдигне повече,мн е крив ,но сега заспа
Дано вс бебчета се оправят бързо  Hug

# 545
37 не е ли съвсем нормална температура за бебе? та дори и за възрастен... ?

# 546
  • София
И ние сме с температура  Cry
37 е за сега дано не вдигне повече,мн е крив ,но сега заспа
Дано вс бебчета се оправят бързо  Hug
До 37,5 в дупето е нормално. Не се притеснявай Simple Smile

# 547
Весели празници и от нас Simple Smile Бъдете живи и здрави и много щастливи Simple Smile

Аз само да попитам, една мама беше писала,че на 20 декември ще превеждат майчинство, само че аз нищо не съм получила има ли и други,които не са? На мен на първи са ми превели, да не би да е това  newsm78 още не мога да му хвана края на това майчинство Simple Smile

Бързо оздравяване на болните!

# 548
  • София
Весели празници и от нас Simple Smile Бъдете живи и здрави и много щастливи Simple Smile

Аз само да попитам, една мама беше писала,че на 20 декември ще превеждат майчинство, само че аз нищо не съм получила има ли и други,които не са? На мен на първи са ми превели, да не би да е това  newsm78 още не мога да му хвана края на това майчинство Simple Smile

Бързо оздравяване на болните!
И аз така бях запомнила и реших днес да вляза в сайта на НОИ и видях, че утре ще ми преведат парите за декември. В началото на месеца ми преведоха парите за ноември. Иначе майчинството и детските ги превеждат за предходния месец.

# 549
Благодаря ти, Белинда  Hug ей сега, по празниците, не е като да не ми трябват пари  Grinning Колкото повече, толкова повече  Grinning

# 550
Весели празници, майчета!
Ние от скоро вече заместваме хранене. Интересно ми е по колко зеленчуково пюре горе долу трябва да изяжда малкия. Тегля на везната в къщи излиза около 150-180гр и му стига сякаш. Смесвам го с 30гр АМ и ако ми се вижда рядко слагам още малко от чая му. И не знам защо, но нащо бебе не се кефи на плодовите пюрета. Не мпга да го накарам да изяде кой знае колко. Зеленчуковите си ги хапва с удоволствие. Чудя се дали да не го смесвам с АМ и да го слагам в шишето да си го цока.  Thinking
На колко месеца е твоето бебче? Ние сме още много далеч от заместване на хранене, а и на кърма се чудя дали изобщо е добре да бързам да заместя?

# 551
Добро утро,  момичета! Честита Коледа и весело посрещане на новогодишните празници.
Аз почнах от два дена да я захранвам с оризова каша. Така ни каза докторът,  че е по- добре в нейния случай заради дисбактериозата на червата. Пак трябва да пие АБ. Направо ми е мн. криво,  но ако се налага по- добре може би ще е с АБ.
За кашата каза,  че трябва да се достигне около 150гр.Това важи и за пюрето.

# 552
Добро утро! Снощи малката каза първата си дума - „бебе”. Много се зарадвах. Каза го няколко пъти. Явно като говорим за бебето и тя това е запомнила.
Майчински от края на октомври не съм получавала. Преди около 2 седмици им звънях, бях 10 мин. на музика, така и не свързах. Не искам да ходя до там в това болно време. Не знам как може така да забавят парите, недопустимо е!
Да ви кажа бях в дм и си пазарувах за мен неща, но бях с бебето и касиерката като я видя ме пита искам ли да участвам в тяхната програма бейбибонус - дават ти талонче, с което после имаш отстъпки 20% на различни бебешкинеща всеки месец ги смяняли кои са в промоция. Подариха ми една торбичка бебешки неща - вътре имаше сапун тео, един памперс на молфикс, книжка на нивеа с мостри шампоанче и крем протов подсичане, пакетче бебешки мокри кърпички на дм. Та ако някой минава покрай дм, може да си вземе.

# 553
Весели празници, майчета!
Ние от скоро вече заместваме хранене. Интересно ми е по колко зеленчуково пюре горе долу трябва да изяжда малкия. Тегля на везната в къщи излиза около 150-180гр и му стига сякаш. Смесвам го с 30гр АМ и ако ми се вижда рядко слагам още малко от чая му. И не знам защо, но нащо бебе не се кефи на плодовите пюрета. Не мпга да го накарам да изяде кой знае колко. Зеленчуковите си ги хапва с удоволствие. Чудя се дали да не го смесвам с АМ и да го слагам в шишето да си го цока.  Thinking
На колко месеца е твоето бебче? Ние сме още много далеч от заместване на хранене, а и на кърма се чудя дали изобщо е добре да бързам да заместя?
Мерилин, аз започнах рано да го захранвам затова вече съм заместила. На 5 месеца и 8 дена е. Ние сме на АМ, не знам как върви вашето захранване, но ако смяташ, че е рано, не замествай още хранене. Всеки си определя според бебчето си как да процедира.  Hug

# 554
Еленааа, браво на малката и аз нямам търпение да чуя някоя думичка от моята принцеса  Praynig Знам, че всичко е индивидуално за всяко бебе, но твоята на колко е ? Simple Smile

Момичета, не знам дали е удачно да ви кажа, но във „фейсбук” има една страница: Захранване-въпроси и отговори. Доста е полезна според мен, защото има отговори на какви ли не въпроси. Там също четох, че количеството пюре, трябва да е колкото милилитра мляко изпива-примерно малката пие 120мл , значи трябва да стигнем 120 гр. пюре, макар че ако иска повече няма да я спра или ако се нахрани с по -малко няма да я насилвам- водя се по нея. Ако не е правилно,че съм споделила това за страницата във „фейсбук” само ми кажете да изтрия поста Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт