Коледа 2016 -2 тема

• 116 157
  • 758
  •   1
Отговори
# 90
Малко понаваксах с темите и сладките. Отчитам двойни дози меденки и джинджифилови бисквити, направих и курабийки, които вече изчезнаха. Довечера мисля да направя двуцветни, а утре да ги изпека. Ползвах следните рецепти:
Меденки:
Джинджифилови бисквити:
Курабийки:
Двуцветни:

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 16:43 от Ирене

# 91
Дами, извинявайте ако сте писали преди,но не намерих. Та, искам да ви питам кога мога да почна да украсявам меденките. Благодаря Simple Smile

# 92
Благодаря за рецептата за джинджифилови сладки! Много са вкусни и мекички! Само колко време издържат? Тези, които направих снощи, ще свършат вероятно днес. Ще направя нови, но не знам колко дни преди Коледа да ги направя?

# 93
  • Варна
Благодаря за новата тема.
За сега съм направила меденки и рохлички.
Лек ден от мен.

# 94
Малко понаваксах с темите и сладките. Отчитам двойни дози меденки и джинджифилофи бисквити, направих и курабийки, които вече изчезнаха. Довечера мисля да направя двуцветни, а утре да ги изпека. Ползвах следните рецепти:
Меденки:
Джинджифилови бисквити:
Курабийки:
Двуцветни:

Двуцветните изглеждат много вкусни! Задължително ли е да се използва бурбонска ванилия?

# 95
  • Варна
Здравейте,
аз правих меденки, рохличките на Ева Тонева, жълъдки и лавандулови сладки по рецепта на Йоли, но сложих портокалова кора, а не билки.
Изглежда ще се наложи още една доза рохлички, че най-много се харесват.

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 16:39 от velikova1

# 96
tanaq_91-  ако са ти готови меденките какво пречи и сега да започнеш да ги украсяваш.Други години започвам печенето и поетапното  им украсяване още от 01.12.Колкото стоят по-хубави стават!Тази година започнах късно , но пак си пекаи украсявам без проблем.

# 97
dollly, миналата година ги направих с обикновена ванилена захар и имах една пръчица бурбонска ванилия, която добавих. Станаха страхотни и много се харесаха. Днес ще ги пробвам само с ванилена захар, защото нямам пръчица. Според мен няма да им пречи.

# 98
  • София
chrissy или някое от другите момичета,които наскоро сте правили ванилените рохлички на natalyna,имам следния въпрос.
Приблизително колко бройки излизат от една доза?Правила съм ги веднъж,но не помня бройка.Май не бяха много и бързо се изядоха. Embarassed
Чудя се една или две дози да спретна? newsm78

Съжалявам за късния отговор. Аз ги правя по-мънички, че са ми по-симпатични и от 2 дози тази година ми излязоха точно 193 бройки.  Embarassed От тях една се счупи.

Как постигате тези бройки?!?И други момичета назад писаха за големи бройки.
Ползвах рецептата от блога на natalyna.Курабийките ги направих точно,както е описано в рецептата,с диаметър около 1 см. и дължина 6-7 см.Ами бройката я докарах до 72 или нещо такова.Явно някъде,нещо бъркам. newsm78
И първият път,когато ги правих,помня,че не се получи голяма бройка.Затова и попитах при вас каква бройка се получава.
Благодаря за отговора!  Hug

marcheva направих твоите сладки /шотландските коледни сладки/.Обаче нямах сили да ги украсявам.Прибрах ги чинно в една кутия.Дали мога със закъснение да ги потопя в разтопен шоколад /аз си мисля,че мога защо да не мога/?И още един въпрос,когато ги потопиш в шоколада върху хартия за печене ли ги оставяш да "съхнат" преди да ги прибереш.Не се ли разваля/деформира шоколада?

# 99
  • София
Мисля да направя и меденките днес,а да ги украся събота-неделя.Не смогнах по-рано.
Опитвам се да отворя блога на Джемма с рецептата за меденките и ми дава,че не съществува такава страница. Rolling Eyes
Зачетох се и в рецептата на Джули за меденки,но пише,че с масло ставали твърди.Някой пробвал ли е?

# 100
Купих био портокали и искам да използвам кората им за сладкиш. Как предварително да я обработя, да захаросам може би или как?

# 101
  • София
Мисля да направя и меденките днес,а да ги украся събота-неделя.Не смогнах по-рано.
Опитвам се да отворя блога на Джемма с рецептата за меденките и ми дава,че не съществува такава страница. Rolling Eyes
Зачетох се и в рецептата на Джули за меденки,но пише,че с масло ставали твърди.Някой пробвал ли е?
Странно наистина рецептата на Джемма я няма, а мислих да ги правя. newsm78 Миналата година горе-долу успях.

# 102
  • Czech Republic
chrissy или някое от другите момичета,които наскоро сте правили ванилените рохлички на natalyna,имам следния въпрос.
Приблизително колко бройки излизат от една доза?Правила съм ги веднъж,но не помня бройка.Май не бяха много и бързо се изядоха. Embarassed
Чудя се една или две дози да спретна? newsm78

Съжалявам за късния отговор. Аз ги правя по-мънички, че са ми по-симпатични и от 2 дози тази година ми излязоха точно 193 бройки.  Embarassed От тях една се счупи.

Как постигате тези бройки?!?И други момичета назад писаха за големи бройки.
Ползвах рецептата от блога на natalyna.Курабийките ги направих точно,както е описано в рецептата,с диаметър около 1 см. и дължина 6-7 см.Ами бройката я докарах до 72 или нещо такова.Явно някъде,нещо бъркам. newsm78
И първият път,когато ги правих,помня,че не се получи голяма бройка.Затова и попитах при вас каква бройка се получава.
Благодаря за отговора!  Hug

Ей това се питам и аз.  Thinking Аз съм писала дори - излиза една тава, което е около 30-35 броя максимум. Но, много момичета от самото начало казаха, че са си записали рецептата с удвоени продукти и сигурно за това се получава тази разлика.

Пише че с масло стават по-твърди, но това не означава, че са троши камък. Ако ги разточиш по-дебело и извадиш от фурната още меки, няма никакъв проблем. Аз вече за ядене правя само с масло, а маргарин използвам за свещниците.

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 20:27 от natalyna

# 103
  • София
natalyna благодаря!
Аз тази бройка 72 я постигнах с две дози рохлички.Значи от една доза предния път да са били около 35.Всъщност сега виждам,че това е и бройката,която ти даваш.
А имаш ли идея от една доза меденки каква бройка се получава?Продължавам да се чудя а масло или с олио да ги направя.Още не съм извадила маслото от хладилника,докато се отпусне моя е нощта. ooooh!

# 104
Странно наистина рецептата на Джемма я няма, а мислих да ги правя. newsm78 Миналата година горе-долу успях.

[/quote]Меденки на Джемма..Заповядайте ! Peace

Общи условия

Активация на акаунт