касиер на блока

• 3 671
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте, от 2 месеца изпълнявам задълженията на касиер в нашият вход. Заплащането ми е 20 лв. Въпроса ми към вас е аз дължа ли такса касиер в размер на 1.50 при положение че аз съм касиера?

# 1
  • София
Както сте се договорили, но е логично да плащате такса, щом имате заплата.

# 2
Според мен всички, които живеят там дължат. А за съответната длъжност касиер, домоуправител и т.н. си получават възнаграждение, но двете неща нямат връзка.

# 3
  • над кукувичето гнездо
И какво? Да плаща на себе си, че си касиерства?!
Ако беше чистачка, пак ли трябваше да плаща на себе си, че си чисти?
Да си мести парите от единия джоб в другия?!! Rolling Eyes

violeta_dimitrova88, поинтересувайте се до момента как е било. Ако е било така, но не сте съгласна, трябва да свикате събрание на входа, да се гласува предложението касиерът да не плаща сам на себе си и каквото сабя покаже...

# 4
Логично е да се плаща-таксата се дължи от апартамент,а длъжността се изпълнява от конкретно лице,за което си получава заплащане.По тая логика ако сте служител в магазин и си закупите нещо е редно да го платите,нищо че трябва сама да си издадете касов бон.

# 5
И аз мисля, че дължи. Като всички други живеещи във входа.
Заплатата си е отделна.

# 6
Ако се води строга отчетност – на книга, както трябва да бъде – да, трябва да си плати таксата, за да може да се отрази и да излязат точни сметките. Касиерът не е освободен от такса, независимо дали получава заплата, или върши работата безплатно.
А на практика може просто да си ги приспада парите. Но официално се отбелязва, че ап.Х (нейният) е платил такса от ХХ лева.

# 7
  • над кукувичето гнездо
Ако се води строга отчетност – на книга, както трябва да бъде – да, трябва да си плати таксата, за да може да се отрази и да излязат точни сметките. Касиерът не е освободен от такса, независимо дали получава заплата, или върши работата безплатно.
А на практика може просто да си ги приспада парите. Но официално се отбелязва, че ап.Х (нейният) е платил такса от ХХ лева.
По-скоро въпросът е разликата от 1.50 лв дали да се раздели между останалите потребители на услугата, или дефакто да получава 20 минус 1.50-те лв, които тя си дължи на себе си?

# 8
А защо трябва нейната такса да се разпределя между останалите? Ако има такава договорка, да, но ако няма – не виждам на какво основание.

# 9
Божеее, за 1,50 толкова размисли???? Rolling Eyes
И защо да се разпределя, нали тя получава заплата за работата, която върши?

# 10
  • София
А защо изобщо има отделна такса за касиер? Обикновено се събира някаква входна такса на човек, която покрива заплатите за чистене, касиер, домоуправител и т.н. Касиерът плаща колкото и останалите.

# 11
А защо изобщо има отделна такса за касиер? Обикновено се събира някаква входна такса на човек, която покрива заплатите за чистене, касиер, домоуправител и т.н. Касиерът плаща колкото и останалите.
Защото обикновено няма желаещи да вършат тази работа без пари. Но в момента, когато започне да се обмисля плащане за водене на каса, се появяват и повече от двама кандидати.
По въпроса на темата - Да и Вие дължите такава такса. Няма значение, че после Вие я взимате.
Със здраве да ги ползвате тези 20 лв. И не ги давайте за лотария....

# 12
  • София
Имах предвид, че на касиера се плаща от общата такса, която се събира тъй или иначе. В стария ми блок (16 етажен) касиерът взима 100 лв. заплата и не е като да има желаещи.

# 13
Според мен се плащат тези 1,50 лв. от всички. Отиват в общата каса на блока. Нали трябва да има събрани пари, ако е нужно за смяна на крушка, ключ за осветление и дребни ремонти. Заплатата е твърда от 20 лв. Да не говорим, е в нашия блок общо 1 човек е за всичко /и домоуправител,  и касиер/ - получава 35 лв.месечно заплата за труда и отделеното време.

# 14
Ние сме с професионален домоуправител и нямаме такива такси.
Но и преди не сме имали така разбито, че да се знае колко е точно за касиер.
Има някаква сума, на човек, която покрива всички нужди.

Общи условия

Активация на акаунт