Фотография - 84 тема

• 68 525
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Разгледах обективите, но ако поръчам от щатите може и да не дойде на време, макар че обещават. Ще снимам с китака. Кой от двата да взема, Аз клоня към 18-55 а не към 50- 200?. Ще взема и 50 мм.

# 136
За туризъм (пеизаж и архитектура) широко и 50мм са най-подходящо. Дългофокусните обективи малко ограничават. Аз нали само с архитектура се занимавам вече доста време. Пролетта бях взела с цел ревю един 50-135мм .. да като качество чуден обектив, но за стила ми на снимане малко ограничаваше. Дългофокусната оптика за туризъм е ок ако искаш да снимаш детайли в далечина, и пак не е толкова често. Гледайки снимките от него забелязвам, че най-често съм го използвала в широката му част на 50мм, че тогава за да не ми тези бях взела само двата ..
 bouquet

# 137
Мама Съншайн, аз от твоите архитектурни детайли се запалих за широчък, но ще поизчакам явно. Ще взема 18-55 и 50 и това е, пък и с телефона ще снимам.

Яд ме е, че няма да мога да взема статива, защото ми се ще и нощни снимки да направя. Като гледах обективите от линка ти и доста от тях искам  Mr. Green.

# 138
  • София
Лято, МамаС., благодаря за съветите.  bouquet Вътрешно и аз така разсъждавах, но все пак исках да чуя и мнение. Още повече, че напролет ме чака едно чудесно пътуване и за там ще ми е нужен. Иначе, да, за 35 мм става въпрос. По-конкретно 6Д. Утре пристига и стискайте палци всичко да му е наред.  Praynig

# 139
  • Mostly in my mind
Оооо. Мъхчееее. Честито. Много си бърза. Браво.  Grinning

# 140
Заподазрях аз че 6D си взела.. стискам палци на фокус да ти е  bouquet

# 141
  • София
Благодаря  Blush Лолита, ми ко да го чакам? Wink Аз дълго мисля, но взема ли решение - действам Simple Smile Макар че ще ми е мъчно за 7100-то, добре ми послужи. Дано бързо да свикна на Канона.

Между другото, ако някой проявява интерес, продават се AF-S Nikkor 16-85/3.5-5.6G VR, тяло 3100 с китак 18-55 и ако всичко утре е наред, Nikkor 35 мм/ 1,8 G.

# 142
  • Mostly in my mind
А 7100 успя ли да го продадеш?

# 143
  • Варна
Чакам отзиви за 6D, че ако реша да си купувам ФФ, ще е той. Но най-вероятно ще мина на безогледален и аман Simple Smile)))

# 144
Мъхче, късмет с новото приятелче Simple Smile... Аз да се оплача - тъкмо събрах (почти) цялата сума за нова камера и колата ни издъхна Sad Сега ще трябва да си купим нова кола и ...  няма камера за мен  Close
Някой питаше за 52-те седмици, и аз мисля да се пробвам, но нямам кадър още, че децата до днес си бяха у дома, утре се надявам да успея да снимам.

# 145
За много години!
Пожелавам ви здраве, вълшебни мигове и прекрасна светлина  Heart Eyes

# 146
Чакам отзиви за 6D, че ако реша да си купувам ФФ, ще е той. Но най-вероятно ще мина на безогледален и аман Simple Smile)))

Ако имаш парички хич не се замисляй.. Мъжа ми одавна му се куми за работа ... доста време работи  с него и е доволен... правили сме му ревю ако толкова те интересува по-сериозно мнение Wink Но камерата си е чудна  bouquet

А като каза безогогледален - май натам вървим всички .. между другото Канон най-накря направиха добра крачка в тази посока - М5 им е доста симпатичен, макар че за мен лично Фуджи водят в безогледалните за момента.

# 147
Имам проблем с ъпдейт на Camera raw за Photoshop CS6....значи инсталирам уж версията, която е съвместима със 6-цата, но нищо....накрая пак си показва,че съм със старата версия на Camera raw и не мога да си отварям файловете Sad Някой има ли идея как може да се премахне старата версия, за да си сложа новата?

# 148
  • София
Дойде!  newsm68 newsm44 Tada И е нов, и е читав! Simple Smile Утре го почвам, много се вълнувам!

Лолита, пратих го днес за преглед и тести се надявам, че да.

Кайлис, благодаря! Много жалко за колата!Ти за каква камера събираше?

Във връзка с Тамрона 24-70, МамаСъншайн, като го тествахте, как беше бокето?

# 149
Мъхче в интерес на истината сме го тествали по репортажно .. трябва да видя дали в нас има нещо, че в ревюто гледам предимно репортажни сме пускали, тъй като най-вече за това се ползва - събития, репортажи, сватби (по-общи планове). За Арт и боке не може да се сравнява с твърд обектив, но дава приятно боке ..

Общи условия

Активация на акаунт