Месечни помощи за дете /детски надбавки/-инфо,документи,въпроси-11

• 117 333
  • 753
  •   1
Отговори
# 330
Да, вписвате бащата и носите всички документи и за него. Бележка от работодателя с доходите за 12 месеца назад и копие от личната у карта.
Във вашата бележка, която е за 12 месеца назад, за месеците, в които сте били в болнични, доходът би трябвало да е нула. Пишете си само, каквото сте получавали от НОИ.

# 331
  • Ямбол
Няма да е лоши да си уеднаквите поне настоящите адреси. Така е по изискване за живеене на даден адрес.

# 332
Здравейте! Имам следното запитване. Предстои ми заминаване за чужбина. Но не знам колко дълго ще се задържа там. Чудя се дали да прекъсна тук получаването на детските. Казаха ми, че ако ги прекъсна и после се върна в Бг, ще трябва да изчакам 1 година, за да кандидатствам отново. Вярно ли е това?

# 333
Няма да е лоши да си уеднаквите поне настоящите адреси. Така е по изискване за живеене на даден адрес.

Малко е сложен казуса при нас, защото ММ е наследник и не притежава нотариален акт, а е с удостоверение за наследници и мисля, че е необходимо първо да се изкара констативен нотариален акт ... не съм много сигурна точно как е , но самата процедура е малко по-сложна ...... Иначе е хубаво, да Simple Smile

# 334

Малко е сложен казуса при нас, защото ММ е наследник и не притежава нотариален акт, а е с удостоверение за наследници и мисля, че е необходимо първо да се изкара констативен нотариален акт ... не съм много сигурна точно как е , но самата процедура е малко по-сложна ...... Иначе е хубаво, да Simple Smile
Това, че нотариалният акт не е на негово име няма да е проблем според мен. Пробвайте, мисля че ще стане. Нека си носи удостоверението за наследници.

# 335
  • Бургас
Здравейте,
колко дни е валидна бележката от педиатър (за ваксините)?

Благодаря предварително! Simple Smile

# 336
Здравейте,
колко дни е валидна бележката от педиатър (за ваксините)?

Благодаря предварително! Simple Smile
Трябва да е издадена в месеца, в който подаваш документите.

# 337
Здравейте.
Имам въпрос. Четох и вече се обърках. Досега винаги съм подавала документи за детски по постоянен адрес. Случи се така че преди 3 години живях в друг град и се наложи там да си вадя временен адрес. И така и не го смених после. Живея в момента на постоянният си адрес. Ще има ли проблем да си подам документите за детски по постоянният адрес ? Четох че от 1юни се подавали по настоящ адрес, а в момента аз живея на постоянният си адрес.

# 338
  • Sliven, Bulgaria
Здравейте.
Имам въпрос. Четох и вече се обърках. Досега винаги съм подавала документи за детски по постоянен адрес. Случи се така че преди 3 години живях в друг град и се наложи там да си вадя временен адрес. И така и не го смених после. Живея в момента на постоянният си адрес. Ще има ли проблем да си подам документите за детски по постоянният адрес ? Четох че от 1юни се подавали по настоящ адрес, а в момента аз живея на постоянният си адрес.

От 2 май вече се подават заявленията по настоящ адрес. Можете спокойно да си смените сега настоящия адрес с адреса, където живеете и да подадете пак на същото място. Simple Smile

# 339
Здравейте.

От 2 май вече се подават заявленията по настоящ адрес. Можете спокойно да си смените сега настоящия адрес с адреса, където живеете и да подадете пак на същото място. Simple Smile

Благодаря за отговора.
Интересуваме също така дали трябва да вземам бележка от училище за децата. Аз доколкото разбрах вече не се искали такива. Но ще съм много благодарна ако някой по запознат ми каже.

# 340
  • Sliven, Bulgaria

И бележките от училище и детски градини отпаднаха Simple Smile

# 341
Здравейте! Предстои ми отново да подам документи за получаване на детски през този месец. Интересува ме дали имам право на такива, ако таткото има фирма? През изминалата година той се водеше в една фирма, после в друга, а сега той има фирма и е самоосигуряващо се лице. Нямаме брак, но живеем в едно домакинство.

# 342
  • Ямбол
Няма критерии за наличие или не на фирма. Всичко зависи от доходите ви. Събираш ги за една година назад, делиш на 12 и после на членовете на семейството и ако са под 400 лева, подаваш декларация.

# 343
Здравейте!
Ние сме двойка без брак. Моя постоянен адрес по ЛК е Бургас, но си живеем в Пловдив. Приятелят ми е студент и не работи. Въпросът ми е къде трябва да подам документи за детски надбавки, в Бургас или в Пловдив или няма значение. Другото което искам да попитам, е както в нашия случай таткото е студент и не работи каква бележка за доходи трябва да представя? Заверена от нотариус, че не получава доходи или нещо по-различно?

# 344
Здравейте!
Подадох документи за детски надбавки на 23.05.,а все още нямам никаква информация.Нямам превод,не са ми се и обаждали.Колко време да изчакам и след това да ходя да проверя какво се случва?От гр.Пловдив съм.

Общи условия

Активация на акаунт