Коледа 2016 -2 тема

• 116 658
  • 758
  •   1
Отговори
# 525
  • В светлината на слънцето
Здравейте и от мен. Тази година не знам дали ще имам много време за сладки. Дори за форума нямам време. Но ще се опитам да сътворя нещо домашно, че иначе голям срам. Темата ни тази година е филмова Коледа, тоест напудрена в червено, зелено, златно, с коледни песни, свещи, домашни сладки и куче с еленови рога. От два дни кучето вече е факт, остава да го убедим, че еленовите рога не са за ядене.  Joy
Със сладките обаче изобщо не знам какво ще правя. Много ми се искаше да направя щолен (това е нещото, което никога, ама никога не съм правила досега). Но дали ще стигна до него... не знам. Другите тепърва ще бъдат избирани. Успешен сладък сезон на всички. Heart Eyes

# 526
  • София
Аз започнах с Английски коледен пудинг, а след това смятам да продължа с още няколко вида сладки:
 -виенски ванилени
 -линцер полумесеци
 -виенски коледни с орехи
 -с фъстъчено масло и конфитюр
 -лешникови линцер
 -коледни с джинджифил
 Все още не съм решила по колко дози ще правя, а междувременно може да се появи и още някоя рецепта, която да ме вдъхнови!  Laughing

# 527
  • София
Genni - рецептата за Шведски Коледни рецепти е на Марчева14 - нямам идея защо я няма в началото?! Много са вкусни и излизат доста бройки. [......................Шведски коледни бисквити 
Скрит текст:
ШВЕДСКИ КОЛЕДНИ БИСКВИТИ – Марчева
260 г доза излизат 60-65 броя
...........................
Как ме подсети, sem, аз ги бях забравила. Вярно е , че са повече от прекрасни, чудесна маслена фина бисквитка. Ще се правят!

# 528
  • У дома
Sem, лесни са и само да има време може и да направя...
Меган и на на нас това ни беше фаворита, нази година обезателно, даже може двойна или тройна доза😉

# 529
  • София
Хайде наново да се включа в темата от миналата година.Засега си набелязах тарталетите на Оленка и шведските сладки на Марчева.Меденките са ясни въпроса е по коя рецепта да ги направя.Миналата година ползвах тази на Джемма.
Вероятно ще направя и рохличките на Наталина.

# 530
  • Euskal Herria
Признавам си, че люто завиждам, като ви чета - 2 дози, 4 дози, 3 дози... Аз едва по половин правя и пак остават.

# 531
  • София
Признавам си, че люто завиждам, като ви чета - 2 дози, 4 дози, 3 дози... Аз едва по половин правя и пак остават.
Ми..... раздавам, ти да не си помислиш, че всичко остава вкъщи, не. Никой до момента не се е оплакал, че му подарявам сладки, напротив, искат още и питат дали има.

# 532
  • Euskal Herria
О, това ми е ясно. Когато си бяхме в България, никога нищо не е оставало, независимо от количествата. И гости посрещахме, и на приятели давахме, и в работата носехме - за всички празници. Ето това ми липсва.

# 533
  • София
О, това ми е ясно. Когато си бяхме в България, никога нищо не е оставало, независимо от количествата. И гости посрещахме, и на приятели давахме, и в работата носехме - за всички празници. Ето това ми липсва.
Скрит текст:
Не, не ти липсва, моля ти се ! С най-добри чувства ти го казвам, приятелите са до време.  Peace

# 534
Оленка, благодаря за рецептата за тарталетите.  bouquet Имам от Лидл силиконови форми, но са големи, ще пробвам в тях, би трябвало да стане.  Thinking

Ще пробвам и шведските сладки на Марчева, миналата година май нищо не успях да пробвам от нейните рецепти.  Thinking ,

Радвам се, че темата живва полека лека. bouquet

# 535
  • У дома
Яна, аз също раздавам. На съседи, нося в работата, в детската за учителките(децата не могат да ядат домашно приготвена, че и сладка храна) мноого се радват. Ние почти не ядем сладко. Тази година ще се прибираме и искам да направя за двете семейства домашни сладки, та затова четеш такива дози😉 а и аз съм малко пишман сладкарка😂😂😂

# 536
Добро утро!
Аз също много раздавам сладкиши. Повече от половината. За колежките, за брат ми, за мамчето, за приятели, за съседи. Големият ми син и приятелката на малкия са много сериозни унищожители на сладкиши. Аз и малкият син похапваме малко, предимно в късните вечерни часове с ликьор Шеридан.  Идеална диета, точно ние които ядем малко дебелеем, а другите двама ще се счупят, но ядат като за световно първенство. На 06.01 има рожден ден и имен ден в семейството и даже искат и домашна торта. Лятото специално за линцерите правих нека го наречем мармалад от ягоди и малини. Без семки. Получи се фин мармалад, като шипковия, но го оставих не толкова гъст, както го помним от по-стари времена. Доста се смяха, че Коледа е след 6 месеца, пък аз си мисля за нея.
Снощи ходих до Кауфланд с мисълта да си купя краве масло промоционално, но нямаше. Сега отивам пак, пеша за красива фигура. Дано имам късмет. Ооо, боже, май съм за освидетелстване. Поне не преча на другите.

# 537
  • Тополовград
Марчева миналата година правих маслени бисквити правоъгълни надупчени с вилица отгоре/страхотни/ това шведските маслени ли бяха?

# 538
  • в полите на Балкана
Миналата година правих като за световно, тази мисля да не правя толкова много. Като се има предвид и цената на маслото ще се огранича до двойно шоколадовите напукани, едни масленки по моя си рецепта и още едни, не знам точно кои. Тиквеник задължително и може би някакъв щрудел. Скоро намерих една стара рецепта от майка ми и направо усещам вкуса му и онова време.
За основните сигурно има друга тема, но да споделя, че моите се отказват от капама, та ще трябва да мисля нещо друго, което не изисква много време и е подходящо за злояди.

# 539
  • Русе
..................................................................................................
За основните сигурно има друга тема, но да споделя, че моите се отказват от капама, та ще трябва да мисля нещо друго, което не изисква много време и е подходящо за злояди.

Мога да ти предложа това

Имам голяма скара и ми отне около 90 мин. да приготвя всичко. И безмесно
http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_6251.html

Общи условия

Активация на акаунт