Припознаване на бебе от бащата без брак

• 24 410
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Интересува ме как става припознаването на бебето когато с таткото нямаме брак. Предварително ли трябва да ходим при нотариус или след раждането? Ако е преди това - трябва ли предварително при нотариуса да попълваме име на бебето? Понеже не знаем пол и няма как да сме сигурни какво ще е името Grinning
Ако има някаква причина, поради която таткото да не може да дойде в болницата след раждането, отивайте при който и да е нотариус.
Ако обаче няма да пътува, не виждам смисъл да ходите по нотариуси и да плащате такси. В болницата си има длъжностно лице, всичко се попълва на място и никъде не ходиш.

# 16
Здравейте, с приятеля ми нямаме брак и се налага да правим инсеминация с донорска сперма? Знаете ли как става припознаването на детето в такъв случай?

# 17
Аз да попитам знаете ли как седи въпроса когато двамата нямате брак, бащата е чужденец и не знае български?
Няма да се оправи да отиде при нотариуси и тн.

# 18
В България ли е бащата? Просто му трябва преводач, това е разликата

# 19
  • Пловдив
Задължително преводач,но мисля че трябва да е заклет преводач. Всеки нотариус ще ви каже как точно да постъпите.

# 20
Не съм сигурна, че трябва да е заклет преводач. Моят опит е с нотариуси от преди години по други въпроси, но тогава нямаше нужда от заклет преводач, просто трябва да няма конфликт на интереси - майката не може да е преводачът

# 21
Момичета ,аз идвам с малко по - особен въпрос . В брак съм от 3 години,но с въпросния “съпруг” нямаме комуникация от 2 Не желае да се разведем по взаимно съгласие. Първо имахме дело за ограничена заповед,после трябваше да заведа дело по исков ред,както и да е,но искам да кажа ,че ми беше трудна финансовото страна на нещата и платих 2 вноски от 3 на адвокат( не можех да си позволява сумата на куп) и оставих нещата за малко така . Но от година и половина имам страхотен мъж до себе си и забременях. В 16 г.с съм,но по никакъв начин не мога да се свържа с въпросния “съпруг” ,а и знам,че 5 месеца няма да се достатъчни за развод по искова молба ,та въпроса ми е след раждането ,детето автоматично се води на “съпруга” ,а какво следва след това?
Много съжалявам за за дългото излияние и благодаря на тези,които ме изчетохте 🙏

Общи условия

Активация на акаунт