Фотография - 84 тема

• 68 531
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
@besyto, добре че беше снимката да вържа ник с име Simple Smile

Бокенце от мен Simple Smile

# 91
За шоколада съм съгласна...Не стои добре. Доста пропуски има, но ще ги взема предвид следващия път, че вече няма как да преснимамм  Mr. Green

Да, десертът беше с круши. Simple Smile

# 92
  • Варна
Дефокусираните бокета как точно ги снимате?

# 93
  • Варна
Дефокусираните бокета как точно ги снимате?

На ръчен фокус, т. е. дефокус. Mr. Green

# 94
  • Варна
Ясно  Grinning

# 95
  • Mostly in my mind
То фокусирани бокета май няма Mr. Green имаш предвид всичко в кадъра да е на дефокус? И аз на ръчен.

# 96
Първи мой опит за семейна Коледна снимка на мой роднини  Crazy
https://www.flickr.com/photos/145613895@N08/30786898854/in/dateposted-public/
Приемам всякави критики, мнения и най-вече съвети.

# 97
Все аз ли първа идвам  Grinning Ще ми излезе лошо име така Grinning
На пръв поглед ми хареса като гама, семпло и с червени акценти, приятни лица с хубави емоции, украсата както аз я обичам. Обаче след това започват да се забелязват композиционните кусурчета - като отрязаното краче с черното чорапче, отрязаната ръка точно през средата по вертикал, самите вертикали предимно килнати на една страна. Някак си ми липсва обработка (това лично на мен, не знам какво е било виждането) - иска  ми се бялото да е по-бяло сякаш. И прозорецът? ми е излишен там.
Като съвет (мисля, че на предишните снимки с мечето някой пак го беше споменал) - следи какво влиза и какво излиза от кадър, ако имаш възможност дори гледай да влезе малко повече въздух, ако се съмняваш, че ще отрежеш на някой краката - винаги можеш да кропнеш след това по няколко милиметра отстрани. Следи вертикалите да са вертикални, ако няма как всички заедно да са, могат да се изправят във фотошоп, ако не си на "ти" с тази част, гледай да е вертикален вертикалът, който ще се набива най-много на очи (най-дълъг или най-централен или най-контрастен, в зависимост от снимката)

За техническата част да се включи някой, който е по-напред с материала, аз съм предимно по "външния вид"

Иначе като за пръв път е просто чудесно.  Hug

# 98
Нервен_Хамстер, много благодаря Hug
За обработка, почти нямам, пипнах съвсем малко цветовете с picasa и това е/фотошоп все още не искам да купувам,че още фокуса е само на снимането, а и ми се вижа трудничка програма/. А иначе ми е интересно как би се получила и изглеждала една обработена на фотошоп моя снимка.
За декора това е готов background от amazon и прозореца си върви върху него Blush

# 99
  • Варна
Бяхме направили една група във фликър, където може да се пусне сурова снимка и другите да я обработят по техен вкус.

# 100
  • Варна
Весели празници, мили другарчета! Hug Много здраве, късмет, светлина и вдъхновения пожелавам на всички!

For You! by chockolina, on Flickr

П. п. Случайно се вписвам и в темата за бокето Simple Smile

# 101
  • Mostly in my mind
Весели празници и от мен!  bouquet Hug

Waiting for Christmas by Ina K., on Flickr

# 102
Весели празници и от мен момичета .. Усмихвайте се повече, обичайте повече и вярвайте в чудеса защото се случват.
Целувки от мен
и най-важното СНИМАЙТЕ С ОЧИТЕ СИ  bouquet bouquet bouquet

# 103
Весели празници и от мен с няколко "коледни" "натюрмортни" проби, от които сякаш съм доволна, че обикновено много ми куца да си "правя" кадъра, вместо просто да го "видя"

Скрит текст:

И една кратка история в две снимки

# 104
  • Сидни
Нервен Хамстер много са хубави снимките! Simple Smile)

Весела Коледа и щастлива Нова година на всички!

Charlie's Newborn Session by elena nikolova, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт