Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-11

• 117 323
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
15 работни дни май беше след подаването, можете да си вземете решението.
Иначе детските все още не са преведени, превеждат се след 15то число.

# 346
Здравейте!
Подадох документи за детски надбавки на 23.05.,а все още нямам никаква информация.Нямам превод,не са ми се и обаждали.Колко време да изчакам и след това да ходя да проверя какво се случва?От гр.Пловдив съм.

Би трябвало да имаш превод през следващия месец, тоест след 15.06. Иначе ако сега отидеш до социалните, трябва да ти е готово решението.

# 347
Благодаря много за отговорите.За първи път подавам,затова не съм много наясно.Досега все ни беше много висок дохода.А сега сме с 2 деца и покрай майчинството от 340лв се вместваме в сумата.

# 348
Благодаря много за отговорите.За първи път подавам,затова не съм много наясно.Досега все ни беше много висок дохода.А сега сме с 2 деца и покрай майчинството от 340лв се вместваме в сумата.
Здравейте! Може ли да ми кажете какви документи се подават за детски надбавки? И на мен ми е за 1ви път.
Благодаря!

# 349
  • София-Младост
florina89
Четеш в първата тема и в ППЗСПД, там е описано всичко.

Последна редакция: пн, 12 юни 2017, 09:54 от Ала-Бала

# 350
florina89
Четеш в първата тема и в ППЗДДС, там е описано всичко.

Здравейте!
Ние сме двойка без брак. Моя постоянен адрес по ЛК е Бургас, но си живеем в Пловдив. Приятелят ми е студент и не работи. Въпросът ми е къде трябва да подам документи за детски надбавки, в Бургас или в Пловдив или няма значение. Другото което искам да попитам, е както в нашия случай таткото е студент и не работи каква бележка за доходи трябва да представя? Заверена от нотариус, че не получава доходи или нещо по-различно?

# 351
Към момента се подават документи по настоящ адрес, тоест ще подадеш в Пловдив.

# 352
  • София-Младост
Да напише свободен текст, че не е получавал доходи за търсения период, не е необходимо нотариална заверка.

# 353
Здравейте, предстои ми подаване за детски надбавки. В момента подготвям документите, но изниктаха две въпросителни. Понеже от няколко дни не успявам да се свържа с педиатъра (бебето още не е регистрирано при джи пи), а ми трябва бележка с имунизациите. В бланката, която попълни  х пише, че ако не е регистрирано детето, може да се вземе бележка от Регионална здравна инспекция. Някой процедирал ли е по този начин и какво би следвало да направя?
Втората питанка е относно доходите. 6 от месеците съм била в болнични. За тях ще ми е нужна ли бележка от НОИ, за да ги декларирам тези доходи или просто ги събирам сумарно и ги въвеждам в графата за временна нетрудоспособност?

Благодаря предварително за отделеното време! Simple Smile

# 354
  • София-Младост
Втората питанка е относно доходите. 6 от месеците съм била в болнични. За тях ще ми е нужна ли бележка от НОИ, за да ги декларирам тези доходи или просто ги събирам сумарно и ги въвеждам в графата за временна нетрудоспособност?

Благодаря предварително за отделеното време! Simple Smile
Бележка от НОИ-не. За периода работодателя ще издаде удостоверение, за месеците с обезщетение ще впише нули. А вие ще си попълните дохода на база банково извлечение (примерно)

# 355
Привет! Простете,ако е обсъждано,но с малкия дивак нямам време да се разровя.
1. С бащата нямаме брак,на различни адреси сме,детето е записано на неговия адрес.
Може ли да не вписвам неговия доход?
Защото,ако го впиша,не се класираме.
2. Ако може,трябва ли да нося неговата ЛК?
Не съм подавала документи за детски досега,във майчинство съм втора година

# 356
Момичета, правилно ли разбрах от последните страници, че при подаване на документи за детски вече не се изисква предоставяне на бележки от училище? Аз ще подавам другия месец, не е за първи път. Бележката за ваксините от личния лекар си остава. Други промени да има?

# 357
  • София-Младост
Момичета, правилно ли разбрах от последните страници, че при подаване на документи за детски вече не се изисква предоставяне на бележки от училище? Аз ще подавам другия месец, не е за първи път. Бележката за ваксините от личния лекар си остава. Други промени да има?
Бележка от училище/детска градина-НЕ
Бележка за ваксини-ДА
Документи вече може да се подават по настоящ адрес.

# 358
Благодаря!

# 359
Случайно някой да може да ми каже къде се подават документите за помощи за р-н Кр. село - Сф.?

Общи условия

Активация на акаунт