Фотография - 84 тема

• 68 507
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Честито, Мъхче! На фокус и много кадри да направиш с него.
Ще следя какво ще избереш и чакам отзиви за Тамрона, ако се спреш на него. Аз от много лутане и чудене си взех Канон 35 Ф2. Нямах бюджет за Тамрона, но се радвам в избора си.

За да не без нищо, едни щолени от мен.

Stollen by Беси, on Flickr

# 151
Аз съм с 6д, прогледнах с него. Много си го обичам.

# 152
Аз съм с 6д, прогледнах с него. Много си го обичам.
Може ли по-конкретно? Аз така и не успях да убедя себе си за ФФ, когато сменях камерата, ще ми е интересно да чуя мнението ти (да го видя, в случая Crazy).

# 153
  • Варна
Да, дава ли реална разлика в снимките или само високото ИСО е плюс на ФФ ( е, не само, но главно)?

# 154
  • София
Мъхче, честита нова камера! Със здраве да си я ползваш и бързо да й свикнеш.

Спомням си, че първото нещо което ми направи впечатление след като си взех 6Д беше, че повечето ми снимки бяха на фокус с 50 мм обектив, сега вече не съм сигурна.  Sad  Стоят някак мътни.

И да се разпиша след новогодишно с моя младеж:

# 155
  • Варна
Направо съм влюбена в 35цата за вътрешни снимки
DSC_9764 by Wink BG, on Flickr

Но и трябва по голямо братче за навън. С Никон 750D съм и се чудя за 135ца. Има ли някой който снима или е снимал със 135 за Никон да сподели  Hug

ПП Като минах на ФФ прогледнах направо. То фокус, то ИСО, то дълбочина на снимките...Спестява доста мъки, не че няма хора правещи чудеса и с по нисък клас  Wink

# 156
ПП Като минах на ФФ прогледнах направо. То фокус, то ИСО, то дълбочина на снимките...Спестява доста мъки, не че няма хора правещи чудеса и с по нисък клас  Wink
Вейда, ей такова изпитах. Още повече, че го взех в края на ноември и цяла зима снимах децата вкъщи. Със старото ми 50Д това беше мъка. Peace

# 157
  • София
Благодаря на всички! Simple Smile Наскоро снимах няколко кадъра с d750 и после веднага с моя, като направих същите настройки.  Разликата беше огромна. Действително дълбочината на снимките беше впечатляваща, както и цветовете бяха много по-различни. Утре ще видя как е с новия и ще докладвам.

# 158
Здравейте момичета и за много години!
Мъхче, честита ти нова придобивка, със здраве да си я ползваш.
Аз съм със старо Никонче Д3200, тези дни решех че искам да го сменя и започна чуденка с какво да е newsm78 трябва ми тяло и обективче.
Вес още съм много начинаеща, та не знам и колко пари да вложа Blush
Гледах го 6Д, ама пише че е 2010 година, ама то и аз не знам точно какво да им гледам като параметри, освен че гледах да е по-нова година модел. ох, ама че логика  Mr. Green Crazy
Гледах и Канон T6I на супер евтина цена е сега, но май е с една-две идеи по-добър от моя Д3200, както и Д7100 е на промоция сега
И още нещо как ги докарвате тези цветове бе хора ooooh! мойте имат някакъв цвят, ама като гледам вашите направо са безцветни моите ooooh! Аз не ползвам фп,там ли е проблема,там ли оживяват така цветовете?
Дано не съм ви досадна, благодаря! Blush

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 22:48 от malinka_a

# 159
  • Mostly in my mind
Мъхче, що не кажеш на кой беше д750? Mr. Green
Ама то пък и май никой не позна Мила на снимката, която публикува.  Joy

# 160
Мъхче, що не кажеш на кой беше д750? Mr. Green
Ама то пък и май никой не позна Мила на снимката, която публикува.  Joy
А ти на какво мина?

Вейда, ей такова изпитах. Още повече, че го взех в края на ноември и цяла зима снимах децата вкъщи. Със старото ми 50Д това беше мъка. Peace

Така кажи, че си направила лъвски скок - от 50 на 6! Не ме учудва, че си се преродила, то дори не става въпрос за клас тук, а направо за генерация Simple Smile.
Аз хора снимам от рядко до никога, та сигурно за това не изпадам във възторг като чуя ФФ. Iso-то на моЙта кропка не го вдигам над 800, но безогледалния беше мн по-добър, ще изровя някоя снимка на високо исо и ще ви покажа.

# 161
  • София
Лолита, ми не знаех дали не искаш нащо рандеву да остане инкогнито Simple Smile Виждаш ли каква разлика, щом даже Мила не познаха, значи ФФ си е друга бира, хеле пък твоят.  Joy Пък и аз така съм я разфокусирала, че как ще я познаят Grinning Ще трябва да дойда на бис...

Малинке, гласувам за 7100 с две ръце, ако искаш да си останеш на Никон, а за обектив - зависи какво предпочиташ да снимаш. Ти какъв/какви имаш? Но не си мисли, че тялото ще доведе до някакви драстични промени. Тук често се коментира, че обективите са по-важни. Например една позната сега си взе 85 мм за старата си кропка на Никон (не помня точно коя) и веднага се видя разлика в снимките. Но тя набляга на портретите. За цветовете не мога да се изкажа,защото съм твърде боса в обработките. Досега ги пипвах на Лайтрум, но съм започнала да разучавам фш и взе да ми харесва резултатът, така че за мен е нещо, което си заслужава времето и усилията. Разбира се, една хубаво заснета снимка няма нужда от особена обработка. Аз честно казано се бях размързеливила и не мислех изобщо за баланс на бялото, да речем, защото лесно се коригира в поста, но на курса ме стегнаха Grinning

Аз имам друг въпрос, може би тъп. Пак ще питам за тия селфове как се фокусирате? С доф калкулатор ли изчислявате, или фокусирате в нещо и после заставате на същата равнина... ? Измъчих се онзи ден.

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 22:03 от Мъхчето

# 162
  • Mostly in my mind
Мъхче, чакам те  Hug
Вейда, не ти разбрах въпроса?  Rolling Eyes

# 163
Аз имам друг въпрос, може би тъп. Пак ще питам за тия селфове как се фокусирате? С доф калкулатор ли изчислявате, или фокусирате в нещо и после заставате на същата равнина... ? Измъчих се онзи ден.

С лайв вю и дистанционен спусък.
Аз на моята кропка ако вдигна особено над 600 снимките стават ужасно шумни. Да не говорим как се фокусират движещи се предмети...Просто съм убедена, че с ФФ ще е мноооого по-различно.

# 164
  • Mostly in my mind
Общо взето никак не се фокусирам. Нагласям точката по средата и заставам така че да съм в средата на кадъра и аз кажи речи

Общи условия

Активация на акаунт