Фотография - 84 тема

• 68 513
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
Имам само 18-55мм и 55-200мм.
Още се чудя дали да взема някой Никон като Д7100 или да мина на Канон 6Д или rebel T6i newsm78
Ако трябва да съм честна май искам да сменя и тялото, защото имаше лошо падане и не знам внушавам ли си ама имам чувството че нещо му стана и не фокусира добре. ooooh! та така и така ще се дават пари, да сменям всичко  Mr. Green
Снимам си децата предимно / моите и на комшииката Grinning/, и по-рядко пеизажи.
А на ФП вече много съм му се навила и ще го купувам и го подхващам и аз Whistling

# 166
Вейда, не ти разбрах въпроса?  Rolling Eyes
Забрави, все едно нищо не съм казала, днес съм мн разсеяна и оплитам различни истории Blush
А Мила се съмнявам, че някой не я е познал  Heart Eyes

# 167
За много години на всички!
Да ви е много успешна и щастлива 2017-та!  Hug
Мъхче,рече и отсече...ЧЕСТИТООО!!!Все на фокус да ти е и много красиви снимки  bouquet
Лолита,как да не я познахме принцеската ти  Heart Eyes Няма сърца или по няколко звезди,за да сложа във Фликъра Hug Wink

Наздраве ви казвам с леко прашасали бутилки вино  Mr. Green
Това е със 17-50 Тамрон (еквивалента на ФФ,24-75).За мен обектива си е чисто репортажен и няма кой знае какво боке.Дори и в дългия край не е това,което дават портретните.За съжаление мога основно да го сравнявам с 60мм. ми макро.Пробвала съм и 50/1.4 и 85мм.Определено всеки обектив си дава различни цветове и размазване...и силни аберации при 50/1.4,но пък като цветове много ми хареса и много се замислям за него.Но 85мм. за сега ми е повече на сърце за следваща покупка...
Cheers by Maria Photography

# 168
  • София
Благодаря за отговорите! Лолита, добре, как разбираш къде да застанеш, за да си във фокусната равнина? Аз май пропускам нещо.

Първи проби директно от камерата с 50 мм/1,4 (взет назаем):

Скрит текст:
iso 125/f1.8/s 125

iso 800/f2.8/s400

Между другото, супер лесно се свиква с новото разположение на копчетата. Много е удобно.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 11:20 от Мъхчето

# 169
  • Mostly in my mind
Благодаря за отговорите! Лолита, добре, как разбираш къде да застанеш, за да си във фокусната равнина? Аз май пропускам нещо.

на око, горе-долу преценям къде е.  Mr. Green

Мъхче
, честита камера. много хубави кадри да запечаташ с него.  Heart Eyes

# 170
  • Варна

Но и трябва по голямо братче за навън. С Никон 750D съм и се чудя за 135ца. Има ли някой който снима или е снимал със 135 за Никон да сподели  Hug

Аз имах 135-ца на Никон, с голям мерак я купих и с още по голям мерак я продадох. Като дължина ми е супер, обичам дълги обективи, маже страхотно, бокето е плавно и гладко, отделя хубаво обекта, но не ми хареса това, че ми е мътен и недостатъчно остър, а аз съм маниак на тема остър фокус, особено при портретите.
Канонската 135-ца е съвсем друга история, няма такъв обектив просто, великолепен  Heart Eyes

Имам проблем с ъпдейт на Camera raw за Photoshop CS6....значи инсталирам уж версията, която е съвместима със 6-цата, но нищо....накрая пак си показва,че съм със старата версия на Camera raw и не мога да си отварям файловете Sad Някой има ли идея как може да се премахне старата версия, за да си сложа новата?

На 6-цата може да се ъпдейтне КР до определена версия (7,1 мисля че беше), от там нагоре трябва и ФШ да е по нова версия ( СС например).

# 171
  • Mostly in my mind
Не знаех, че 135цата на Никон е с кофти фокус. Да не е било от бройката, Мимс?
И аз имам желание по-натам за 135. Няма ли алтернатива на друга марка? newsm78

# 172
Мъхче, честито ново апаратче. Много хубави моменти да запечатваш.

# 173
На 6-цата може да се ъпдейтне КР до определена версия (7,1 мисля че беше), от там нагоре трябва и ФШ да е по нова версия ( СС например).

Благодаря, Mims...усетих аз, че нещо няма да стане, но вече се справих с проблема, именно СС версията имам вече и на ЛР и ФШ:)

Мъхче, честито ти апаратче....айде на фокус да ти е Peace

# 174
  • София
Благодаря ви!  Heart Eyes

ПП. Аргх! Толкова много обективи, толкова ограничени ресурси!  #Crazy

Нещо старо, да не е спам:
DSC_0195-8 by Nevena Gencheva, on Flickr

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 15:07 от Мъхчето

# 175
Мъхче, да ти е честита новата машина Simple Smile На фокус!
1/52

# 176
Мъхче,много хубаво се е размило с 50-ката. Heart Eyes Това без никаква обработка ли е,като казваш директно от камерата?
А относно безогледалните камери...от много време все казвате всички сме натам  Rolling Eyes
Те като качество на изображението съпоставими ли са с DSLR-те или са по-долу?

# 177

на око, горе-долу преценям къде е.  Mr. Green

Е как заковаваш фокуса на очите на бленда 2.2 (например, гледам един твой селф от март 2015)? Имаш тайна, кажи ни я, ние няма да кажем на никого Whistling

А относно безогледалните камери...от много време все казвате всички сме натам  Rolling Eyes
Високите класове - да. Но един такъв безогледален струва колкото един ФФ Mr. Green

# 178
O, Кайлис, почнала си седмичен проект Simple Smile С теми или просто така?

Високите класове - да. Но един такъв безогледален струва колкото един ФФ Mr. Green
+ обективите да не забравим

# 179
А относно безогледалните камери...от много време все казвате всички сме натам  Rolling Eyes
Ако висок клас безогледален = ФФ като качество на картината,логично и цената да е висока.
И мисля си струва човек да инвестира в безогледалка,за да си спести "фитнеса" и обема на всичко,което мъкнеш всеки път.

Общи условия

Активация на акаунт