Фотография - 84 тема

• 68 382
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
  • София
 Днес щракнах няколко треволяка за поздравителни картички - Цветница наближава Mr. Green

# 571
  • NL
Привет на всички,
търся информация по един фото проблем  и ще съм ви благодарна ако някой знае нещо по въпроса ! Бях пуснала снимки в шътърсток но това, което са изкарали не ми се връзва с това,което им бях пратила! След одобрението са ги  пуснали  на сайта с едни промити цветове и сякаш са минали през студен филтър.Някои от снимките ми се струват и по-тъмни. Да имате идея случайно откъде идва това разминаване  newsm78  Ако искате мога да пусна преди/след да видите !

# 572
Мисля, че е най-добре да им пишеш и да ги питаш, защото разликата може да идва от много неща ...
Интернет винаги компресира снимки и когато се обработват снимки за там, те трябва да се запазват с определени параметри - размера в случая е без значение, защото сток агенциите трябва да продават различни размери, но цветовото пространство в което са запазени трябва да е sRGB. Ако има разлика в калибрацията на твоя монитор и на техния може и да са ги пипнали (въпреки, че нямат право тъй като всяка обработка и снимка е авторско право), а може и от теб да е тръгнало - провери си и ти в какво пространство са - обработени и запазени - виж си настройките на програмата.
По време на обработка във Фотошоп виждаме нещата по един начин, съхранени и качени в интернет обаче изглеждат по друг - дори и минимално се усеща, за това винаги при Save е добре да оглеждаме тези неща и най-вече да се чеква бокса за прикачен ICC профил ... - за хора занимаващи се с търговия на снимки е задължително - не знаеш тази снимка за какво ще се купи - за интернет, за албум, за реклама, печат и прочие...
Не ми се вярва админите на сайта да са ги пипали, но е добре направо да им пишеш и да им обясниш проблема ... bouquet

# 573
  • NL
Мерси много, че се включи  bouquet.
Пак погледнах настройките, запазени са на sRGB и ICC профила също е чекнат!
Ще им пиша, да видим. Монитора не е калибриран, може би оттам идва разликата.

# 574
mamaSunshine, EOS М5 бих пробвала и аз с удоволствие, тези дни четох все хубави неща за него.

Маргаритки  bouquet

# 575
Ох че са ти хубави маргаритките...
ММ преди седмица някъде ходи с него по Ковачевица и Лещен и му спретна чудно ревю отпкъм снимки...
Да ти кажа пасна ми досха, но и Олимпуса много ми хареса.... bouquet bouquet

# 576
ММ преди седмица някъде ходи с него по Ковачевица и Лещен и му спретна чудно ревю отпкъм снимки...

На М5 правихте ли тестове с EF-S обективи? Чакам някой да спретне такова ревю bouquet

# 577

На М5 правихте ли тестове с EF-S обективи? Чакам някой да спретне такова ревю bouquet

За сега само с  ЕF сме го пробвали... но да има си преходник за повечето обективи на марката,  което в случая е ценното, поне за сега, тъй като все още няма много обективи специялно за М5

# 578
За сега само с  ЕF сме го пробвали... но да има си преходник за повечето обективи на марката,  което в случая е ценното, поне за сега, тъй като все още няма много обективи специялно за М5
Едва десетина обектива има за М серията, ако помня добре. Затова ми е интересно как се държат EF-S обективите на М5. Би било чудесно да може да се вземе само тяло и да се ползват наличните лещи.

# 579
Вейда има тази възможност, нали това точно споделих, че това за сега е голямо предимство ....иначе очаквам постепенно да изкарат обективи които да са компактни ..

# 580
Вейда има тази възможност, нали това точно споделих, че това за сега е голямо предимство ....иначе очаквам постепенно да изкарат обективи които да са компактни ..
Аз знам, че има възможност, нали точно затова зададох въпроса дали сте го тествали с гамата EF-S. Въпросът е как се държат тези обективи с преходник и тази камера, такива отзиви търся. Почти съм сигурна, че се забавя фокусирането (нормално), но ще ми е интересно и полезно да прочета някое по-задълбочено ревю, не съм попадала все още на такова.

Фрезии:

# 581
Това със забавянето на фокуса по принцип си е нещо  нормално поне за сега по принцип за безогледалките... нооо постепенно се развиват нещата.. ако имаме тази възможност да тестваме ще споделя непременно .  bouquet bouquet

# 582
# 583
  • Mostly in my mind
Добро утро Simple Smile
_DSC1656 by Ina K., on Flickr

# 584
Много нежно, супер!

Общи условия

Активация на акаунт