Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 487
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Момичета да ви се оплача. Днес сутринта малчо както си играеше и изведнъж започна да мрънка, да реве,да се тръшка... не го бях чула такъв от четири месеца, когато бяха коликите. Мерихме темп с 3 различни термометъра, за чело, живачен и електронен - в чело, дупе и подмишниците. И 3те показаха стойности от 38 до 38,5.  Дадох панадол, но стигна до 37,9 и пак се покачи. Отидохме при педиатъра и каза червено гърло и възпалено ухо. Изписа ни капки, сиропи и хомеопатични.  Жизнен е, смее се но постоянно му се спи. Сега давам Нурофен за темп, по -силен е сякаш и по бързо свали темп. Крайниците му са студени, само главичката гори. Слагаме и компреси с оцет. Ако знаете бабини илачи, моля споделете. Относно бънджито имаме бънджи гащи. Първия път като го сложихме само се подпираше и не знаеше какво да прави. След 1 седмица го сложихме пак и голям кеф, скача, въртя се. Подариха ни и паяк 3 в 1. Паяка става на люлка и има едно платче отдоло за скачане като бънджи. Сякаш него повече го харесва, има много играчки който могат да се лапат и натискат, а и мисля, че е по практично.

# 661
Елена, декларацията би трябвало да ти я предостави за попълване работодателят ти и той да я предаде в НОИ. Мисля че ще ти бъдат изплатени със задна дата. В темата Майчинството счетоводно момичетата ще ти дадат професионален отговор Peace

# 662
Благодаря, мишолинка! Simple Smile

# 663
  • София
Ако става дума за декларация 7 , аз си я намерих в интернет, разпечатах я и си я попълних. Това е декларацията, която се подава в НОИ, когато ти свършат болничните листове. И все пак работодателят е трябвало да ти каже. Simple Smile

# 664
Emma789 мерси за инфото за бънджито, днес взех една мека книжка с различни материи, цветове, животинчета и свири и пее.  За сега му е много интересна.  Анди се обръща и в 2те посоки , но не му е любимо. По корем седи макс. 10 мин. Според мен няма място за притеснение, всичко с времето си. Бабини рецепти за болни бебета много не знам, освен кърпи с оцет, хладка баня (но не студена). Една жена ми беше казала сварен, намачкан картоф на гърдите за кашлица, не съм го пробвала, а за кашлицата и сополите се оставя нарязан лук в стаята докато спи бебето.   Но имай напредвид, че каквото и да правехме 3 дни беше с температура, явно такъв е самия вирус, защото цялото семейство го мина, всичките с температура и май сега е моя ред, днеска се разкихах. LeidiStar и аз очаквам второто зъбче всеки момент. Калоянчо в колко часа е роден на 17ти?

# 665
Синът ми не се обръщаше до 8-месечен, навършени 8 месеца. Дотогава да се беше обърнал 2-3 пъти. Всичко друго си правеше в норма, включително и проходи няколко дни преди годинката.

благодаря. Ще се чака, значи   
Офф и при нас малката прави 6 м. на 13 януари а още не се е обърнала сама , мъче се но дупето и тежи явно  Laughing а иначе си надига главата и седи сама за около 5 мин.

# 666
Нашия малчо се търкаля по цялата спалня, вече ме е страх да го оставям сам да не вземе да тупне на земята  Grinning иначе от една седмица го прави това, на 5 месеца и 13 дена е. Напоследък изведнъж взе да напредва с всичко. Явно развитието е на етапи.
Вече съм заместила обедното хранене, давам му зеленчуково пюре в 14:00 часа. Първото хранене е в 6 сутринта и го храня през 4 часа. Чудя се къде е най-добре да включа плодовото пюре и тъй като то не замества хранене колко мляко след това трябва да му дам? Той сега изяжда към 130-150гр мляко.  Посъветвайте ме  bouquet

# 667
Аз мисля да смесвам плодовото пюре с каши и така да стане заместено хранене. Не сме го пробвали още. Въвеждаме зеленчуците сега.

# 668
  • София - Варна
Аз мисля да смесвам плодовото пюре с каши и така да стане заместено хранене. Не сме го пробвали още. Въвеждаме зеленчуците сега.
Така процедирах с баткото.

# 669
И аз се чудя дали е възможно да болят уши при никнене на зъбки.. Забелязвам,че нашия си мачка дясното ухо от седмица насам, крив е и почти не спи през деня. И като цяло взе да заспива много трудно и вечер, голямо викане и нервничене е.  Thinking оглеждам постоянно дали са му надути венците, но ми се струват набъбнали само където са кучешките зъби... Това нормално ли е? Сега да не вземат те да излезнат първи, много странно  baby_neutral

Все едно описа моята бебка, като изключа това за венците. Дано този период, през който минаваме, да е свързан със зъбки Simple Smile .

Иначе за храненето се водя по бебето. Да, казват, че плодово пюре не замества хранене, но във фейса чета, че има доста мами, които го заместват. Аз реших да се водя по бебката. Давам ѝ да яде колкото иска, ако ми се стори малко и предлагам и АМ, ако пък изяде доста я чакам сама да си потърси млякото.Знам, че на теория това не е най-правилния начин, но пък откакто реших да се водя по бебето (като цяло- и за хранене и за спане и за всичко) си спестих доста напрежение и нерви Simple Smile

А четох още, че към плодовите пюрета се добавя малко количество безмлечни каши, за да стават по- хранителни. Аз лично не го правя и нямам и такова намерение засега. Simple Smile

# 670
Кашите не са вариант за мен. Не искам да давам толкова често каша. Затова търся друг вариант като например да давам пюре и после да дохранвам с мляко, но не знам като съотношение какво количество да давам и как точно да процедирам. Каша ще давам по един два пъти в седмицата.  Peace

# 671
  • София
Нашият яде АМ към 6 и после в 9 сутринта, на обяд зеленчуково пюре, към 17 каша с плодово пюре и после още веднъж АМ преди да заспи. Притеснява ме обаче, че доста рязко намалихме АМ-то , пък той е мъничък още. Вие как мислите? Simple Smile

# 672
  • Варна
Момичета добро утро!
Преди седмица на малката изведнъж и тръгна една прозрачна хрема. Понеже беше по време на хранене и й влезе пюре в носа, вдиша го и започна да реве,аз реших, че има нещо в нослето и я заведох при педиатърката. Няма зачервено гърло,уши и носът беше добре само стичащ се секрет по гърлото. Тогава педи каза, че венеца е много набъбнал и се готви за зъбче. Капахме капки и хремата отшумя. Снощи обаче не сме спали! Малката или се буди , или в съня си хленчи, върти се,пъшка, рита с крачета. Все едно колики,но коремчето е спокойно. Гризем и дъвчем всичко което ни попадне. Имам чувството, че съм родила кученце ,а не човече  Laughing Дали е зъби? И ако е зъби колко време продължават тези състояния?

# 673
За много години юлски мами и бебчета.
Чета ви непрекъснато, но времето така лети, че направо незнам как се сменят дните.
Да си пожелаем здраве за цялото ти семейство, другото ще ти намери.
За съжаление при нас не беше много коледно-новогодишно настроението т.к свекър ми почина преди Коледа. Получи инсулт вкъщи, докато ни беше на гости и чакахме линейка 50 мин. Няма да ви казвам какъв ад преживяхме,  обаждахме се пет пъти и все няма свободна линейка. Каква е тази държава, в която за един спешен случай няма линейка?  А като дойде лекаря се мотаеше 20 мин докато го транспортират, а той си беше в кома вече. Даже мен ме попита-какво му е? Аз казвам инсулт, а лекаря ми вика - Сигурни ли сте?
Определено съм на мислила да се махаме, това не е човешко отношение. Извинявам се, че спамнах темата, но съм бясна....на мен си, че все още съм тук... но няма да е задълго.

# 674
  • София - Варна
Скрит текст:
Фолоу, моите съболезнования. И баща ми почина така септември месец, от тежък иснулт. За съжаление в такива случаи няма много какво да се направи... и да дойде линейката навреме, ако е тежко засегнат мозъкът, няма начин, най-много операция и после да удължат само страданието и на двете страни, тоест на едната, защото отиващият си не усеща нищо, това е лек край за него.

Общи условия

Активация на акаунт