Искам да кажа ... (99)_05.12-11.12.

• 51 712
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
  • Ямбол
Аз съм затрупана с работа - всякаква - най-много служебна, домашната и тя се трупа. За капак спешно трябва да посетя зъболекар, а при малката едно гърло ѝ драска от няколко дни и го закрепям с прополки и прополис и джинджифил, но май няма да мога да я удържа и е възможно да се ходи и до личната. А има концерт другата седмица, а аз - два банкета през тази. Та, рибата не знам дали ще я уважа. Ако ме снабдят с шаран - ще е пържен, а иначе тук продаваме една много хубава риба салака - балтийска херинга и може от нея да опържа. Каня ѝ се да си осоля от нея, но време нямам никакво и може да остане за ваканцията.

# 16
Сесил, я сподели повече.

Като се прибера от работа ще пусна линк.

Гледат се много на север в развъдници. Всичко е оградено и пиле не може да прехвръкне, стреля се директно на месо, който тръгне да се приближава към обекта.
Няколко журналиста, канадски и др. успяват с лодка да слязат на брега и после снимат с камери.
Рибата е в наблъскана в изключително тясно пространство. В резултат на което много риби измират, но те се оставят вътре в развъдниците. Само се пръска с всякакви препарати отгоре.

# 17
Риба ям от скоро. Все още нямам предпочитани, защото не съм опитала всичко  Mr. Green
Иначе, амура ми харесва доста.
На Никулден племенницата ми има имен ден и винаги сме у свекървата. И аз като Жаки си слагам люспа от шаран в портмонето.

Евил, много хубави неща. Ти ли ги прави, страхотни са.
Вчера от телефона не ги видях, но сега от компютъра успях  Peace

И при нас е кучи студ. -5 беше сутринта,като тръгнахме за училище.

# 18
  • Телиш/Плевен
Благодаря за темата! bouquet

И баща ми, и ММ са рибари, но рядко ям риба. ММ също. Mr. Green Цаца обичаме най-много. Joy Аз ям и шаран, майка ми винаги прави пълнен за Никулден.

# 19
      Обожавам риба и рибата е една от най-често срещаните храни в менюто ни. Не приготвям,защото не умея особено,това е работа на другите от семейството. Мъжът ми и синът ми са запалени рибари, баща ми също беше, донякъде.

Предпочитам морска. Най-фантастичната морска риба, която съм опитвала е била уловена броени часове преди консумация. В последно време преоткрих и речната, ходим по язовири  и тази година рибарите имаха добър късмет. Океанска не обичам особено.

# 20
Много рядко...Не съм сякаш фен на рибката, особено тази с повечкото кости... Rolling Eyes

# 21
  • Mediterraneo
Добро утро. Такъв дъжд вали от вчера при нас, че ще навакса за две години напред  Rolling Eyes Поне не е студено, още сме по жилетки.

Риба обичам много и всякаква. Мога да преживявам само на морски дарове  Mr. Green Тук изборът е огромен, цените са съвсем поносими. Откакто сме тук ядем риба редовно, в Бг трудно си позволявахме нещо повече от редовната скумрия. ММ пък най- много нея харесва, и сьомгата. За утре май ще панирам мерлуза, още не съм решила.

# 22
Здравейте в новата тема, благодаря на Лиляна!

Ние днес ще минем да пазаруваме, мисля да взема шаран. Баба я прави на фурна, с доматен сос с много лук, пече се и е много вкусна. Аз мисля дали да я направя така или пълнена..няма да пържа със сигурност.  newsm78 Дано въобще намеря шаран, че миналата година пак по това време обикалях и нямаше вече.
Иначе обичам риба, но рядко правя, защото се умирисва всичко!

Снощи за Н-ти път гледах Хубава жена!Ох, много го обичам този филм!!!  Heart Eyes Най-сетне успях да имам един спокоен уикенд, в лежерна закуска в едно прекрасно местенце, неочаквана среща с моя любима приятелка и сладкото и бебенце, минахме през НДК през Коледния базар..Взех на мама една чашка за РД скоро.. После си дремах, зяпах си сериалчето и вечерта завърши с Хубава жена! Кеф..  ( е, и малко гладене на дрехи, ама ги подмотвам от една седмица..те се трупат още и още от новите перални и направо.. .не ми се мисли)

Ох, на нас ни щъкна една идея вчера и сега хем ми е хубаво, хем ми е гузно. Говорихме си за коледните базари по света и колко е красивичко и празнично и хоп..да отидем до Прага. Но Прага е далеч и си мислехме за София- Белград- Загреб- Любляна и обратно. Гледах снимките, изглежда чудесно, но някак си..да изоставим семействата на Коледа..едно гузно ми е такова. Но пък и на двамата ни се ходи много...  Tired Аз вече запазих и хотели де..с безплатна анулация са..така че поне да имаме варианти.

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 10:26 от Захир

# 23
Морско чедо съм и рибата редовно присъства на масата ни. От 2-3 години обаче нещо ми идва тежка и ям доста по-рядко. Иначе обичам дребните видове- сафрид, цаца, съвсем прясна. Grinning

# 24
Захир, и аз вчера гледах Хубава жена....отново и отново. И аз си мечтаех за спокойна неделна вечер, ма не ми се получи много, много. Аз чистих аспиратор, после ММ го свали и разглоби и бърса, бръмча, бърса..
По едно време му се скарах да спира, че и утре е ден.
За Коледните базари- отивайте и не мислете за близките. Щом са здрави- сега ви се е паднало, а не след години с деца и болни родители.  Naughty Имате време от сега да ги подготвите.

# 25
Всякаква риба обичам, особено откакто съм тук. Радвам се, че рибата и морските дарове са толкова достъпни. Жалко само, че детето не обича.

Днес в училище ще им гостуват холандския Сантер Клаас и черния Пит, май цял ден ще е на холандски и ще се черпят. Детето много се вълнува, сутринта репетира някаква песничка и танц. На 9 г. е, обаче в някои отношения е голямо бебе. Вярва си в дядо Коледа (някой питаше в миналата тема). Знае, че е въпрос на вяра, че някои деца от класа му не вярват и мислят, че подаръците ги купуват родителите, обаче той си вярва. Баща му миналата година искаше да му кажем, да не му се смеели в училище, на мен сърце не ми даде. Да видим кога и как ще се усети.

Боядисвах се вчера. Май се оплаквах преди време тук, че косата ми е кажи-речи черна, при положение, че я боядисвам с тъмен шоколад или тъмно кестеняво. Не намирам начин да я изсветля и това е, а черно не ми отива. Обаче пък стана много лъскава.

Захир, и според мен отивайте без да ти е гузно.

# 26
Захир, елате насам Hug.
Събота и неделя бяха дни за обикаляне. В събота ходихме по центъра. Толкова много хора имаше, че едва се разминавахме в тълпата. Ще кажеш, че раздават вино без пари Mr. Green. На малчо му се доспа и се наложи да спи в раницата, (той в количката е спал не повече от 10 пъти през живота си), съответно, аз бях с един тънък полар, измръзнах. Накрая влезнахме в един мол, за да се стоплим и ядохме мексиканско.
В неделя закусихме в Икеа, каката се поля с чай и за да не се прибираме, ѝ купихме от Теско клин и блузка с кукундрелите (разбирайте Елза и Ана). Обядвахме с прочутите кюфтенца, които ми се сториха ужасни Sick. След обед чистихме и аз готвих. Доволна съм от уикенда.
Днес първородната и таткото имат имен ден. Почерпете се.
Риба не готвя, не обичам. Обожавам морските деликатеси, но друг да ги направи.

# 27
Лято, да са ти живи и здрави! Май добре ти се отразява чужбинския живот!

# 28
Аз не обичам риба, но имам именичка и откакто се е родила правя пълнен шаран. Други риби може да има на масата, но традицията повелява шаран  Peace И аз като Жаки прибирам люспичка  Wink

Захир, от над 10 години празнуваме Коледа извън къщи, с големи компании. Като се върнем посещаваме родителите  Heart Eyes Не си слагай ненужно бреме, живей сега  Heart Eyes

# 29
Спорна седмица и от мен!
Все повече ми "мирише" на празници, днес мисля да украся елхата. На Никулден винаги сме в нашите, майка се занимава с рибата, обикновено прави пълнен шаран, сега е решила да го пържи. Аз шаран ям само от нея приготвен и от рибарника на вуйчо ми, защото купуват шараните малки/средни и растат в течаща вода, та не миришат на тиня.
Риба проядох много покрай мъжа ми, любими са ми скумрия, сьомга, чернокоп, лефер, сафрид, барбун, цаца (от дребните) и... още има  Wink А морски дарове съм обичала винаги много.

Белинда, радвам се, че сте се възползвали от елха-офертата, по-добре разликата в бира, отколкото без нищо  Whistling

Нямам търпение да се прибера да украсявам!

Общи условия

Активация на акаунт