Изпитани сайтове за парфюми - 10

• 207 840
  • 737
  •   2
Отговори
# 240
Някой купувал ли е от Парфимо Шанел, че ми харесват цените на Блю EDP и Едишън бланш EDP тестерите Simple Smile? Познавам ги много добре. Обмислям да си взема и двата по 50мл за ротация. Естествено преди евентуална покупка много серизно ще си поговоря с дявушката от кол центъра за капачки, кутии, бач кодове... и евентуално въпреки гаранциите, които дават ще я предупредя, че има ли издънка - връщам и пращам инспекция на склада им и офиса, и почвам черен пиар в нета, за който дори и не могат да си представят след жалбата до КЗП по надлежния ред. Но нека не се стига дотам, де Simple Smile.

Повдигам въпроса понеже местата, откъдето купувам или ги няма, или не ми харесва цената, а около 50лв отгоре не ми се дават на Notos - Pretty Shop, въпреки че ми е до гъза и през ден съм там да си лафя с девойките. Тази седмица си взех от тях стик Allure Sport, който е с 10-на лева по-евтин от енцо, парфимо и други търговци, което ми е странно това ценообразуване. #Crazy newsm78 Shocked Wink

Последна редакция: сб, 18 мар 2017, 03:46 от FragranceFanatic

# 241
  • Козлодуй
Щом ги познаваш добре, просто предупреди и ако нещо не ти изнася, поне бързо връщат пари Grinning Макар да са обявили месец, си получих парите за по-малко от седмица. За разлика от Енцо, които чаках доста повече.
Уточнявам, че не съм поръчвала Шанел от никой от двата сайта.
С риск да ме линчуват, ще изкажа личното си мнение-между оригиналите пробутват и ментета, или обратното. Наскоро получих проба/отлята/ от аромат, който ме интересуваше. Стана ми странно острото спиртно начало и нищожната трайност, иначе от самото стъкълце ухаеше страхотно. Попитах от къде е парфюма и се оказа от Парфимо...Не споделих с притежателката му, защо да и развалям усещанията...Аз лично получих оцветена водичка на аромат, който познавам. Вярно, тестер, но без никаква кутия и без празен ход преди първото пръскане.
В дълбоката провинция съм и нямам достъп до свястна парфюмерия, затова предпочитам чужди сайтове. В "белите" държави рискът да ти пробутат менте е много по-ограничен. От бг сайтове в много краен случай и винаги с едно на ум Peace

# 242
Mда, по-скоро ще дам 15-на лева отгоре за 50мл и ще взема от Pretty Shop, но поне ще съм сигурен и няма да е тестер, където шанса за менте е 50 на 50.
Не знам, но нещо нямам доверие на тези два сайта, нещо ме човърка. Вече за 100мл и 150мл разликите в цените е 40-60лв и по-си струва човек да помисли.
За сравнение миналата година си взех Allure Sport Extreme от Parfum-bg.com tester 100ml, като разликата с Прити Шоп беше точно 77лв за с опаковка(те тестери не продават, забранено им е и по принцип по закон). Изключително траен, секси и свеж. Един от най-приятните ежедневни аромати въобще. Много силен първия час до два, после скин сент над 12 часа, а на тъкани 2,3 дни се усеща интензивно. Хванах му цаката и сияжа(следата) му се удължава неимоверно като си напръскаш хубаво дрехите. На кожата пръскам зад ушите по половин спрей, защото знаем Шанелите колко много сок пускат. Mr. Green Heart Eyes
Едишън Бланш за съжаление не е толкова траен, поне това което тествах, именно за това ще взема 50мл и ще го тествам в различи условия - през деня, в слънчев ден, дъждовен, на по-топло, в офиса, вечерта, но няма потентност за навън. Един час и става скин сент. Драйдауна е великолепен, но за да го усети някой трябва да е плътно до теб, което си има и своя чар.
От Enzo поръчвам само мостри, като преди това 2,3 пъти тествам във физическите магазини -  бюти зон, прити шоп, после мострата и след като опозная аромата и всичко е наред, тогава купувам на място от Клео на Париж 4 в София. Ако там нямат желаното, или не е изгодна цената, въпреки че винаги са ок откъм цени, поръчвам от parfum.bg, където не съм имал издънки и винаги преди да ми доставят подробно си говорим с човека, коментираме бач кодовете, от колко време седи в офиса им, произход и т,н.
Винаги може да се очаква издънка за всичко отвсякъде и от всекиго за всичко, но посочените две места се занимават само с това и не биха си нарушили реномето, осебено parfum.bg, преди да доставят си проверяват стоките хората, за което евала и знаят кое какво е. Огромният плюс за София е, че доставят същия ден за поръчки до 11.00 и доставката е 4лв, която за да станат перфектни, трябва да отпадне за редовните клиенти да кажем след 5-та, 10-та поръчка или да си измислят номенклатура, има начини да се глезят клиентите.
Сайтът 1001.бг.цом, варненската парфюмерия Клео и софийския офис Клео май не са едно и също, в смисъл наличностите са различни. Може собственикът да е един или софийския офис да е на франчайз, гадая.
Малко странен разговор проведох с една от девойките(те са две  Mr. Green) относно Едишън Бланш. Цената на тестера 100мл е 163лв, което да кажем е ОК, но имат само една бройка, но забележете продават го, вместо да седи на етажерката в офиса и да може да се тества, без да се продава. При моя въпрос, че искам да тествам преди да го купя, казва може, но как да може, като ако не го купя той вече е ползван и следващия, който го купи, не купува пълно шише на 100%.Та малко ми стана странно. Явно не знаят, че на луминисцентна лампа, като положиш шишето се вижда вътре колко сок има. Тестери на Шанелите продават, но нямат изложени и не може да се тества.
Миналото лято взех от тях Allure Sport класическия с кутия. Явно партидата е била залежала през годините или са им го пробутали, но бач кода показваше 2008-ма, което беше издънка за мен. Вярно аромата беше ок, но изветряваше много бързо навън на слънце. Може и да не е бил менте, поне не личеше, но не ми хареса, а може и да не е за супер жега. Сглупих, че лятото го изпръсках, трябваше да оставя да го тествам есента на по-хладно време и пролетта. Та не смятам да взимам Шанели от тях или много внимателно трябва да се види и провери бач кода за партидата. Драйдауна беше ок, миризмата ок иначе. Напълно възможно е да е било от прекалено топлото време, че и тези алдехиди и водни нотки изветряват бързо. Още нещо ми е странно - казват взимаме го от официалния вносител, който всички знаем за БГ е Нотос - Прити шоп. Обаче, на кутията не пише Нотос със стикер, а "вносител Клео", което не е официалния вносител, а те си ги внасят, вариант две - измиване на ръце, вариант три - не са едно и също с варненския офис.

Последна редакция: нд, 19 мар 2017, 12:13 от FragranceFanatic

# 243
  • Казанлък
Поръчвал ли е някой от www.parfum1.bg
Дали са читави?

# 244
Дали са читави?

На прима виста не могат да ме накарат да дам 100лв е така. Само с шаренийка и реални цени не става. Кое е дружеството, ЕИК, адрес? Общи условия? Въпреки че и това не е гаранция, но все пак. Така че поръчай и ни сподели какви са ти впечатленията. На първа страница има достатъчно сайтове, от които поръчваме, не знам защо и още, и още трябва да се цитират, тестват, при положение, че цените са еднакви +- 5лв. Така че купи и ни информирай за цялостния купувачески процес от "ало добър ден" до доставката, касовия бон, аромата, шишето, трайността, цялостното обслужване. Sunglasses

# 245
  • Казанлък
Дали са читави?

На първа страница има достатъчно сайтове, от които поръчваме, не знам защо и още, и още трябва да се цитират, тестват, при положение, че цените са еднакви +- 5лв. Така че купи и ни информирай

Ами примерно, че има неща, които в сайтовете от първа страница ги няма... Laughing

# 246
Някой купувал ли е от Парфимо Шанел

Така че купи и ни информирай за цялостния купувачески процес от "ало добър ден" до доставката, касовия бон, аромата, шишето, трайността, цялостното обслужване. Sunglasses

А защо ти не направиш същото с Шенела от Парфимо и после ще докладваш тук  Laughing

# 247
Някой купувал ли е от Парфимо Шанел

Така че купи и ни информирай за цялостния купувачески процес от "ало добър ден" до доставката, касовия бон, аромата, шишето, трайността, цялостното обслужване. Sunglasses

А защо ти не направиш същото с Шенела от Парфимо и после ще докладваш тук  Laughing

Казал съм защо, защото не ми вдъхват доверие. Другият път чети подробно целите постове преди да апострофираш bouquet В допълнение - от друго място ще пазаря. smile3560

# 248
  • от един красив град
Този е единствения сайт в който намирам Mon Guerlain. http://prf.bg/vitrina/mon-guerlain-2/
За първи път срещам този сайт, ако някой има инфо дали е читав, моля да сподели.

# 249
Миналата седмица питах за този сайт
 http://1001-bg.com/bg/index.html.
Моя приятелка поръча от него и се наложи да връща парфюма. Парфюмът според нея е оригинален, но явно е залежал и си е променил аромата. От сайта са били достатъчно коректни да и предложат да го върне, въпреки че е отворен и тестван. Върнали са парите. Аз лично след тези отзиви не бих посмяла да поръчам.

# 250
  • Бургас
Дивина,по-добре изчакай малко за Мон Герлен,скоро ще го заредят и в други сайтове.

# 251
Търсих инфо за този сайт, но не намерих в темите. Някой знае ли дали е ок
https://parfium.bg/

# 252
  • София
Преди 2 седмици поръчах от тях парфюм на Serge Lutens и е Ок. Много са любезни, бързо доставят, а имат и шоу-рум в София Peace

# 253
Нещо се отказах от Едишън Бланш, не е траен въобще в това сегашно време 15-20 градуса. Около 30мин е ОК и после плътно до кожата, трябва да си допра носа плътно, за да го усетя, с много редки проблясъци при движение да се усеща лекия облак, което не е ок за такъв клас парфюм с такава цена, по-добре още малко и да отивам в ниш категорията. Не е тайна, че от година на година все по-занижават може би не качеството, а трайността, все по-разводнени ги правят с тези реформулации. Не е за мен след 3,4 дегустации. За сметка на това Platinum Egoist нещо узря в мен, след като миналата година не ми хареса, но поне е много траен с добро представяне и си струва парите. Драйдауна на Едишън бланш ми напомня на Encre Noir на Лалик, заради ветивера. Та определено от Шанел най-ми харесват и за мен са Sport Extreme и Platinum Egoist.

# 254
Преди 2 седмици поръчах от тях парфюм на Serge Lutens и е Ок. Много са любезни, бързо доставят, а имат и шоу-рум в София Peace
много благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт