Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

• 51 722
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
Къде сте си правили корекциите? Искам съпругът ми да си направи.

# 676
  • София
Мария, наслука Peace

подсещате ме, че не съм водила детето на офталмолог от поне 2-3 години Embarassed
някакви препоръки за детски офталмолог?

# 677
Аз във Варна
Скрит текст:
Света Петка при доц. Митов
Аз трябваше да се пазя поне 1 седмица /нощем спях с капаци на очите да не се нараня/, капех капки на всеки час първите дни, след корекцията сложиха превръзки, които махнаха на следващата сутрин. А на моя приятелка сина си направи в Истанбул, веднага са го пуснали да шофира до БГ, без всякакви контролни прегледи, без да пренощува дори там.

# 678
  • До морето
И аз при доц. Митов. Капки слагах, но превръзки на очите не съм слагала, излязох със слънчеви очила и само ми казаха, че е желателно първите 24 часа да не гледам тв и да не чета. Но пак казвам, че беше преди 11 години. Сега знам, че вече предлагат по- нов метод, моя позната скоро си коригира зрението и ми обясняваше нещо, но явно не съм слушала внимателно  Laughing
Във Варна освен Света Петка откриха и още една очна клиника СВ.Николай Чудотворец, но не знам как е там. Всички, които познавам са ходили в Св. Петка.

За деца се препоръчват очни прегледи на 1, 3 и 6- годишна възраст.

# 679
  • дядовата ръкавичка
Не съм водила децата никога на очен преглед  Embarassed. Много съм немарлива.

Живеем в къща извън Сф, нямаме личен шофьор и ходим на работа. Все пак има градски транспорт и от 5 клас децата се придвижват с него. По-сложно става сега, когато уж са пораснали и понякога са навън до по-късно, но не са и толкова големи, че да ги оставя да се прибират със случайно такси. Даваме нощни наряди с баща им.

# 680
Аз съм си правила, сега през март ще станат 11 години. Много съм доволна, ходя от дъжд на вятър на прегледи, последно ходих преди да родя София. Зрението ми си е същото както след корекцията. Скъпо не знам дали е, то 2 очи имаш само в крайна сметка. Навремето беше по 600 евро на око, като това включва абсолютно всички прегледи, изследвания и капки преди и след процедурата. Самата лазерна корекция беше 18 секунди. Не е болезнено.

Ами звучат съвсем нормално тези цени, щом казвате, че и болка няма....Дано не ми идва до главата, на се радвам, че има разрешение за  този проблем. Сесили, не че е голяма драма, но за деца е по- сложно, играят, трябва да внимават

# 681
 raja_nikol, е да де, аз написах че от 2ри клас нося очила. И то точно в училище, и съм играла с тях физкултура и т.н.

За лещите, също няма никакво "бъркане в окото" при поставяне и махане. По никакъв начин не се докосва роговицата с пръсти.

# 682
Всеки си решава сам  Peace Едно време едва ли е имало избор, сега има.
Ако мога да си го позволя, бих се подложила  Peace
Много познати имам с очила- ами различно си е,  запотяване на стъклата, грим, предпазване от слънце....Като можеш да ги избегнеш- защо не  newsm78
От толкова малко болести можеш да се отървеш

# 683
Аз съм с -5 диоптъра. До 7 клас точно отказвах да нося очила от суета. След като пропуснах майка си на улицата веднъж се наложи вече  Mr. Green и в училище ми беше трудно много. Сложих директно лещи, очила имам за вкъщи само. Е родих се. Няма да забравя как в оптиката като ми ги сложиха излязох на една тераса и се изумих, че дърветата не били просто зелени петна, а си имали форма и листенца и аз ги виждам  Laughing Толкова много не виждах. До 21 някъде качвах, сега уж са се закотвили. С лещите проблем нямам. Само първия път ревах, защото не мога да ги махна, но много бързо се свиква. От операция ме е страх, но и реално аз проблем нямам. Сутрин слагам лещите, вечер ги махам преди сън и това е. Ако трябваше да нося очила (не ми е удобно, иначе има много красиви), сигурно щях да се замисля за операция.

Напомнихте ми, че трябва да отида на очен, тази година не съм ходила.

# 684
Мари, успех в начинанието! Възхищавам се на всеки, който се бори да прави бизнес в България (Жаки, Стейси  Hug). Родителите ми имат 2 бизнеса и виждам от първа ръка колко е трудно.

Сбъдваща, ти си герой, дано днес ти е по-леко  Hug

Бърди, точно по тоя повод се треса от нерви, ще полудея вече! Само проблеми, едно оправим две цъфнат!
Имам страшен проблем с кухнята, за пръв път откакто работим ме залива такава вълна от оплаквания.
От година почти имаме нов главен готвач, уж голямата работа, даваме му много серизона заплата, плюс осигуровки на пълната сума, плюс квартира по негов избор плюс тока в квартирата! Илиза ни оркестър с певица и вместо да има подобрение, то е по- зле от преди без него с многото му дипломи!
Всичко се бута по конвектоматите, че по лесно, да де, ама клиентите ни са свикнали на домашна храна, а не на изгъзици на пара! Днес един, който идва с фирмата си за трети път ме навря да не ви казвам къде.
Не знам какво да парвя, че мастър шефа е тънко обиден, като му кажа, че има оплаквания вика, нормално е, от 150 човека 10 недоволни. Ами не, не е нормално, не е било така и не искам да бъде!
Сега ако му кажа ще метне молбата преди празниците и ще ми се стъжни, от друга страна, ако стои и ми гони стари клиенти, които аз си знам как сме спечелили, пак не е вариант.
Не знам на къде да хващам.

Сега ще ви прочета, да се разсея малко.

Мари, много успех в новото начинание и дано никога нямаш моите ядове  bouquet

После ще ви разправям как искаха да ни измамят по телефона, нова схема...

# 685
raja_nikol, под 20г. никоя уважаваща себе си клиника и лекар няма да направи корекция на зрение.
Виж за да ти вземат парите, като нищо и на дете на 6г. могат да направят операция.
Аз не мисля, че сме спорили за нещо, че изведнъж такъв тон от теб...

JACKLIN*, понякога тези с многото дипломи, вършат по-зле работа от други, които не ги притежават.
Организирайте си състезание и който го спечели, печели и работа при Вас. Simple Smile Хем ще е интересно за клиентите.

# 686
raja_nikol, под 20г. никоя уважаваща себе си клиника и лекар няма да направи корекция на зрение.
Виж за да ти вземат парите, като нищо и на дете на 6г. могат да направят операция.
Аз не мисля, че сме спорили за нещо, че изведнъж такъв тон от теб...

Споко бе, какъв тон, аз разпитвам за себе си, Светалчо разказваше толкова спокойно както винаги нейните разсъждения за внучето си....
Ти се включи какъв ни бил проблема с очилата. Нямаме, наистина  Heart Eyes Аз изяснявам за себе си вариантите  Peace

# 687
raja_nikol, е сори, не сме се разбрали явно.
Аз говорех за очилата при деца. По-нагоре стана въпрос, че за дете в 7ми клас са необходими.

Не съм разбрала, че за себе си питаш.

# 688
  • Варна
Накарахте ме да се замисля сериозно за тия лазерни корекции. Аз нося лещи от 20 години, вече толкова съм свикнала, че ги приемам за част от мен. Очила слагам само вечер вкъщи и то в един половин час преди да си легна. Но спор няма, бих се отървала от диоптрите.

# 689
raja_nikol, е сори, не сме се разбрали явно.
Аз говорех за очилата при деца. По-нагоре стана въпрос, че за дете в 7ми клас са необходими.

Не съм разбрала, че за себе си питаш.

Няма проблем  Heart Eyes В тази тема поне не забелязвам кофти чувства и настроения  Wink

Жаки, наистина си пред голяма дилема  newsm78 Май е сериозен дефицита на добри  готвачи, а това е много важно за едно заведение.

Общи условия

Активация на акаунт