Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 500
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Честита Нова година на всички майки и бебчета.Само здраве,късмет и щастие през новата година. От личен опит с дъщеря ми знам,че температура от зъби се вдига.3 кучешки наведнъж пробиха и за 3-4 дена поддържаше 39 градуса.Когато я водих при личната на преглед каза,че гърлото не е червено и нямаше сополи.Само висока температура.След като пробиха и задращиха всичко се оправи и температурата спадна веднага. На нас най- много ни помагаше един гел,който за съжаление само в Гърция се продава - Мундисал гел с анасон.Само от него имаше временно облекчение.

# 646
Четох в една книга за детското здраве ,че покрай никненето на зъби имунитета падал , та за това е възможно детето да се е поразболяло заедно с избиването на зъбчето. При нас Анди се събуждаше много през ноща преди да излезе зъбчето и много нъстървено си хапеше ръцете и моите. Даже не го бях видяла а го усетих на ръката че дращи. Но ми се струва,че сега второто излиза, защото е надуто,симптомите продължават и някой път като си чеше зъбите изпкалва, заболява го.  А при една приятелка на детенцето първите зъбчета излязоха на годинката, но четох че е генетично кога излизат зъбите. Ако при мама и тати са излязли рано и при бебето излизат рано.

# 647
И аз това знам - че просто имунитета е по-слаб, затова е вероятно детето да се разболее покрай никненето на зъби, но това значи че температури , сополи и т.н.. са просто заради някой вирус...
И аз съм чувала , че е генетично. И на мен чак на 1 г ми се е появило първото зъбче... хахаха...но пък съм чувала, че колко по-късно, толкова по-леко минавало, може би защото просто бебчето е по-голямо.

Уж с по-бърз ефект са гелчетата - те би трябвало локално веднага да облекчават болката. Купила съм и Камилия ( но и то е хомеопатично) , снощи в лудницата му дадох, но като цяло не забелязах ефект, защото плака още 30-40 минути...
Както коликите минават различно при бебчетата, така и зъбоникненето ще е различно, просто всяко дете си има различен праг на болка, реагира по различен начин и т.н....  Но като цяло си е кофти период.

Ето една хубава статия:
http://www.biberonbg.com/info/niknenezabki.htm

# 648
И аз се чудя дали е възможно да болят уши при никнене на зъбки.. Забелязвам,че нашия си мачка дясното ухо от седмица насам, крив е и почти не спи през деня. И като цяло взе да заспива много трудно и вечер, голямо викане и нервничене е.  Thinking оглеждам постоянно дали са му надути венците, но ми се струват набъбнали само където са кучешките зъби... Това нормално ли е? Сега да не вземат те да излезнат първи, много странно  baby_neutral

# 649
Elena2016 ти ли щеше да взимаш на бебо бънджи за Коледа, купи ли и харесват ли му? Искам да взема нещо ново на Анди,че старите играчки вече не са му интересни.

# 650
  • Плевен - Велико Търново - Милано, Италия
здравейте мами,

извинявам се, че  така нахлувам, но съм притеснена и не мога да прочета всичките 3 теми,  та накратко да се представя и да попитам и ако може някоя мама да ми отговори. Теодор е роден на 16.06.2016 и е на 6 м и 17 дни, но не иска да се обръща нито по корем, нито по гръб, но прави опити да сяда. Има ли и други бебета на тази възраст и да не се обръщат. Като го сложа по корем стои 10 минути и започва да реве. Не иска да стои по корем и това си е   ooooh!  Дали трябва да се притеснявам или да изчакам. Знам, че всяко дете е различно, но все пак се чудя дали е нормално???

# 651
Мерилин, Дени, момичета, преди малко видях на Калоянчо му е поникнал и другия резец долу! Вече е двузъб зайко байкоо Simple Smile ! Пак само неспокоен сън и нервност, както писах от два дни. Поне бързо да ги нареди да му олекне. Подкрепям теорията за падането на имунитета при никнене на зъби. Дано не я изпитвам!

# 652
здравейте мами,

извинявам се, че  така нахлувам, но съм притеснена и не мога да прочета всичките 3 теми,  та накратко да се представя и да попитам и ако може някоя мама да ми отговори. Теодор е роден на 16.06.2016 и е на 6 м и 17 дни, но не иска да се обръща нито по корем, нито по гръб, но прави опити да сяда. Има ли и други бебета на тази възраст и да не се обръщат. Като го сложа по корем стои 10 минути и започва да реве. Не иска да стои по корем и това си е   ooooh!  Дали трябва да се притеснявам или да изчакам. Знам, че всяко дете е различно, но все пак се чудя дали е нормално???
Здравей, моят син на 8.01.2017г. прави 6 месеца и въобще не се обръща нито от корем по гръб,нито обратното.Надига се да сяда и той и като му подам ръце се набира и сяда.Абсолютно като вас сме,седи 10 мин по корем и започва да се сърди.

# 653
Ние имаме само еднократни обръщания в двете посоки. Иначе и тя се напъва да сяда и при смяна на пелени седи в полупреса. По-малки сме от вас, обаче.

# 654
здравейте мами,

Здравей, моят син на 8.01.2017г. прави 6 месеца и въобще не се обръща нито от корем по гръб,нито обратното.Надига се да сяда и той и като му подам ръце се набира и сяда.Абсолютно като вас сме,седи 10 мин по корем и започва да се сърди.

Благодаря ти! Педиатърката нещо казвала ли ти е по този въпрос? В понеделник ще го водя на  консултация и ще я питам, че нещо съм си вкарала мухи в главата  ooooh!

# 655
  • София - Варна
Синът ми не се обръщаше до 8-месечен, навършени 8 месеца. Дотогава да се беше обърнал 2-3 пъти. Всичко друго си правеше в норма, включително и проходи няколко дни преди годинката.

# 656
здравейте мами,

Благодаря ти! Педиатърката нещо казвала ли ти е по този въпрос? В понеделник ще го водя на  консултация и ще я питам, че нещо съм си вкарала мухи в главата  ooooh!
Ми само ме пита дали се обръща,а аз казвам не.И казва да му правя упражнения.С моя помощ се обръща,сам не иска.И ние другия понеделник сме на консултация и ще видим какво ще каже по въпроса.

# 657
Мерилин, не съм аз с бънджито, някоя друга майка е била.
Оказа се, че нямам майчински от октомври насам, защото не съм подала някаква декларация. Имате ли представа дали ще ми ги изплатят наведнъж за пропуснатите месеци или наистина ги пропускам и за ноември и декември няма да ми платят? Sad

# 658
здравейте мами,

Ми само ме пита дали се обръща,а аз казвам не.И казва да му правя упражнения.С моя помощ се обръща,сам не иска.И ние другия понеделник сме на консултация и ще видим какво ще каже по въпроса.

да, и аз като ги правя се обръща, но сам не иска

# 659
Синът ми не се обръщаше до 8-месечен, навършени 8 месеца. Дотогава да се беше обърнал 2-3 пъти. Всичко друго си правеше в норма, включително и проходи няколко дни преди годинката.

благодаря. Ще се чака, значи   

Общи условия

Активация на акаунт