С какво ви дразнят свекървите – 73

• 67 303
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Моята не си вдига телефона цял ден, а спешно ми трябва  Sad.

# 661
  • волно калдъръмче
Благодарение на темата за себе си реших - на никого нищо Peace И без това признание и благодарност няма да има, така че да си се оправят сами!
Точно това скофтя отношенията с младите - мисълта, че са неблагодарни.

# 662
  • София
Е за какво ще им даваш, ако не, за да са благодарни? В крайна сметка, и даването (или недаването) е по сметка  Sunglasses

# 663
  • волно калдъръмче
Ама стискай се, щом нямаш сметка. С това ни най-малко ще изненадаш снахата или света  Mr. Green

# 664
  • София
Ирония...

# 665
  • Най-красивата страна
Проблемът ,че когато свекърите осигурят жилище на младите смятат ,че това им дава право да командват и да се месят във всичко.Защото младите трябва да са благодарни и да уважават възрастните.Уважение е равно на подчинение.Нали така?
Ето за това младите искат да са отделно.Никой да не им трови нервите.
Особено ако са с добри професии и доходи.Защото на днешно време се женят на 25-30 години.
Естествено има и свестни хора,които са дали жилище,но се държат нормално,не се бъркат,не натякват.И младите си  живеят там спокойно.

# 666
От кога уважение е равно на подчинение?

Аз уважавам момичето, което чистеше в къщи, зашото вършеше прекрасна работа, а и харесваше и се грижеше и за кучето и за детето ми без това да ни влиза в уговорката.

Уважавам и колегите си без да съм им подчинена.

# 667
  • София
Бях го писала май в предишната тема – за свекъра ми двете са синоними. Аз съм напълно съгласна, че не са, но...

# 668
Ами тъпо е. По-скоро подчинението води до липса на уважение.

# 669
  • волно калдъръмче
Уважението не е понятие, лишено от проявление. Когато очакваш уважение, то трябва да има форма. На младите нищо не им коства да си зарежат празника и да дойдат на село на прасе, примерно. А че снахата иска също да създаде празнична обстановка в дома си така както я разбира, това въобще не се поставя на обсъждане. Уважение трябва! Ей на, и мръвки, и бахур, и сланина с праз ще им дадем да си носят в града.

# 670
Ами не е лошо да се помогна  при прасето. Иска си хора. Също е  весело,защото се събират близките. Това е един път в годината,но нека не  е точно на празник ,а  когато са свободни.
Макар да разбрах,че  по лесно и евтино е  да си купувам веднъж седмично  по тарелка 500-6000 грама  прясно или повечко  при нужда с гости.Не  се умира от купено.
И проблемът пак и в отношенията  и зачитането на другите.Ич не  ев прасето,горкото то.

# 671
  • София

Незнам дали написаното се отнася за мене или за Веселка, но ще си позволя да го коментирам.
Да, за мен тези 30% са значимо нещо, но и да ги нямах пак щях да се "фръцкам". Ако под "фръцкане се подразбира правото да избирам къде ще живея, ще се "фръцкам" докато съм здрава и мога да си го позволя.
Със съпруга ми никога сме нямали проблеми за това, че аз не искам да живея там. И той не изгаря от желание да съжителства с баща си. Затова пиша в темата за свекървите, а не за мъжете, защото свекърва ми мисли, че има право да определя кой къде ще живее.
П.С. Лично е, но ще го споделя. Щах да имам повече от въпросните 30%, ако не бях инвестирала в образованието на мъжа ми, след като неговите го изоставиха финансово. Нашият факултет не позволява да учиш и работиш в същото време.
Също, ако поради диагноза астено-олиго-терато зооспермия ( на косъм от мъжки стерилитет), не се налагаха 4 инвитро процедури, пак щахме заедно  да имаме повече.
Ако свекървата не беше настоявала да има най-скъпите изкуствени зъби, при това платени от нас ( това е вече за темата за мъжете, в също време и за темата за отровните хора в живота ви), пак щахме да имаме повече.
Усещам, че постовете ти са за провокация, не  ти липсват и безпочвени квалификации, но това ми е в момента едниствената комуникация извън бебешкия еднопосочен разговор в къщи и съзнателно се хващам на въдицата.😁
Не, не се отнася до теб, нито предният пост, нито постовете след като поясни, че къщата всъщност, не е за мъжа ти, а за цялата рода. Hug
Адресирани са до Веселка, защото нейният поглед върху семейството като цялост, недоверието към мъжа ѝ, вкопчването ѝ в половинката на заветния апартамент и отказа ѝ дори да се замисли дали би го отстъпила на детето си при някакви обстоятелства, ми е твърде интересен.

# 672
  • Най-красивата страна
Бях го писала май в предишната тема – за свекъра ми двете са синоними. Аз съм напълно съгласна, че не са, но...

И моята свекърва е с такива разбирания.Не се подчиняваме,значи не я уважаваме.За съжаление тя и свекър ти не са изключения.

# 673
  • волно калдъръмче
Не ставаше въпрос за прасето, него го вписах съвсем непреднамерено. Имах предвид, че снахата като съпруга и майка си има достатъчно работа за почивните дни и може да иска също да си види и семейството. Точно в този момент идват дървата, въглищата, претърсването на покрива, наводнението в мазето, прасето, ремонтирането на банята, подреждането на плевнята, скубането на кокошките, затварянето на доматите, лютеницата, няма край тази помощ. Морето ти отива по дяволите, ако се случи във време, в което по зайците тръгне невярна болест Twisted Evil Казваш им да си гледат спокойствието - те не щат и да чуят - "за вас правим всичко".

# 674
И аз съм на мнението на Веселка. Така и направихме, купихме с кредит, а свекървенското жилище си тече под наем и допълва вноската. Така ще има и за децата, като му дойде времето, а то не е много далече. Ако не го искат - едното се продава, нещата са прости в днешно време.
Но докато стигнем дотук, беше страшна драма. Свека искаше там да сме, бие се по гърдите какво е дала /пък то не тя, покойният й мъж реално е строил навремето/. Мъжът ми и той не щеше, нищо, че беше по-малко от настоящето, абе зор си беше докато го направя цялото нещо. Но сега доволна.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт