Коледа 2016 -2 тема

  • 115 823
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 4 363
Привет! Записвам се и аз при вас. Довечера мисля да правя меденки,утре шоколадови сладки.
 Мисля да пробвам и сладките с фъстъчено масло. А за джинджифилови сладки какъв джинджифил купувате?

# 76
  • Мнения: 4 191
Днес и аз ще правя меденки и Шведски коледни сладки.
За джинджифиловите и аз щях да питам какъв джинджифил се ползва? Че за първа година ще ги правя.

# 77
  • Мнения: 6 584
В повечето рецепти присъства "настърган" джинджифил, което предполага, че трябва да е пресен - корен джинджифил - обелен и настърган. Има и сух, на прах, но не мисля, че е толкова ароматен  newsm78

# 78
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 41 780
настъргания е влажен и ще смени консистенцията на тестото  Blush

аз слагам смлян. не купувам насипен, само пакетиран  Peace

# 79
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 8 149
Има рецепти със сух, има и с настърган джинджифил - вкусът е различен. Тези, които много похвалих преди време, са точно с пресен, настърган джинджифил - чудни! Peace

# 80
  • Мнения: 506
Ей, съвсем ви изпуснах с тази нова тема  Hug
Всичките ми опити за коледни сладки са в историята.....нищичко не оставиха моите гладници! chef
Ще запрятам ръкави през уикенда за двойни и тройни дози от няколко модела, дано остане нещичко и за Коледа  Peace

# 81
  • София
  • Мнения: 12 217
настъргания е влажен и ще смени консистенцията на тестото  Blush

аз слагам смлян. не купувам насипен, само пакетиран  Peace
Не, няма да смени консистенцията на тестото, ако е прясно настърган,  защо се ползва не повече от половин чаена лъжичка.  Как с толкова малко може да промени консистенцията на тестото....няма как да стане. Когато е прясно настърган уханието му се разнася фантастично.

......................

май ще ги замразявам, а някой ден ще пийна един бейлис за смелост и ще се хвана с макароните  Blush много сложни ми се виждат, но като са ми мерак  Blush Blush Blush

Не, не са сложни, няма нищо по лесно от това да забъркаш едни френски макарони. Точно са си отлежали белтъците и са готови за работа. Аз или някоя друга другарка която прави макарон ще ти дадем правилните насоки и ти ще ги направиш за отрицателно време. Честно!!

Роца, направих ги бисквитките с Порто - то. Как ухаеше тестото, не е истина.. днес ще си изпека и ще ги покажа. Работих ги само в миксер. За нула време ги спретнах, после защото ми се видя, че почти нищо не съм правила спретнах и едни Шотландски маслени оригинални бисквити -  Shortbread , наистина са жестоки - прекрасна маслена бисквита, същата която се продава по магазините в онези красиви метални шотландски кутии.  Само лошото беше, че си нямам правоъгълна формичка за изрязване, та ги изрязвах с една линийка с ножче...мотах се и пак не станаха съвсем равномерни, коя е по дългичка, коя е по-късичка.... Simple Smile Ще ги покажа малко по-късно, заедно с другите изпечени. На вкус това е прекрасната маслена бисквитка. Не бях ги правила до сега, но миналата година една девойка ни ги показа, но нямах време тогава, и сега си спретнах. Нали ви казах, че тази година ще си правя само нови непубликувани тук рецепти, много съм доволна от това което успях да направя.
Ай, доскоро!  Grinning

# 82
  • Мнения: 6 584
И аз съм убедена, че няма как да се промени консистенцията на тестото, все пак става въпрос за съвсем минимално количество, което евентуално би поело още лъжица-две брашно. На мен мляният джинджифил въобще не ми ухае.

# 83
  • София
  • Мнения: 12 217
И аз съм убедена, че няма как да се промени консистенцията на тестото, все пак става въпрос за съвсем минимално количество, което евентуално би поело още лъжица-две брашно. На мен мляният джинджифил въобще не ми ухае.

Точно. Брашно не добавяйте още много, то утежнява масленото тесто. Когато се разточва се пръска малко на масата на която се работи, малко и отгоре на тестото и се разпределя с длани, т.е. се изтупва. Не бива брашното да е на количество, това не е питка. Друг вариант е да се разточва масленото тесто е между две хартии за печене. Става лесно и самото тесто се изглажда много добре.

# 84
  • Мнения: 3 450
Благодаря за новата темичка  bouquet

# 85
  • Euskal Herria
  • Мнения: 29 405
Само лошото беше, че си нямам правоъгълна формичка за изрязване, та ги изрязвах с една линийка с ножче...мотах се и пак не станаха съвсем равномерни, коя е по дългичка, коя е по-късичка.... Simple Smile
Ми... мога да пратя адрес. Ще взема тези, дето не отговарят на стандарта  Joy.

Чакам да ги видя тези бисквити, много обичам маслено тесто.
Джинджифил имам и пресен, и на прах, който е добре затворен в стъклено бурканче. Така се продава и мисля, че не е лош.

# 86
  • София
  • Мнения: 12 217
Само лошото беше, че си нямам правоъгълна формичка за изрязване, та ги изрязвах с една линийка с ножче...мотах се и пак не станаха съвсем равномерни, коя е по дългичка, коя е по-късичка.... Simple Smile
Ми... мога да пратя адрес. Ще взема тези, дето не отговарят на стандарта  Joy.

Чакам да ги видя тези бисквити, много обичам маслено тесто.
Джинджифил имам и пресен, и на прах, който е добре затворен в стъклено бурканче. Така се продава и мисля, че не е лош.

Янче, кажи ми къде ги има тези правоъгълни метални/пластмасови формички и веднага ще скоча да ги купя.
Този джинджифил не съм го виждала в бурканче... хм защо съм го пропуснала...
Ще ти покажа бисквитките.

# 87
  • Мнения: X
Здравейте, моля за помощ! Реших да направя джинджифиловите човечета по тази рецепта, тъй като имах в наличност продуктите. http://vkusno11.wixsite.com/sladkarnichkata/chovecheta
Но яйцето и маслото не бяха достатъчни да поемат тези три чаши брашно и една чаша захар, получи се консистенция на смлени бисквити, по никакъв начин не можа да се оформи на тесто - нито с месене, нито с изстудяване в хладилник.
Моля ви посъветвайте ме какво да добавя, за да се получи тесто подходящо за тези човечета - яйце ли, мляко ли, масло ли? Сместа престоя една нощ в хладилник, да я хвърлям ли или може да се преработи?
А защо си сложила всичкото брашно?
В рецептата пише да се добавя постепенно, можело е да спреш, когато е станало тесто.
Опитай да добавяш по малко прясно мляко, по 1 ч л , меси след всяка, докато стане тесто, годно за разточване.

На рохличките винаги съм слагала цяло яйце, освен първия път.Няма разлика във вкуса или текстурата.

# 88
  • Мнения: 373
Защото досега всички рецепти са били точни, тук ако пишеше около 3 чаши или 3-4, щях да се съобразя, но сложих всичко в машината да го меси, че трябваше да направя няколко теста.

# 89
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
chrissy или някое от другите момичета,които наскоро сте правили ванилените рохлички на natalyna,имам следния въпрос.
Приблизително колко бройки излизат от една доза?Правила съм ги веднъж,но не помня бройка.Май не бяха много и бързо се изядоха. Embarassed
Чудя се една или две дози да спретна? newsm78

Съжалявам за късния отговор. Аз ги правя по-мънички, че са ми по-симпатични и от 2 дози тази година ми излязоха точно 193 бройки.  Embarassed От тях една се счупи.

Благодаря, crissy, радвам се, че си пробвала тези рула.
За тъмната смес за рисуване - аз съм направила две рула Simple Smile и зависи какви рисунки правиш с тъмната смес и колко са дебели контурите. Шоколадът трябва да е с повече какао, за да не е течен крема или сметаната и шоколада да е 1:1 , ако шоколада е млечен тогава 2:1 шоколад- сметана. Може да се добави глюкоза към крема, която ще придаде лека еластичност на крема .  Харесва ми да вкарвам в шоколадовите мусове глюкоза, при охлаждане втвърдява кремовете.
Да, разбира се, за тестото тъмното зависи. Въпреки това, и за 2 рулца на мен ми дойде много. Wink
Иначе ползвах хубав шоколад със 75% какао.
Но нищо, де.
Благодаря ти за насоките.


Аз отново с въпрос - каква шоколадова глазура използвате (например за Schoko nuss Kugeln)? Може ли да се използва само разтопен шоколад? Предполагам, че е обсъждано вече, но не можах да намеря..

Да, аз ползвам почти винаги разтопена Милка. Разтапям в една купичка в микровълновата, не ми се занимава на мен с водни бани.


Здравейте, моля за помощ! Реших да направя джинджифиловите човечета по тази рецепта, тъй като имах в наличност продуктите. http://vkusno11.wixsite.com/sladkarnichkata/chovecheta
Но яйцето и маслото не бяха достатъчни да поемат тези три чаши брашно и една чаша захар, получи се консистенция на смлени бисквити, по никакъв начин не можа да се оформи на тесто - нито с месене, нито с изстудяване в хладилник.
Моля ви посъветвайте ме какво да добавя, за да се получи тесто подходящо за тези човечета - яйце ли, мляко ли, масло ли? Сместа престоя една нощ в хладилник, да я хвърлям ли или може да се преработи?

Не мога да отворя рецептата, но попринцип яйцето е добра идея.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт