С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 356
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Четириетажната къща не е проблем. Спокойно може да се продаде и на сина да се даде дял, равен на стойността на етажа, който е бил предназначен за него. Имоти се купуват, продават, заменят- с малко здрав разум нито къщата ще стои празна, нито мъжът ще се набълбука с ипотека. Само малко здрав разум трябва.
Не думай! Коя свекърва ще разреши да се продаде имот, който е отгладувала, за да може точно там да живее синът и?
 Laughing

Аз не виждам надграждане/ а прецакване/ в това да наливаш пари в имот на свекърите, в който всеки момент могат да дойдат и те и освен това този имот никога няма да е твой, вместо да си купиш собствен дом, в който сам ще си си господар/когато все пак имаш някакви финансови възможности/.
 Ако нямаш финансови възможности е ясно - седиш си в 4 етажната къща и се радваш, че имаш покрив, а свекървата все пак няма да е на твоя етаж, дори да дойде в къщата и се опитваш да се нагодиш към ситуацията

# 511
  • Варна
И що спорите с АбсурТ... Тя е като котките, не разбрахте ли, никога не пада на гърба си.

# 512
За да сваля мъжа ми до нивото ми, трябва да завърши специализация т.е. да ми достигне нивото. В момента не сме равни финансово само защото съм в майчинство и сигурно съм му камък на шията.
"Момата" не е с нищо зад гърба си, просто нещата не са в държавата в която решихме да живеем. И моите родители са ми осигурили жилище, но те не се осещат обидени, че аз реших да живея другаде.
Спокойно, няма да го върза за стоматологичния стол за кредит. Тук нещата не са като в България, затова и дойдохме. Един хубав апартамент около 150-160 м2, в хубав квартал, струва 400.000 лири. Началната заплата на общ стоматолог е 10.000, а на специалист 30.000.
Ултиматумът не беше - аз или майка ти! Улиматумът беше - аз подозирам,че в тази къща след като се нанесем, ще дойдат и родителите ти, което всъщност се оказа вярно. Тъй като аз не съм съгласна да поема такъв риск, няма да дойда да живея там. Никъде не е спомената любовта и отношението към майка му.
Къщата не стои празна. Те си я издаваха по наем, а след това се настаниха в неа.
Нищо нямаше да надградим ако бяхме отишли там. Просто, както се оказа, къщата "уж" е била за него, но в действителност не е така. В това положение аз щях да съм излъгана, че ще живеем самостоятелно и това да е причина за развод.
Ако има още да уточнявам, питайте, защото не се сещам всичко да кажа в един пост.

# 513
И що спорите с АбсурТ...
Аз щото имам малко повече време днес  Laughing

Редактирам се,, както очаквах, B.D.O.също не е останала без пари и без професия, така че е в пълното си право да заяви къде иска/не иска да живее, още повече щом може да участва във финансирането на новото жилище

# 514
  • Варна
B.D.O., кефиш ме.

# 515
За да сваля мъжа ми до нивото ми, трябва да завърши специализация т.е. да ми достигне нивото. В момента не сме равни финансово само защото съм в майчинство и сигурно съм му камък на шията.
"Момата" не е с нищо зад гърба си, просто нещата не са в държавата в която решихме да живеем. И моите родители са ми осигурили жилище, но те не се осещат обидени, че аз реших да живея другаде.
Спокойно, няма да го върза за стоматологичния стол за кредит. Тук нещата не са като в България, затова и дойдохме. Един хубав апартамент около 150-160 м2, в хубав квартал, струва 400.000 лири. Началната заплата на общ стоматолог е 10.000, а на специалист 30.000.
Ултиматумът не беше - аз или майка ти! Улиматумът беше - аз подозирам,че в тази къща след като се нанесем, ще дойдат и родителите ти, което всъщност се оказа вярно. Тъй като аз не съм съгласна да поема такъв риск, няма да дойда да живея там. Никъде не е спомената любовта и отношението към майка му.
Къщата не стои празна. Те си я издаваха по наем, а след това се настаниха в неа.
Нищо нямаше да надградим ако бяхме отишли там. Просто, както се оказа, къщата "уж" е била за него, но в действителност не е така. В това положение аз щях да съм излъгана, че ще живеем самостоятелно и това да е причина за развод.
Ако има още да уточнявам, питайте, защото не се сещам всичко да кажа в един пост.
B.D.O., не си длъжна да обясняваш на никого тук за мотивите за твоите решения.
Кой разбрал, разбрал, кой не разбрал, напразно се драл. Outta Joint Hug
Всъщност ако ти си човекът с «повече вишу» в семейството, то е много вероятно това да е черна точка за теб от страна на свеката ти. В такъв случай поведение в стил  smile3505 за семейния ти живот с нея е подходящо и щадящо за твоите нерви.

# 516

Не знам защо се впечатляваш. Имаш правото да решиш къде и с кого да живееш без да даваш отчет. Аз казвам браво на всеки, който си отстоява комфорта и спокойствието! А жената по майчинство не е нито камък на шия, нито бреме.

# 517
Понякога черната точка е според ситуацията.
Наш приятел в семейството на родителите на жена си не бе добре приет заради липсата на "вишу". Другият зет и двете им дъщери имаха, но този..... Приемаха го за второ качество човек. Бяхме близки с едната дъщеря, а със съпругът на другата имаме родствени отношения, та съм била и свидетел.
Тя пък тази им дъщеря взе, че не записа децата си на нейните родители, каквито бяха очакванията им, та с месеци не се виждаха.

# 518
Понякога черната точка е според ситуацията.
Наш приятел в семейството на родителите на жена си не бе добре приет заради липсата на "вишу". Другият зет и двете им дъщери имаха, но този..... Приемаха го за второ качество човек. Бяхме близки с едната дъщеря, а със съпругът на другата имаме родствени отношения, та съм била и свидетел.
Тя пък тази им дъщеря взе, че не записа децата си на нейните родители, каквито бяха очакванията им, та с месеци не се виждаха.

vasq_5,  именно нежеланието да се съобразиш с чужди мечти и да реализираш нечии планове за собствения ти живот, са в основата на семейните конфликти на ниво поколение.
Няма трезвомислещ човек, който би хвърлил сили след сватбата да сбъдва идилиите на някого, само защото е станал снаха/зет. Никой брак не се сключва по тази причина.
Отделно, моделът на поведение на предишното поколение, няма как да се копира автоматично. Не говорим за клониране все пак. И тогава за някои особи настъпва края на света, защото не могат да приложат формулата «Аз съм търпяла простотии, сега е твой ред да търпиш».
 bouquet

# 519
  • Най-красивата страна
Абсурт естествено,че ако снахата има добра професия и изкарва достатъчно пари ,ще предпочете да живее в жилище,което ще изплащат двамата със съпруга.Свекърите може да казват,че има жилище за сина,но в много случаи това е само на думи,а по домументи  те са собствениците.Но дори и да е на сина,няма лошо младото семейство да си купи второ жилище.
А пък снахата ,ако няма имот,образование и не работи ,ще трябва да си натиска парцалите и да живее при свеки.

# 520
Не думай! Коя свекърва ще разреши да се продаде имот, който е отгладувала, за да може точно там да живее синът и?
 Laughing
Моя милост не е още свекърва, но още когато синът ми беше на 15 години направих нещо подобно. Тогава почина баща ми и ние с майка ми се оказахме горди наследници на доста голям апартамент в Лозенец и къща в Симеоново. Продадохме ги, майка ми взе своя дял и се върна в родното си градче да пенсионерства. С моя дял аз купих по един малък апартамент на дъщеря ми и на сина ми. Целта ми беше точно да имат нещо свое и да не са до полата ми. Синът ми беше изритан в неговия апартамент веднага след като му мина първата сесия в университета. От тогава дали и как си плаща сметките, дали и как пере, мие и чисти си е само негова грижа. Дъщеря ми е още малка, но след 10-на години, да е жива и здрава, я чака същото. Аз самата предпочитам това положение- три малки апартамента и всеки да си знае кочинката отколкото да се заврем в голямата къща в Симеоново по едно поколение на всеки етаж и да си отровим живота взаимно. Между другото, зная че има хора, на които този задружен начин на живот им харесва и те живеят в мир и сговор. Възхищавам им се, но аз не съм такава, темерут и вълк-единак съм и просто няма смисъл взаимно да се мъчим в голямо патриархално фемили.

+1. Звучиш като разумна жена.

# 521
  • София
И аз направих така, затова ми е много интересно опъването на снахите тук, да отидат в готово жилище, само щото било дадено от свекървата, а тя щяла да се бърка, пък локацията можело да не им харесва, пък нямало да бъде тяхно по документ и какво ли не.

# 522
Ама, не, аз не държа да отидат там. Ако не им харесва, да го продадат, да си купят друго, каквото искат да правят- тяхна си работа. Даже при мен има и момент на тестване на детето- апартаментите са малки, ще са теснички за семейство с деца. Така че, ако се задоволят да живеят в тях, явно не са особено амбициозни. Ако искат нещо по-добро и имат грам амбиция, ще им се наложи да си стегнат дупетата и да си го изработят сами. Моята работа е само да им дам начален старт. Дали, как и колко ще тичат си е тяхна грижа.

# 523
Депресирахте ме, на мен никой нищо не осигури, и аз няма да осигурявам за децата ми, почувствах се лоша майка
Но пък на родителите ми всичко е било осигурено, което е довело до някои кофти личностни качества у тях, плюс развод. Та може пък да е за добро. Хм, успокоявам се с тази мисъл.

# 524
Депресирахте ме, на мен никой нищо не осигури, и аз няма да осигурявам за децата ми, почувствах се лоша майка
Но пък на родителите ми всичко е било осигурено, което е довело до някои кофти личностни качества у тях, плюс развод. Та може пък да е за добро. Хм, успокоявам се с тази мисъл.
Глупости! Защо да си лоша майка? Аз съм осигурила, защото съм имала възможност. Така са се стекли нещата, че семейството ми от времето на прадядо ми е събрало някакви имоти. Аз съм едно дете, няма с кого да деля. Майка ми и баща ми- също. Така че аз просто имам късмет поколения преди мен да са ми осигурили на какво да стъпя. Аз само гледам да запазя и ако успея да надградя. Ако нямах началния старт, който имам, ако започвах от нулата, силно се съмнявам, че бих успяла да осигуря много нещо на децата си. В крайна сметка, няма значение точно колко е осигурено. По важно е да се дават крила на детето, а не да се режат.

Общи условия

Активация на акаунт