Коледа 2016 -2 тема

• 116 220
  • 758
  •   1
Отговори
# 225
  • в полите на Балкана
Аз днес правих напуканите сладки на Танита, http://www.tanitaang.com/2009/12/blog-post_18.html
Бисквити с кокос и боровинки на Йоли  http://yoli-www.blogspot.bg/2009/02/blog-post_20.html и
шоколадови сладки с фъстъчено масло отново на Йоли  http://www.kulinarno-joana.com/2009/04/chocolate-peanut-butter-cookies/
Всички са чудесни, но тези с боровинките ми идват малко сладки за моя вкус. Определено ще повторя и тритеу но ще намаля захарта на боровинковите бисквити.

# 226
  • пак на Рив Гош
Дами, въпрос:
Правих канелени рулца по рецепта на Роца тук. Изстинали са напълно вече, ако ги завия всяко едно поотделно във фолио дали ще издържат мекички до Коледа или да ги нападаме още днес?
Не съм сигурна, че ще издържат, до Коледа има още доста време. Мисля, че ще се повтвърдят дотогава  newsm78.

Само едно уточнение, рецептата е на 'W'A'S'P (Mma Ramotswe навремето:) )  Peace.

# 227
Благодаря, Роца  Hug В момента правя втора доза, като ще замеся тестото, ще го оставя да втаса и ще го сложа в камерата и трябва да отделя от някъде 1 час да ги направя  Grinning
Извинявам се за объркването и благодаря на 'W'A'S'P за рецептата, правя я вече за 3-та или 4-та Коледа  Flutter

# 228
Здравейте, момичета!
Тази година закъснявам с коледните сладки. Не успях да направя АКК и щолен, а едва днес започнах със сладките. Успях за изпека капучиновите звезди и медени мечета. Ще ги слепвам някоя вечер, защото не ми остана време днес.
Утре вечер ще изпека меденките не Джули. Правя ги всяка говина и ги обожавам. Не знам дали ще имам време за украса, няма време. Иска ми се да напрявя и нещо ново. Затова сега ще ви чета от началото на новата тема/бях ви изпуснала/, надявам се да си харесам нещо от вас.

# 229
Дами, да лепя ли линцеровите сладки или е рано?

# 230
  • Czech Republic

Ако имаш къде да ги оставиш на студено, спокойно може да лепиш, аз свърших тази работа преди 3 дни. Peace

А вие всяка година едни и същи сладки ли правите newsm78

Имаме си няколко любими рецепти без които не можем - линцери, ванилени рохлички, меденките на Джули, от свеки - мечи лапички, но под форма на орехчета, сладки от машинка за месо и от непечените - кошери и бонбони Рафаело. Другото е вариации на тези, по-скоро като украса или пълнеж. Но всяка година гледам да пробвам нещо ново или да приготвя нещо, което отдавна не съм правила.  Simple Smile

# 231
  • София
Аз ги залепих в събота.. Оставих ги на студено.
http://gotvach.bg/recepti-72091

sem22 погледни тук, може да се ориентираш за някои хубави неща. Разбира се и другите може да видят, ако искат, де.. Там също съм Марчева 14. Дано да се отвори.

# 232
  • Euskal Herria
Готова съм - тази година направих меденките на Джули (благодаря, Наталина!), капучиновите звезди на Габи и линцери по рецепта на моя приятелка. Понеже тук е влажно, всичко много бързо омеква. Нямах марципан, направих крем и слепих звездите. Сега остана да подредя всичко по таблите и мога да се хваля  Mr. Green.

# 233
Mmm страхотни идейки и вкусотийки!

# 234
  • в полите на Балкана
Марчева благодаря за линка bouquet 
Сладкото от мандарини е уникално!

# 235
  • София
Благодаря на всички взели отношение по моето питане  Hug
Да дам отчет - оставих тестото цял ден на стайна температура, но вечерта нямаше особено подобрение - явно си е било повече брашното. За това реших да му добавя едно яйце, месих още известно време и горе-долу стана работата. Докато бяха топли курабийките бяха супер вкусни, ще ги видим тези дни като се повтвърдят как ще са.
Иначе забърках снощи и едни меденки на Джема, за всеки случай Simple Smile Имаме и една доза линцери от предния ден. С две думи - няма да останем без коледни сладки  Whistling

# 236
  • Русе
В подготовка за Рождество Христово - унгарски бисквити

# 237
Момичета, насочете ме към изпитана рецепта за сочна, мека и сладка баклава, моля  Hug Praynig
Обърках се с толкова много рецепти  ooooh! newsm78

# 238
  • Пловдив
Здравейте, и аз с въпрос- поръчах коледни принтове на фонданова хартия от Сладката къща. мислех,че вътре са изрязани и трябва само да ги отлепя, но се оказва, че всички принтове са просто на листа. Аз ли трябва да ги режа (с ножица?) или има друг похват?

# 239
  • Велико Търново
Здравейте, и аз с въпрос- поръчах коледни принтове на фонданова хартия от Сладката къща. мислех,че вътре са изрязани и трябва само да ги отлепя, но се оказва, че всички принтове са просто на листа. Аз ли трябва да ги режа (с ножица?) или има друг похват?

Аз ги режа с ножица. Не съм имала проблем до сега,

Общи условия

Активация на акаунт