Фотография - 84 тема

• 68 395
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Добро утро! Я да продължим малко със закачките Simple Smile. Преди малко си направих труда да мерна от колко метра влиза в кадър човек с ръст 1.80, визиран с 35мм обектив на кроп тяло. Ми с плътно побиране от темето до пръстите на краката са необходими 4 метра. Трябват ти още поне 2 метра, за да нямаш изненади от  сенки по фона и станА 7-8 метрова книжарница, щото нали и место за обикаляне си требе Peace
Принципно си има трикове за избягване на сенки по фона, но да обекта трябва да е на поне 1м от фона за да не хвърля силна сянка, иначе може да има едно тяло насочено и към фона, като в замисимост от осветяването и аксесоара който е сложен на него се постигат различни ефекти..
Мунчо навлизаме в много сложна тематика мисля, която на момичето едва ли и трябва

# 541
  • София
 МамаС. коментирам само минимално-необходимите размери, при които ще избегнеш (почти) безсънните нощи на компютъра. Желанието на момичето според мен е да снима жив манекен в цял ръст. Естествено си права в едно - всеки е свободен да се справя сам с проблемите си Mr. Green.

# 542
  • Mostly in my mind
На мен ми е интересно. Продължавайте   Mr. Green

# 543
И аз тъкмо се зачетох, вие решихте да спрете Wink

# 544
  • София
  И на мен ми е интересно Simple Smile

# 545
  Здравейте, имам нужда от съвет - откъде мога да намеря изкуствен мрамор за повърхност за снимки Praynig и какво най-често ползвате вие Hug Hug Peace

От строителните магазини? от някой обект някое изпаднало парче Simple Smile

Няколко снимчици от поредното пътуване на клуб Фото Свят:

# 546
Браво Вили .. както казах супер сте си изкарали..
Аз да ви поканя поне тези от София, на един фотографски Арт базар в събота - между 11 и 17 в градината на Фотосинтезис...

https://www.facebook.com/events/274884576267724/

# 547
  • Пловдив
Здравейте, извинявам се първо, ако това не е мястото за въпроса ми! Може ли да ми кажете с каква програма мога да отворя или конвертирам снимки в raw формат? Ако има безплатна такава най-добре.

# 548
  • София
 Фаст Стоун. http://www.faststone.org/

# 549
  • Mostly in my mind
Напълно си е за тук въпросът. Фотошоп отваря роу.
Ако не ме лъже паметта, от безплатните мисля също и Пикаса го отворя. Simple Smile

# 550
  • София
 Най-доброто конвертиране на RAW файл, обикновено се получава с "родния" конвертор. DPP е за Канон и View NX2 за Никон ако не бъркам. По принцип се помещават на диска пристигащ заедно с фотоапарата. Също добра и безплатна, но доста по-сложна и бавна програмка е RAW Therapee. Tя изстисква някакви допълнителни пиксели и байтове, които другите конвертори пропускат Laughing bouquet.

# 551
Лайтрум отваря абсолютно всякакъв роу..

# 552
  • София

Само дето не е безплатен Wink.

# 553

Само дето не е безплатен Wink.

То и Фотошоп не е безплатен принципно, ама масово го ползват нали.. разни кракнати версии.
Аз лично  тъй като с това си вадя хляба си плащам и за двете програми и абонамента общо е 25 лв месечно . Тия 25 лв човек ги оставя в бирарията за едно ходене..

Ей такъв ни е манталитета.. на фотографска изложба го свиди да даде 3 лв за картичка с подпис на автор, и 3 минути по-къдно вади 7лв за крафт бира...

# 554
  • Пловдив
Благодаря на всички включили се! За съжаление с никоя от предложените програми не се получи. Снимките са от ехограф, не са правени с фотоапарат. Има още един файл, той е 4dv.  За него да имате някакви предложения?

Общи условия

Активация на акаунт