Юлски бебета 2016 - тема 3

• 31 523
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
Нашия малчо се търкаля по цялата спалня, вече ме е страх да го оставям сам да не вземе да тупне на земята  Grinning иначе от една седмица го прави това, на 5 месеца и 13 дена е. Напоследък изведнъж взе да напредва с всичко. Явно развитието е на етапи.
Вече съм заместила обедното хранене, давам му зеленчуково пюре в 14:00 часа. Първото хранене е в 6 сутринта и го храня през 4 часа. Чудя се къде е най-добре да включа плодовото пюре и тъй като то не замества хранене колко мляко след това трябва да му дам? Той сега изяжда към 130-150гр мляко.  Посъветвайте ме  bouquet
Мелисандра зависи изцяло от това колко ще пожелае детето. Щом не замества хранене пробвай с по малко количество , ако изпие и след това продължи да суче значи не му е стигнало и обратно , ако остане значи се нахранило  Wink

# 676
Фолоу мойте съболезнования, в такъв момент каквото и да кажем няма да утеши болката ви.  Пожелавам ви много здраве през новата година.
Направо като чета момичета, на всички бебетата ни не спят нощем.  Колкото по- малък беше толкова по добре спеше. Слагах го на леглото до мен, хващахме се за ръчичка и заспиваше. После започна да искам да го полюлвам, после заспиваше на люлеещия стол, сега вече иска да съм права. Само по зле става и приказки като " Ти така си го свикнала" ми отекват всеки път в главата и се самообвинявам. Но през тези периоди бебетата минават през толкова неща, колики, зъби, вируси, имунизации, едва ли им е лесно да спят вечер.

# 677
Нашият яде АМ към 6 и после в 9 сутринта, на обяд зеленчуково пюре, към 17 каша с плодово пюре и после още веднъж АМ преди да заспи. Притеснява ме обаче, че доста рязко намалихме АМ-то , пък той е мъничък още. Вие как мислите? Simple Smile
Мисля, че е нормално със захранването да се намалява млякото. Все пак малките порастват. Аз не можах да кърмя моето бебе пълноценно и си го захраних от 4м. Поне да си хапва пюренца. И така вече няма толкова смисъл от АМ. Да си пие водичка хубаво преди да спинка. Много добре си хапва детето ти. И аз имам 2 заместени хранения. На обяд зеленчуково пюре, след обяд оризова каша с малко плодово пюре да му е сладко. Преди лягане мляко. Сутрин пак мляко.

# 678
  • София
Нашият яде АМ към 6 и после в 9 сутринта, на обяд зеленчуково пюре, към 17 каша с плодово пюре и после още веднъж АМ преди да заспи. Притеснява ме обаче, че доста рязко намалихме АМ-то , пък той е мъничък още. Вие как мислите? Simple Smile
Мисля, че е нормално със захранването да се намалява млякото. Все пак малките порастват. Аз не можах да кърмя моето бебе пълноценно и си го захраних от 4м. Поне да си хапва пюренца. И така вече няма толкова смисъл от АМ. Да си пие водичка хубаво преди да спинка. Много добре си хапва детето ти. И аз имам 2 заместени хранения. На обяд зеленчуково пюре, след обяд оризова каша с малко плодово пюре да му е сладко. Преди лягане мляко. Сутрин пак мляко.
Аз изобщо нямах кърма  Sad и го захраних от 4 месец.  Същата ситуация е и при нас, само че вода много малко пие напоследък. Но иначе памперсът ни е все пълен хахах
Фолоу, искрени съболезнования и от мен! Sad

# 679
Аз изобщо нямах кърма  Sad и го захраних от 4 месец.  Същата ситуация е и при нас, само че вода много малко пие напоследък. Но иначе памперсът ни е все пълен хахах
Относно водата при нас е на приливи и отливи. Две седмици си изпива по едно шишенце вода от 150мл, две едвам близва. Мога да ти кажа какво помогна при нас. Първо започнах да му давам вода девин изворна без да се преварява, няма нужда. Преварявам все още за АМ. Той много я хареса и започна да пие. Другото нещо започнах да го уча сам да си държи шишенцето с вода и вече добре се справя. Така се кефи, че нарочно се налива 😀! Млякото аз му го давам, защото го правя само в стъклени шишета, а водичката в пластмасово, за да не си счупи главичката.

# 680
  • София
Относно водата при нас е на приливи и отливи. Две седмици си изпива по едно шишенце вода от 150мл, две едвам близва. Мога да ти кажа какво помогна при нас. Първо започнах да му давам вода девин изворна без да се преварява, няма нужда. Преварявам все още за АМ. Той много я хареса и започна да пие. Другото нещо започнах да го уча сам да си държи шишенцето с вода и вече добре се справя. Така се кефи, че нарочно се налива 😀! Млякото аз му го давам, защото го правя само в стъклени шишета, а водичката в пластмасово, за да не си счупи главичката.
Ще пробвам и аз с Девин да видим какво ще стане. Иначе той си има дръжки на шишето и си го държи, но пие една-две глътки и после започва да си прави гаргара и да се смее. Simple Smile

# 681
Follow, моите съболезнования Hug

# 682
Имам чувството, че съм родила кученце ,а не човече  Laughing Дали е зъби? И ако е зъби колко време продължават тези състояния?

Хаха! И при нас е същото! ДОкато му сменям памперса и съм му събула панталона и оставила острани на леглото, той се протяга, грабва го бързо и го захапва, или синалапва блузата, лигавника, . Като тръгна да го завивам веднага взима с 2 ръце одеялото и го захапва. Даже емного смешен, защото точно като куче захапва нещо и си го държи в устата а с ръцете си маха настрани... и си стои примерно с лигавника в устатаили някой чорап ако е докопал... Направо се бях притеснила, чела съм из интернет този афинитет особено към неща от плат, дрехи, одеяла и т.н. дали не е симптом за нещо друго по-сериозно.... но нищо не открих.

Follow,
много съжалявам за случилото се. Понякога човек има нужда нещо такова да го разтърси, за да се осъзнае. Нашата държава няма да се промени, не го и очаквайте. Аз съм се примирила някакси просто и не очаквам нищо от държавата. ПОнякога само ме е яд че наистина здравето на децата ни.. живота ни дори зависят именно от глупавите институции , от некомпетентните лекари, от лошите пътища.... А това трудно се преглъща.

# 683
Мами, какви прибори използвате за бебчетата? Аз търся удобни лъжички, сега давам пюретата с една обикновена много неудобна плоска лъжичка и търся някакви по-дълбоки. Има едни които са като черпаче и ми се струват доста удобни, но не мога да намеря нищо в интернет  newsm78

# 684
  • София
Мами, какви прибори използвате за бебчетата? Аз търся удобни лъжички, сега давам пюретата с една обикновена много неудобна плоска лъжичка и търся някакви по-дълбоки. Има едни които са като черпаче и ми се струват доста удобни, но не мога да намеря нищо в интернет  newsm78
https://www.google.bg/search?q=%D0%BB%D1%8A%D0%B6%D0%B8%D1%87%D0 … ggsL9b3bXUFoZM%3A
Аз имам такава - много е удобна и малкият веднага свикна с нея. Simple Smile Силиконова е и не дразни венците. Има ги по аптеките, но са по две в опаковка и струват някъде 10 лева. Не зная дали не са ти скъпи. Има два варианта - от 4 месец и от 6 месец. Simple Smile

# 685
Бързо въпросче като правите пюре от тиквичка или ябълка белите ли кората? Извинявайте че ми е малко тъп въпроса.

# 686
Белинда, не са скъпи. Точно тях загледах преди малко, значи ще взема да ги пробвам. Мерси.  bouquet
Мерилин, аз беля всичко.  Flutter

# 687
И аз беля всичко  Peace

Follow, моите съболезнования..

# 688
Мерси взех ги био но за всеки случай ще обеля.

# 689
  • София - Варна
Беля и аз, а преди това кисна във вода.

Общи условия

Активация на акаунт