Седми клас, Да изпратим годината стара с подаръци камара!

• 53 139
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Аз намирам, че с 10 г. възрастта на капитана (y) е по-голяма  от средната възраст x/11.
  x/11 = (x-y)/10 + 1
 y = x/11 + 10

# 646
  • Русе
  Аз съм търсила разликата между възрастта на капитана и средната възраст на състезателите.
Твоето сигурно е правилно

Последна редакция: вт, 03 яну 2017, 20:36 от A m b e r

# 647
A m b e r, спокойно, и аз от третия път докарвам. Ти беше подходила по другия начин с означаването.
Не знам вашите деца дали и как си проверяват решенията.... моето уж вече проверява, но три пъти получава грешен отговор...

# 648
  • Русе
  Моето дете текстова задача много рядко може да реши. По скоро не може, но и още не съм почнала да работя върху такива задачи.Днес му дадох последния ПИ  от ОТ. Има напредък, но ни предстои много работа още.

# 649
  • София
Иво посмъртно няма да се сети как се решават задачите от втория модул.
Нямат нищо общо с материала, който се изучава в училище.

Говоря си с майки на връстници - и техните деца си учат материала и никой не решава задачи като тези, които се дават във втория модул на матурите.
Направо се притеснявам. Кога би трябвало да започне подготовката за решаването на тези задачи? За средностатистическите деца говоря, не за тези от математическите училища.  Sad

# 650
  • Русе
  За някои задачи от втори модул определено няма да ми остане време да раотя с него. Но пък съм му казала, да чете и да пише каквото успее да измисли по темата, защото всеки ведерн ред може да му донесе точки и при нерешена цяла задача. Но на нас не ни трябват 100 точки.

# 651
  • София
О, Амбър, и за миг не съм се надявала на 100 точки.  Grinning
Те децата от математическите гимназии не могат да изкарат толкова, че моето ли? (Което само доказва абсурдността на формата, по който се провеждат матурите.)

# 652
  • Русе
  абе втори модул ако хване някоя точка, все е файда. Да сме живи и здрави да стигнем до там де.

# 653
Включвам се почти в края на тази тема. Срамота!

За много години, момичета! Да сте здрави вие и всички хора, които обичате! Да е успешна за наборите и здрави нерви за нас през Новата година!

Нямам особено с какво да се хваля, та затова и основно чета.
Волен го мързи все така яко  Mr. Green
Оставих го малко да почине по време на празниците. Днес му засилих няколко теста и... на част от задачите беше играл на тото  Twisted Evil Реши ги после без никакъв проблем, но какво от това...
Просто съм се отчаяла... Такова безхаберие. Все чакам онова с нахъсването, дето го имало с наближаване на НВО  Rolling Eyes
Днес май се зарадвах повече от него на двата дена допълнителна ваканция.

Ще наваксвам с четенето, че много ви изтървах.

# 654
  • гр. София
Добро снежно утро, мили майчета  Heart Eyes и Честит Имен ден на всички, носещи славянските имена Тихомир и Тихомира!

Все още няма информация дали ще има грипна ваканция в София. Почти на края сме на ДР по МАТ, която школата даде за коледната ваканция. По БЕЛ не съм погледнала седмокласничката какво е завършила... newsm78
Бързо възстановяване на всички, които пазят леглото още  Ill
Спокоен и успешен ден, майчета!

# 655
А , тук слънце грее. Joy
Честито на имениците! bouquet
Tsv, как сте?
Усетихте ли земетресението от Стражица тази нощ?

# 656
  • Пловдив
Наборът звънна преди малко -отменили ПИ по математика днес заради грипната епидемия.  Tired Само дето го юрнах да ходи. Поне да го бяха обявили на сайта си. 

# 657
  • в здрача
За много години момичета!
Да сме здрави, с железни нерви, децата ни да не се огънат от образователните експерименти и да си намерят най-доброто за тях място!
Да бъде!

Ваканцията реших, че ще бъде заслужена почивка и така и го направихме, даже в по-голямата част без електронни устройства. Толкова ни беше добре, че даже и не се сетихме за тях.
Сега чакаме дали и нас ще ни огрее с още 4 дни почивка или утре ще са на училище.

Земетресението сме го проспали. Научих тази сутрин от новините, което е по-добрия вариант.

# 658
  • Русе
  Честита ваканция до понеденик за всички

http://www.dunavmost.bg/Bulgaria/News/72424-vakantsiya-do-ponede … v-tsyalata-strana

# 659
  • София
  Хе-хе, и аз точно видях и бързам да пиша! https://www.24chasa.bg/novini/article/5973257

И на децата честитих.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт