Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-11

• 118 610
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте. Някой знае ли какъв е срока за изплащане на помощта за раждане на дете? Подали сме документи на 10.01.2017 и още няма нищо.

# 151
  • Варна
Здравейте. Някой знае ли какъв е срока за изплащане на помощта за раждане на дете? Подали сме документи на 10.01.2017 и още няма нищо.
Този месец  след 15 ти ще ви я изплатят. Месеца на подаване не се брои, а следващия със изплащането на детски надбавки след 15то число на месеца Simple Smile 

# 152
Благодаря! bouquet

# 153
Здравейте, мами! Може ли малко помощ, че с тези помощи нещо не се разбираме. Grinning Тази седмица ще подам молба за еднократна помощ за първо дете и доколкото разбирам, поправете ме, ако греша  Praynig , имам право и на детски надбавки, тъй като аз имам трудов договор от юли 2016г., осигуряват ме на минимална работна заплата, но бях в дълги болнични и реално съм получила 2 трудови възнаграждения, а таткото беше 10 месеца на борсата на труда и получаваше обезщетение. В момента той е безработен, но тези обезщетения трябва да ги смятам като доход, нали? С него нямаме брак и постоянните ни адреси не съвпадат с адреса, на който живеем, а това доколкото разбирам е проблем, нали?
И един последен въпрос- имам ли право на социално майчинство, след като нямам достатъчно осигурителен стаж, а таткото е безработен ?
Извинете многото ми въпроси, надявам се, че не съм ви досадила!  bouquet

# 154
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, мами! Може ли малко помощ, че с тези помощи нещо не се разбираме. Grinning Тази седмица ще подам молба за еднократна помощ за първо дете и доколкото разбирам, поправете ме, ако греша  Praynig , имам право и на детски надбавки, тъй като аз имам трудов договор от юли 2016г., осигуряват ме на минимална работна заплата, но бях в дълги болнични и реално съм получила 2 трудови възнаграждения, а таткото беше 10 месеца на борсата на труда и получаваше обезщетение. В момента той е безработен, но тези обезщетения трябва да ги смятам като доход, нали? - да С него нямаме брак и постоянните ни адреси не съвпадат с адреса, на който живеем, а това доколкото разбирам е проблем, нали? - няма проблем - щом настоящите адреси съвпадат, то декларираш и неговите доходи
И един последен въпрос- имам ли право на социално майчинство, след като нямам достатъчно осигурителен стаж, а таткото е безработен ? - да
Извинете многото ми въпроси, надявам се, че не съм ви досадила!  bouquet

# 155
  • Варна
С него нямаме брак и постоянните ни адреси не съвпадат с адреса, на който живеем, а това доколкото разбирам е проблем, нали?
Не е проблем и ние смепо същия начин аз съм на един а мм на друг без брак.. Като попълвам декларацията ми казаха да пиша '' не живеем заедно'' така НЕ декларирам неговите доходи а остават само мойте. Ще декларираш само твойте щом сте на различни адреси Simple Smile

# 156
Благодаря ви, страхотни сте! Но аз трябваше да уточня, че и моят адрес е различен от този, на който в момента живеем. Трябва ли да го променя?  newsm78

# 157
  • София-Младост
Благодаря ви, страхотни сте! Но аз трябваше да уточня, че и моят адрес е различен от този, на който в момента живеем. Трябва ли да го променя?  newsm78
Не, ти подаваш по адреса в личната карта.

# 158
Здравейте, подадох молба за еднократна помощ при раждане на второто ми дете. Първото ми дете почина и сега ми казват, че ще получа само 250 лв, а не полагащите ми се пари за второ- 600 лв. Никъде не пише, че при смърт на първото, все едно не се е раждало. Казаха ми , второто се водело в този случай за първо. Но нали уж ни стимулирали да раждаме второ , а  ни наказват отново за загубата ни! Колко пари имам право да получа?

# 159
  • Пловдив
Здравейте, подадох молба за еднократна помощ при раждане на второто ми дете. Първото ми дете почина и сега ми казват, че ще получа само 250 лв, а не полагащите ми се пари за второ- 600 лв. Никъде не пише, че при смърт на първото, все едно не се е раждало. Казаха ми , второто се водело в този случай за първо. Но нали уж ни стимулирали да раждаме второ , а  ни наказват отново за загубата ни! Колко пари имам право да получа?

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА

Чл. 13. (1) (Предишен текст на чл. 13, изм. - ДВ, бр. 80 от 2015 г., в сила от 16.10.2015 г.) При определяне поредността на децата се вземат предвид само родените от майката деца, които са живи в момента на раждането на детето, за което се иска помощта, независимо дали се отглеждат в семейството на майката, с изключение на случаите, в които детето е настанено за отглеждане извън семейството по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето и за него не е получена еднократната помощ при раждане.

# 160
Благодаря Elfita

# 161
  • София
Здравейте! Този месец трябва да подавам отниво док. за детски надбавки. Бих искала да попитам в тези 12 месеца назад имам 3 месеца, в които съм била безработна. Как да извадя бележка за тях или как да ги включа в молбата? И също така необходима ли е бележка за ваксини, (не е ваксинирана през последната година)и че ходи на градина и от  личната лекарка ли се взимаше? Благодаря предварително  Hug

# 162
  • София-Младост
Здравейте! Този месец трябва да подавам отниво док. за детски надбавки. Бих искала да попитам в тези 12 месеца назад имам 3 месеца, в които съм била безработна. Как да извадя бележка за тях или как да ги включа в молбата? И също така необходима ли е бележка за ваксини, (не е ваксинирана през последната година)и че ходи на градина и от  личната лекарка ли се взимаше? Благодаря предварително  Hug
Бележка от ЛЛ за ваксините-да.
За безработните месеци...никак, евент. си вземете трудовата книжка. Може една декларация, че сте била безработна и нямате доход.
Че ходи на градина не е необходимо, това е само за предучилищните групи, 5-6г., които са задължителни.

# 163
  • София
Бележка от ЛЛ за ваксините-да.
За безработните месеци...никак, евент. си вземете трудовата книжка. Може една декларация, че сте била безработна и нямате доход.
Че ходи на градина не е необходимо, това е само за предучилищните групи, 5-6г., които са задължителни.

Много благодаря за информацията!

# 164
Здравейте! Ще подавам документи за детски. Въпроса ми е следния. С моя мъж се водим на различни адреси (но живеем заедно). Ще искат ли и неговия доход? Проверки правят ли? Каква е сумата на член от семейството?

Последна редакция: нд, 19 фев 2017, 18:03 от 645686

Общи условия

Активация на акаунт