Избор на вино :)

• 126 940
  • 751
  •   1
Отговори
# 660
  • Mostly in my mind
Хах, Джи Пи Шанет? Сериозно ли ще го предпочетеш пред едно хубаво бг розе? Опитай Едоардо Миролио,  Ле Фотограф, Пикселс, Ейнджъл и тогава пак ми кажи дали не ти харесват българските. Няма как едно вино френско било или каквото е там за 7, 8 лв, да ме убеди, че е по-хубаво от бг производството. Simple Smile

# 661
Джи Би Шанет всички видове са дъното на винопроизводството, а от вносните на 100%.

# 662
Био розето на Едоардо Миролио много ми хареса на мен.

# 663
Българските розета са бели вина с малко боядисано.

# 664
Вносните по 6лв не са по-различни, най-много смес на евтино бяло и червено.

# 665
Кажи някое небългарско розе, което според теб си струва, за да си купя и да направя разликата.
J.P. Chenet примерно. Евтино е, и е нелошо, масово розе.
Хубави са  френските розета, но са и скъпи.
Отвратително вино! Подариха ми го и го опитах от куртоазия. Не бих си го причинила повече.

# 666
  • Germany
Българските розета за мен не струват....
Аз пък съм точно на противоположното мнение. От години се опитвам да попадна на хубаво розе в Германия, и много рядко попадам на розе, ставащо за пиене. Повечето са тежки, минерални, с наситен малинов цвят, или прекалено сладки. Попаднах на няколко много хубави немски кювета в последно време, направени във френски стил, с нежен цвят сьомга, свежи, ефирни, сочни, но са в толкова малък тираж, че докато ми хареса нещо и реша да повторя, то свършило и го няма вече.  А в България каквото и розе да избера, почти винаги ми допада. Откритието ми от последното ми посещение е LEGIO I EXPORT ROSÉ MERLOT & CABERNET FRANC, лудница Heart Exl Свежо, сочно, с деликатен прозрачен аромат на червени плодове, без да е сладко обаче, и с много добре балансиращ розов грейпфрут, даващ една тръпчивост на виното. Идеално вино за салати, за миди, или просто без нищо в горещите дни.

Много ми хареса и Тамянката на Вила Гривица Много харесвам този специфичен сорт грозде, и тук е уловен целият му свеж, и хубав аромат. Виното е леко, сочно, ароматно, тревисто-плодово, лее се като еликсир, идеално се комбинира със зрели сирена, салати, риба, плодове. От мен голям плюс за него. Харесва ми изчистеният вид, в който са представени вината на избата.

Розето на Вила Гривица също е страхотно, много пивко, сочно, леко минерално, усещат се бели цветя и цитруси, но има и затоплени червени плодове, и дървесни нотки. Има си и тяло, и присъствие, и характер, измамно нежен цвят, за сериозно и хубаво вино

Присъединявам се към препоръката на  Deetron на совиньона на изба Ямантиеви, много любимо вино, жалко, че не се намира лесно в София, бих го консумирала редовно.

И последно, да похваля бокса на това розе, което открихме на морето, по препоръка от приятел: Rusalii Rose Anita Различно, нетипично розе, от Широка мелнишка лоза & Сан Джовезе, доста силно и наситено, колко тарама хайвер и миди изядохме с него, не ми се сеща Grinning 3 л. за 17 лева е супер цена, за това вино.

На всички в темата наздраве, и да са споделени виното и вечерите ви с любими хора и приятели Wine Glass

# 667
Ковачева, благодаря за споделеното Simple Smile
Наострих очи и уши за розето от любимата Широка мелнишка лоза, ще го потърся.

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 22:00 от Lemy

# 668
  • Mostly in my mind
Ковачева,  благодаря за поста. Розето на Вила Гривица ми привлече вниманието. Къде го продават?

# 669
  • Germany
От Била. Може да се поръчат и онлайн, от сайта им, или от сайта на меик98, боксовете им са на супер цена. Има ги и в добре заредени винени магазини като Tempus vini Wine point на Борис  I в София.

# 670
  • софия
Kovatcheva, и от мен благодарности за препоръките. Поръчах от "meik 98",нямаха само на Aureus и rusali, но за поскедбоото малко ме смущава цената. Знам, че има и изключения, но бг вина под 10-12 лв не съм харесала. В последните години цената на добрите е между 15-20лв, като в този клас се намират и отлични
Ще я пробваме Гривица с удоволствие.

# 671
  • Germany
swetulka, много се радвам, ще чакам отзив, надявам се да ви допадне. Сега разгледах сайта на вила Гривица, и видях, че имат безплатна доставка за София и Плевен, независимо от стойността на поръчката, което ми се струва също добра опция. Не знаех, но ще се възползвам следващия път.

# 672
  • София
kovatcheva - Страхотни включвания! Благодаря за споделените чудесни впечатления Wine GlassWine Glass

Ще се върна на питането на Starrydream -
"Търся идеи за някое по-слабо вино (жена която почти не пие). И от двата вида (червено по скоро)."

Намерих твоя идеален избор! ScreamCupidAnimal Heart Eyes Cat
Онзи ден, взех за бъзик една една винена напитка - не знам как се казва официално, но е червено вино с добавки Simple Smile
За това става дума - немско изпълнение: червено вино с вкус на шоколад и карамел Cupid

Взех го на майтап, да видя какво пък е това чудо, но се оказа прекрасна находка. Очаквах да е леко дървен, нескопосан, но интересен опит, а всъщност се оказа прекрасна изненада. Сладко е, сочно, обло, хармонично, а послевкуса е магия Simple Smile)) Аромата му пък е чудо любителите на карамела Simple Smile)) Супер секси вино, закачливо и интересно, усмихва и топи граници мигновенно Nature Fire Парти вино отвсякъде Party Time Аз го охладих и е идеално така Hands Ok Hand
Убеден съм, че е точно това, което търсиш, а и бутилката му е красива и любопитна. Алкохолния градус е 10, а цената 7лв/Лидл/.

Последна редакция: вт, 10 авг 2021, 22:36 от Deetron

# 673
А аз мислех, че е някакъв ликьор, подобие на Бейлис 😁😄

# 674
Последно опитах мускат на Старосел и не се впечатлих. А червените им вина много харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт