Фотография - 84 тема

• 68 486
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
.айде издавайте тайните за добър селф....  

Усурнайсет дузини опита. Или фокусираш на по-затворена бленда в нещо, което ще е заместител на теб, и после тичаш и заставаш на мястото на нещото, или фокусираш директно с дистанционното, като се надяваш апарата да не е фокусирал косата, носа, стената зад теб, опашката на преминаващата котка и т.н. Общо взето при мен е надеждата във фокуса от дистанционното, нагласям си фокус точка, и гледам очите да са ми приблизително на тази височина.

# 196
И аз като Хамстера правя.
Много ми липсват селфовете на Стеф, тя не пише вече тук. И Бесито имаше много добри попадения. Лолита също има чудни селфове.

# 197
Вейда, а ти що махна безогледалката?
Скрит текст:
Как да ти кажа.. засърбя ме Mr. Green. Тя беше среден клас, тамън шеше да излиза новият модел, имаше още 6м гаранция и можех да я продам с всичките ѝ обективи все още почти без загуба, след година и половина ползване (както и стана). Едновременно с нея имах и един канон, който не бях искала, но ми изпадна и го взех за нищо. В онзи момент реших, че продавам всичко и взимам или ФФ, или по-нова кропка, която да има гъделите на безогледалката, с които бях свикнала и които старата ми кропка нямаше (лайв вю, подвижен екран - такива работи. Имам чувството, че вече съм ги писала тези неща, извинете, ако се повтарям). Накрая взех току що излязла кропка на канон. Тогава (преди около година и половина), високите класове безогледални не бяха още това, което са сега..., или аз не съм била в час Laughing. Иначе, може би щях да се ориентирам към такъв, а не дслр. Навън ли съм - камерата е с мен, а тежината си казва своето.

Кажете най-важното - върху какво фокусирате за селф? Стълби, лампиони... давайте идеи за предмети Crazy

П.П. Ами то има и по 35 паунда и по 235 паунда Манфрото, а сега де.... Joy
Ние го написахме - хубавите са скъпи Money. Чети характеристики - глава, крака, тежина, колко кг носи...

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 15:49 от Вейда

# 198
  • Den Haag
И аз като Хамстера правя.
Много ми липсват селфовете на Стеф, тя не пише вече тук. И Бесито имаше много добри попадения. Лолита също има чудни селфове.
Също и на Нина Абрашева има много красиви селфита  Peace

Аз да се оплача, тръгнахме на ваканция, заредих апарата, четох, упражнявах се по път, щраках яко и едното дете се разболя  Tired. Резултата, апарата остана в раницата не изкаран, а аз бдях над детето 4 дни и нощи в хотелската стая  Cry.

# 199
  • Варна
Охо.Безогледалка ли, Мимс?
Защо? Какво те накара да смениш? Размерите ли?

Размерите, теглото, цветопредаването, обективите, електронния визьор, интуитивната работа, дискретността, това, че Фуджи е адски секси  Laughing... ех, ода на любовта мога да напиша  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Стара съм вече  Crazy, искам си удобството и кефа, не ми се мъкнат килограми. И аз като Вейда - искам като изляза да си е винаги с мен, а това чудовище сега спрях да го нося, защото ми къса рамото. От това тръгна всичко всъщност, после изчетох и изгледах де-що имаше в нета за Фуджи, после тествах... и така, решението е взето, остава да спечеля от тотото, че да го сбъдна  bishop Laughing

Аз рядко си правя селфове (по-тясна бленда и баене за фокус) и все се каня да пробвам една програмка, която съм изтеглила - digiCamControl.

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 00:52 от Mims*

# 200
И мене ме сърбят ръцете за едно Фуджи вече ама..
Маями и Бенро и Манфрото имат стабилни модели. Гледай карбоновите и чети характиристиките за теглото. Има много добри стативи които стават на моноподи. Обикновено около 200-300 лв са по стабилните модели поне тук при нас. Най-добрия вариант е да отидеш с камерата в магазина и да се консултираш на място _съмнява ме да няма фотомагазин добър при теб...

# 201

Маями и Бенро и Манфрото имат стабилни модели. Гледай карбоновите и чети характиристиките за теглото. Има много добри стативи които стават на моноподи. Обикновено около 200-300 лв са по стабилните модели поне тук при нас. Най-добрия вариант е да отидеш с камерата в магазина и да се консултираш на място _съмнява ме да няма фотомагазин добър при теб...
Фотото, което е в града...играе ролята и на магазин, но не се поддържа кой знае колко асортимент....но стативи сигурно има, ще ида да видя какви предлагат Wink

Днес нещо се изгубихте всички в снега, да не сте на зимна фотосесия  smile3558
Айде на следобедно кафенцеее
coffee-time by maiamiii, on Flickr

да видим какво ще правим с този селф newsm78 Hug взела съм си и тетрадка да записвам Joy

# 202
  • Варна
Къде гледате седмичните теми или аз не съм в тази група?

# 203
  • София
Във ФБ - 'Проект 52'. Party

# 204
Във Flikr Групите са 2

Седмични:
https://www.flickr.com/groups/week-challenge/

Месечни:
https://www.flickr.com/groups/monthly_challenge/

bouquet

Този месец е дълга експозиция и съм назад с матрЯла .. един кадър имам дето е от няколко години

Montekatini

# 205
Днес времето беше разкошно за снимки:
Скрит текст:

# 206
  • Варна
Чудно беше, да  Simple Smile

Winter's teeth by Maria Tomova, on Flickr

# 207
При мен хич не беше чудничко...... нашето време все едно сиво, мрачно, скучно....чак се чудиш кво да снимаш Wink

Аз по въпроса за стативите да ви питам....с тея врътки на краката стабилни ли са или бързо биха се развалили, как е по-добре....опитните да кажат? newsm78

# 208
За много години и от мен.  Hug
Много хубави снимки сте показали.
Мъхче, честита ти нова камера. Със здраве да я ползваш. Аз също съм много доволна от 6D-то.
Аз попътувах по нова година и много ме беше яд, че не си мъкнах 50 мм обектив. Снимах с
24-105mm f/3.5-5.6 на Канон, но нещо не ме кефи този обектив. И аз се замислям за ТАМРОН 24-70mm/2,8.
Гледах Canon EF 24-70mm f/4L IS USM, някъде ми попадна, че е в промоция, и за него се колебая.
Ще съм благодарна за мнения.

Желая на всички да сте здрави, щастливи, усмихнати, обичани и вдъхновени през новата година.

https://www.flickr.com/photos/129274897@N02/32099423506/in/dateposted/

# 209
Снимах с 24-105mm f/3.5-5.6 на Канон, но нещо не ме кефи този обектив. И аз се замислям за ТАМРОН 24-70mm/2,8.
Гледах Canon EF 24-70mm f/4L IS USM, някъде ми попадна, че е в промоция, и за него се колебая.
Ще съм благодарна за мнения.

Като за начало кажи какво не ти допада в 24-105mm f/3.5-5.6 на Канон?

Общи условия

Активация на акаунт