Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 585
  • 739
  •   1
Отговори
# 555
Ниеснощи ходихме в спешното,вдигна темп и фонтанелата му се поду малко,изкарах си аккъла.
Изписаха ни шуслерови соли,освен нурофена и да праскаме в носа разтвор
Някой давал ли е соли и как ги давате,по колко?

# 556
  • София
Еленааа, браво на малката и аз нямам търпение да чуя някоя думичка от моята принцеса  Praynig Знам, че всичко е индивидуално за всяко бебе, но твоята на колко е ? Simple Smile

Момичета, не знам дали е удачно да ви кажа, но във „фейсбук” има една страница: Захранване-въпроси и отговори. Доста е полезна според мен, защото има отговори на какви ли не въпроси. Там също четох, че количеството пюре, трябва да е колкото милилитра мляко изпива-примерно малката пие 120мл , значи трябва да стигнем 120 гр. пюре, макар че ако иска повече няма да я спра или ако се нахрани с по -малко няма да я насилвам- водя се по нея. Ако не е правилно,че съм споделила това за страницата във „фейсбук” само ми кажете да изтрия поста Simple Smile
Защо да не е удачно Simple Smile - в помощ на мамите е, особено ако се чудим за някоя храна. То не е задължително да правим като другите. Всяка майка си преценява сама за бебчето си. Simple Smile Аз също съм се включила в нея.
Елена, браво на детенце. Simple Smile Ние още само си гукаме, нищо съществено не казва.  Laughing

# 557
Здравейте мами! Simple Smile
Малчо има вече две изцяло заместени хранения и едно вече изцяло пробило зъбенце! В 12 папка 150гр зеленчуково пюре микс, а след обяд в 15ч оризова каша с няколко лъжички плодово пюре, отново около 150гр.Земестихме количеството АМ със същото количество пюре за по малко от седница. Калоянчо е много щастлив да яде пюре и каша отваря уста и вика амм Simple Smile Хапва си, но е изключително активен и нищо не му се хваща на дупето той е едно сладко скакалече Simple Smile
За майчинството тръбяха по социалните мрежи, че на 29.12 ще започнат да превеждат парите за декември!

# 558
Да днес са плащанията.

Вие вече имате първи думички в групата  Mr. Green, поздравления!

# 559
Исках да попитам как сте със зъбите след раждането? Аз имах ужасно преживяване вчера. Заболя ме долен мъдрец и след това и ухото. Вчера ходих на зъболекар и се оказа, че нерва се е възпалил от ухото до 7 зъб. Упойки не хващаха умрях от болки. Още ми е изтръпнала цялата лява страна. Изглежда имам много зъби за правене 😓!

# 560
  • София
Исках да попитам как сте със зъбите след раждането? Аз имах ужасно преживяване вчера. Заболя ме долен мъдрец и след това и ухото. Вчера ходих на зъболекар и се оказа, че нерва се е възпалил от ухото до 7 зъб. Упойки не хващаха умрях от болки. Още ми е изтръпнала цялата лява страна. Изглежда имам много зъби за правене 😓!
И аз съм така - при мен има много кариеси за правене, дори и на мъдреците. Зъболекарката ми каза, че е напълно нормално след раждането. Ужасно е. Поне косата спря да ми пада на кичури, че беше някакъв ад. Simple Smile

# 561
Аз имам вчера превод от НОИ Peace
Относно захранването - във форума има 2 специални теми, за тези, които не ползват фб - В самите подфоруми има още много информация по темата. На мен всичко ми е много интересно Laughing

# 562
Мишлето, много неприятно това със спешното, но по-добре е да се отидеи при най-малкото притеснение, че при бебетата всичко се развива много бързо.
Моето бебе е родено на 30 юни Simple Smile

# 563
Мерилин, аз започнах рано да го захранвам затова вече съм заместила. На 5 месеца и 8 дена е. Ние сме на АМ, не знам как върви вашето захранване, но ако смяташ, че е рано, не замествай още хранене. Всеки си определя според бебчето си как да процедира.  Hug
Напълно съм съгласна,че при всяко бебе различно върви, питам защото не съм сигурна дали се справям добре със захранването. Анди е на 5 месеца и половина дала съм му пъщарнак, тиква, морков и морков+картоф. Интересно му е, не се дърпа но избутва често с езиче храната и още не стабилно седнал, а иска да седи. Изяжда колкото да вкуси и да свикне със вкуса, но все още не мога да го нарека "хранене". Незнам кога трябва да въвеждам каши и изобщо какви. Първо плод или първо каша или смесено?! Леко съм объркана. newsm78

# 564
Мерилин, аз започнах рано да го захранвам затова вече съм заместила. На 5 месеца и 8 дена е. Ние сме на АМ, не знам как върви вашето захранване, но ако смяташ, че е рано, не замествай още хранене. Всеки си определя според бебчето си как да процедира.  Hug
Напълно съм съгласна,че при всяко бебе различно върви, питам защото не съм сигурна дали се справям добре със захранването. Анди е на 5 месеца и половина дала съм му пъщарнак, тиква, морков и морков+картоф. Интересно му е, не се дърпа но избутва често с езиче храната и още не стабилно седнал, а иска да седи. Изяжда колкото да вкуси и да свикне със вкуса, но все още не мога да го нарека "хранене". Незнам кога трябва да въвеждам каши и изобщо какви. Първо плод или първо каша или смесено?! Леко съм объркана. newsm78
И нашия още бута с езиче лъжичката, трудно му е още няма рефлекс но пък се справя. По-скоро го кара на сърбане-смукане  Grinning аз от кашите съм въвела само оризовата и не бързам да замествам хранене с нея. За мен е тежка храна и мисля да я оставя за по-нататък. Иначе слагам вътре малко плодово пюре защото иначе няма никакъв вкус. Аз първо плодовите пюрета въведох, после зеленчуковите и сега чак въведох кашата. Смятам другия месец и месните пюрета да въведа. А от кашата ще му давам по два пъти в седмицата само (като заместя хранене с нея). Иначе и моя бебок не може сам да стои стабилно, килва се ако го оставя, но му давам в легнало положение само го надигам на една възглавница. Пробвах го и в столчето за хранене много му харесва там обаче храненето все още е невъзможно  Grinning

# 565
Мерилин, примерно започваш захранването  със зеленчукови пюрета, даваш ги месец, после като заместиш ядене с тях, въвеждаш или каши за втората закуска или плодови пюрета за следобедна закуска, пак караш около месец-заместваш ядене с тях и включваш следващото. Естествено това е само пример, всяка мама както намери за добре така го прави.

# 566
Ниеснощи ходихме в спешното,вдигна темп и фонтанелата му се поду малко,изкарах си аккъла.
Изписаха ни шуслерови соли,освен нурофена и да праскаме в носа разтвор
Някой давал ли е соли и как ги давате,по колко?
Разтваряш две таблетки в 50-100 мл вода или чай,и ги разделяш на 3 приема - сутрин, обед и вечер между храненията.Продължителността на курса за оздравяване е 7 дни,аз добавям осцилококциум и витамин С ампули към тази имунопрофилактика. Бързо оздравяване!

# 567
Випкрис, какви соли, те нали са с номера?

# 568
  • София - Варна
Ох, Мишлето, дано по-скоро се оправи бебето. Как така му се е подула фонтанелата? за първи път чувам за подобно нещо. На какво се дължи?
Смайл, Габи продължава ли да се изхожда рядко и често ли го прави?

# 569
На нас ни изписаха номер три соли.
Докторкота каза,че фонтанелата се е подула от температурата.като е легнал е изпъкнала,като го сложи да седне се прибираше,нз но видимо си личеше промяната,утре сме за втори преглед,температурата я поддържа  Tired
Благодаря ви  Hug
Лошото е ,че моето дете не пие нищо др освен мляко(кърмата)дали мога в нея да разтворя,утре ще питам

Общи условия

Активация на акаунт