С какво ви дразнят свекървите – 73

• 68 183
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
А моята внучка готви - вчера наряза лука. С нейното тъпо ножче.  Всички ядохме с възторг. И може да пише - името си от 3 букви.

# 241
  • София

Тонът ми си е съвсем нормален, но явно си се разглезила от либералните залитания на австралийското общество и отчаяно  се нуждаеш от a safe space not to get offended  Laughing Да ми надигаш за клипове на децата ми, за да "ти доказвам" каквото и да било е леееко неуместно, но те гледам как вършееш по всички теми и спирка нямаш.

Четене с разбиране, гледам, не ти се получава, защото никъде не съм и намекнала, че смятам детето/цата си за генийче/та. Ако за теб придърпване с нож от двегодишно и разполовяването на парче в резултат не е рязане - за мен е. Какво могат и не могат на 4,5 или каквато и да е друга възраст също не смятам за нужно да коментирам с теб. Коментарът ми беше по повод едно конкретно нещо - гледам ти го взе твърде навътре, че и доказателства, и тонове почна да търсиш и мериш.  Човек не знае какво ще ви trigger-не в този днешен nanny state.. Пу, пу, пу (плюе си в пазвата, споко).  Peace
Що, вместо да се заяждаш, не научиш български, че да спреш да шариш текстовете с английски изрази?
Така правеха чуждестранните студенти едно време, а сега циганите- дума на български, две на цигански......... Joy
Или мислиш, че ще ти повярваме, дето английския ти е матерен? Mr. Green

# 242
Тя не избяга ли в Русия?

# 243
Присвояването на подаръци не е национална особеност, от целия им род това го направи само и единствено моята свекърва.

Ма ко не е толкова зле положението както твоята представа за турците. Можеби това, че не са мюсюлмани има влияние, но и от наблюдениата ми върху мюсюлмани от както живея тук, не съм останала с впечатление, че и при тях нещата са така. Просто моята свекърва е такава, нахална. Тя не се спира с бъркането в животите на всички около нея, било то сестри, племеници, комшии... Повечето се държат с нея като с досадна муха.
Последно чух от нея по адрес на етърва си: ще се обадя на девера и ще му кажа,че тази курва не е за него. Да не и приписва никакъв имот на неа! Става въпрос за девер който е на 65 години, с когото тя се вижда през няколко години и който е женен за много по-млада жена. Човекът нито е дете за да го излъжат, нито са толкова блиски за тя да си позволява да го съветва по тези неща.
При нас влиянието не и голямо, даже се беше разсърдила как така не я послушахме  къде ще живеем и работим. Стигна се до рев, че я мразим и затова не я слушаме.

Боряна, името на детето е това което аз избрах, винаги съм го харесвала, даже преди да срещна мъжа ми. Тя тогава се пробва да пробута една вариация на същото име, което на неа и харесвало повече. Избродира дрехи с тази вариация, но и ги върнах на поправка с молба да ги прешие, защото е допуснала правописна грешка😀.

# 244
  • Бургас
Има доста нации, където се уважават и не се месят едни на други. Не е нужно да се обичат, макар че и това се случва.

Не мисля, че е до нации. В България има и от двата чешита. 

И аз мисля, че е до човек, основно. Но и не отричам факта, че по-южните нации са по-склонни към отношения тип "Гераците", без да искам да генерализирам, разбира се. Просто наблюдения. Сигурна съм, че антрополозите биха извели факти и доказателства по темата.

# 245
  • при късмета
Е добре де, как като сте толкова самостоятелни допуснахте да ви свият подаръците от сватбата? Ти сама каза, че мъжа ти най-вероятно е имал разговор и не иска на теб да казва резултатите от него. Ако беше толкова самостоятелен колкото казваш, изобщо нямаше да допусне на самата сватба тази намеса. И не е поправил уж разбраните грешки, вече 5 години.

# 246
Най-хубавият материален подарък, който мога да получа, са пари. Никой не знае по-добре от мен какво искам и никой не може да ми купи по-точен подарък от мен самата. За детето, малкото, все още може д се импровизира- той се радва на всичко, но каката също иска и получава пари, да си купи каквото иска. ММ в началото ми правеше подаръци, ами тъпо ми ставаше като видя, че е дал ужасна сума за нещо, което аз не искам...и се отучи от романтичните си жестове, придоби моите просташки привички Simple Smile
Родителите ми дават на всички парички, колкото да решили, торба с лакомства и на малките по една играчка, да се радват. Паричките ние, родителите, за сега ги оползотворяваме за каквото решим, каката си оползотворява нейната. За рождени и именни дни пак така правят, без лакомствата.
Свекърва ми иска да подарява и да се знае кое е от нея, но тъй като не можем да и кажем какво да купи, все пак не я знам до каква сума може да се разпростре и все казвам нещо дребно, за последния РД и тя даде паричка, плюс дребно подаръче.
Та такава съм аз, за някои сигурно звучи ужасно, но явно съм оперирана от емоции, що се отнася до „Важен е жестът” и подобни.

# 247
Понякога човек толкова се сащисва при сблъсък с голямо нахалство и наглост, че не успява да реагира дори. А и надали са очаквали временното прибиране на подаръците и парите да се обърне в присвояване.

Ох, стига с тези "парички"!

# 248
B.D.O, аз още преди време ти казах, че събираш ли се с турчин, не очаквай да сте самостоятелно семейство, ако ще на хиляди километри да живеете Независимо дали е български турчин или си е от Турция, разлика няма. Командват си свекърите докато мърдат, не докато могат и са с акъла си, винаги, без изключения. И предимно свекърва, жената командва вкъщи, мъжа за пред хората. А ти няма да имаш мъж в семейството докато е жива мака му. Нямаш полезен ход, да си мислила преди.
Не си спомням и другите ти оплаквания в темата по същество, не бяха за сватбата, но ще имаш и още. Деца не знам дали имате, но и в това отношение не очаквай ти да взимаш решения. Какво да ти кажа, честито ти за избора и се радвай на живота. Ако можеш

Ма ко ако обичаш не прави такива заключения без да познаваш хората. Аз съм женена за турчин и мога да кажа, че имам мъж на място, никоя свекърва не командва в къщи, така че айде ако обичаш да си преглътнеш етническата омраза и да бъдеш обективна.

# 249
Най-хубавият материален подарък, който мога да получа, са пари.
Та такава съм аз, за някои сигурно звучи ужасно, но явно съм оперирана от емоции, що се отнася до „Важен е жестът” и подобни.

И ти ли подаряваш пари? Размяна на парички. А лакомства ми е следващата омразна дума.

# 250
Парички и лакомства давам, да Simple Smile Само че домашно приготвени са моите лакомства, по Коледа ми идва музата да правя сладки. Не знаех, че тук се обсъждат любимите ти думи, щях да се постарая повече Simple Smile

# 251
Пращам ти 200 лв по сметка. И аз ти пращам. Поне банките печелят.

# 252
  • при късмета
Аз съм обективна от личните си наблюдения. Точно заради тях няма опасност да попадна в ситуация да съм снаха в мюсюлманско семейство. Всичките ми лични наблюдения при такива ситуации не са в полза на жената. В началото много обичащ и грижещ се мъж, много обещания и свалени звезди и с времето, както казах "роднините ги вкарват в пътя". До една. Няколко женени тук за мюсюлмани, независимо дали точно турци или друго, а 3 в чужбина. 2 от 3те в чужбина живеещи в уж цивилизована, немюсюлманска страна. Едната именно в такава се натресе и от години не знае какво да прави

# 253
И какво точно става с тия жени, че нещо не схванах. Щото това дето описа като махнеш религията го има във всяко второ семейство по наблюдения от форума.
Първо звезди и после родата я вкарва в пътя, какво различно има.

# 254
  • Бургас
Понякога човек толкова се сащисва при сблъсък с голямо нахалство и наглост, че не успява да реагира дори. А и надали са очаквали временното прибиране на подаръците и парите да се обърне в присвояване.

Ох, стига с тези "парички"!

Именно!

П.С. Това с паричките не го разбирам. Думата е "пари". Защо се ползва тази умалителна форма?
Не е към никого лично, просто съм го забелязала масово като явление тук и се зачудих Peace

Общи условия

Активация на акаунт