Фотография - 84 тема

• 68 491
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
O, Кайлис, почнала си седмичен проект Simple Smile С теми или просто така?
С темите, които обявяват във ФБ групата на проекта.

# 181
Кайлис, под тази усмивка да не е дистанционното ... Wink

# 182
Joy Не, то е под пръста на десния крак  Joy

# 183
O, Кайлис, почнала си седмичен проект Simple Smile С теми или просто така?
С темите, които обявяват във ФБ групата на проекта.

Ясно Simple Smile Успех!

# 184
  • София
  Joy hahaha

Мери, съвсем "au naturel", предстаяшлиси?  Crazy

# 185
Мери, съвсем "au naturel", предстаяшлиси?  Crazy
Охххх...въздишам дълбоко  Laughing И аз искам  Blush
Но за сега само ще ти се радвам на твоите вълнения  Hug

Joy Не, то е под пръста на десния крак  Joy

Кайлис,ти си професионалист от всякъде  Laughing  Hug На другата среща - кратък курс по селфи за всички присъстващи Laughing

# 186
  • Mostly in my mind
Чудя се и аз за този седмичен. Селф ли е още и докога?

Вейдичко, няма тайна, наистина. На око си хващам окото. Не измервам по никакъв начин, освен това, което ви споменах. Разбира се от 20, 30 снимки има 2, 3 сполучливи. Останалите или няма да са на фокус, или ще съм направила някоя смешна физиономия.  Joy

# 187
  • Варна

Аз имах 135-ца на Никон, с голям мерак я купих и с още по голям мерак я продадох. Като дължина ми е супер, обичам дълги обективи, маже страхотно, бокето е плавно и гладко, отделя хубаво обекта, но не ми хареса това, че ми е мътен и недостатъчно остър, а аз съм маниак на тема остър фокус, особено при портретите.
Канонската 135-ца е съвсем друга история, няма такъв обектив просто, великолепен  Heart Eyes

Много благодаря, че сподели. Накара ме много да се замисля. И сега се чудя, обаче, за какво тогава да си помечтая. Повечето са с 85ца май. А така се бях размечтала за малко по голямо братче   Thinking
Сигмите нямаха ли и те 135ца? Дали тяхната не е по добра?

DSC_9797 by Wink BG, on Flickr

Лолита селф е /т.е. тематата е -Аз в началото на проекта/ 01/01/17- 08/01/17. И аз много се бях засилила да го започна и селфа  ме сецна Wink Ще се пробвам почивните дни, никога не съм снимала такова  животно  Embarassed

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 18:07 от Борикс

# 188
  • Варна
Не знаех, че 135цата на Никон е с кофти фокус. Да не е било от бройката, Мимс?
И аз имам желание по-натам за 135. Няма ли алтернатива на друга марка? newsm78

Ами не точно че  е кофти, не е блър като блър, ама е един мътен, сивкав, груб, не знам как да го обясня точно. Не кристален като при новите обективи. Знам ли, може и до бройка да е било, но четох тогава из нета, че много хора не го харесват именно заради това. Много удобно ми лежеше в ръката, харесва ми пространството, което оставя между мен и модела, боке, всичко чудно, но... Лошото е, че е стар обектив и магазините не го поддържат в наличност и няма къде да се тества.

Имаше слухове, че Сигма ще вадят 135 арт, но не съм следила скоро, не знам докъде стигнаха нещата. Иначе - никор 85 1.4, ама цената, цената..., така или иначе нищо ДСЛР-ско не гледам вече, ще минавам на безогледалка и това е.

# 189
  • Mostly in my mind
Охо.Безогледалка ли, Мимс?
Защо? Какво те накара да смениш? Размерите ли?

# 190
За този проект и аз се глася да се включвам, ама не знам с тоя селф дали изобщо ще се справя.....айде издавайте тайните за добър селф.... /Кайлис, Лолита, Мимс и да не изброявам..../ Crazy

П.П.  Моля ви, кажете какъв статив да си взема, искам да издържа повече тегло ....да речем 5 кг, защото на моя статив копчето за централната колона превърта  и сама слиза надолу и някой ден ще стане белята, та по-добре преди това да го сменя?

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 21:43 от maiamiii

# 191
  • София
Аз си фокусирах предварително там, където реших, че ще са ми очите, и после застанах на въпросната равнина, с дистанционното в ръка. Не знам доколко е правилно, но направих около 20 снимки, които не ставаха за нищо, било то заради кофти поза, или заради липса на фокус и вече тъкмо преди да се откажа, станаха нещата.

Маями, Манфрото са май най-добри, но и са скъпи. Вече зависи колко пари можеш да вложиш. Аз имам Бенро и съм доволна. Хубаво е да има ябълковидна глава, плочка и разкачащи се крака. На моя минусът е, че краката се прибират с врътки (не знам как се казват) и трябва да се внимава да не влезе пясък. Стабилните стативи са си доста тежки, имай предвид.  Peace

# 192
П.П.  Моля ви, кажете какъв статив да си взема, искам да издържа повече тегло ....да речем 5 кг, защото на моя статив копчето за централната колона превърта  и сама слиза надолу и някой ден ще стане белята, та по-добре преди това да го сменя?
Разгледай стативите Манфрото - чети характеристиките, там пише килограми. Моите и двата са такива (монопод и трипод) и нямам забележки. Хубавите стативи са скъпи, всъщност, доста скъпи.
(edit: с Мъхчето сме писали едновременно Simple Smile)

Охо.Безогледалка ли, Мимс?
Защо? Какво те накара да смениш? Размерите ли?
Теглото Mr. Green
(oбожавам си 85цата, но толкова ми тежи! Кропката ми спестява около половин кило спрямо ФФ, но с умиление си спомням колко ми беше лека безогледалката със закачена алтернатива на 85 на нея Rolling Eyes)

# 193
Маями, Манфрото са май най-добри, но и са скъпи. Вече зависи колко пари можеш да вложиш. Аз имам Бенро и съм доволна. Хубаво е да има ябълковидна глава, плочка и разкачащи се крака. На моя минусът е, че краката се прибират с врътки (не знам как се казват) и трябва да се внимава да не влезе пясък. Стабилните стативи са си доста тежки, имай предвид.  Peace

Ами и моя е Бенро сегашният....ама евтин беше и виж колко изкара Sad Сега ще ги видя тези, за които споменахте с Вейда Wink

newsm78 Мъхчееее, какво ще рече разкачащи се крака?

П.П. Ами то има и по 35 паунда и по 235 паунда Манфрото, а сега де.... Joy

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 23:42 от maiamiii

# 194
  • София
Вейда, а ти що махна безогледалката?

Едит: Маями, които не са свързани с пръчка. На моя цената беше около 300лв, ако помня правилно.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 23:54 от Мъхчето

Общи условия

Активация на акаунт