Коледа 2016 -2 тема

• 116 639
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Купих 2 кг немско от Кауфланд по 3.99 лв.  До дома има голям хубаво зареден магазин и там съм виждала едно масло от местна мандра - с. Обнова. Преди 2 седмици бях там и питах за това масло и ми казаха, че е хубаво. Ееее, аз не мога да се доверя и си купих 4x125 гр по1.79 лв Ще го пробвам тези дни, че е Задушница. Толкова съм хремава, че нито вкус, нито мирис усещам. А е добре да подкрепим местните производители. Ще се опитам да вмъкна картинка или линк.
https://1665-bg.all.biz/krave-maslo-g3964

# 556
  • София
Не знам дали тук споделих, но онова масло, гадното или повече от гадно  отидох и им го върнах.  Моменталистически си го взеха обратно, ама толкова бързо си го прибраха, че аз занемях, върнаха ми парите, но не както е било на прИмоция, а както е в момента на 6 лв и нещо си.  Купих веднага на количество френско, доплатих. Ще ме лъжат...... писна ми от номерата им. Те ни лъжат ежедневно!!  Sick
 Извинявайте ако се повтарям, не помня вече къде споделях, но беше и в темата за Лидл, и там ги предупредих.
Днес получих  само един пакет подарък от Македония, масло, френско е и е само 2 лв............... какво да кажа... Ей сега го снимах да не си помислите , че лъжа, пускам го:

Да, 200 г е само ,но е само 2 лв....не знам какво става, честно. Ако го харесам, но как да не го харесам след като ухае на мляко и сметана, вече ще си го заплатя при нова поръчка, ами поръчвам 10 бр. Идват празници, аз приготвям много неща, готвя много с масло, защото са такива и рецептите ми, знаете свалям от чужди кулинарни сайтове и там се готви предимно с масло и зехтин, а уж все за здравословно хранени ни облъчват, дрън, дрън, масло се ползва на поразия.

sem , не мога да притеснявам Наталина. Тя е заета страшно много, а и не е толкова важно моите рецепти. Винаги ги споделям с вас, приятно ми е, че съм в тази тема и винаги влизам с удоволствие, никой не ми е досадил, напротив. Рецептите не ги пазя за себе си, щото нали знаеш , има и такава тема, на кой коя рецепта му е собственост, и си ги крият, не си ги дават, луда работа.  Shocked  Споделям винаги. Всеки може да ме намери в Готвач БГ, също съм Marcheva14, там ги споделям, защото си нямам блог, няма кой да ми го направи, а и снимките не винаги са ми толкова хубави, че да са за кулинарен блок. Там куцам отвсякъде. Нямам търпение да ги докаросвам.
Сега съм свалила нови рецепти и някои може да ги споделим заедно, това е сигурно. Дано да са сполучливи, а ако не са...ми... Embarassed ще забъркам старите. Ще видим. Време има много.

# 557
  • София
Купих 2 кг немско от Кауфланд по 3.99 лв. ............ 

А е добре да подкрепим местните производители. Ще се опитам да вмъкна картинка или линк.
...........................
Връщам се, защото сега виждам че си писала, за маслото и как да ги подкрепя след като ме лъжат ежедневно. Не мога!! В това масло, българското има толкова вода, че е за боклука,  Sick а аз пари за боклука - нямам. Единствено на Хармония е добро,....но вече не съм убедена и за него, но то е на цена както е и френското, предпочитам последното. .......Не искам да рискувам точно за Коледа.

# 558
  • Euskal Herria
Масло си взимам от Лидл - без сол, че има и такова със сол. Пише, че е немско. И тук го вдигнаха, ама не мога и да сравнявам цените с българските. 250 г беше 1,15 евро, в момента същото пакетче е 1,59.
Аз съм благодарна на всички ви за споделените рецепти. Обичам да правя всякакви сладки, сладкиши и торти, но не ям.  Embarassed

# 559
  • София
Масло си взимам от Лидл - без сол, че има и такова със сол. Пише, че е немско. И тук го вдигнаха, ама не мога и да сравнявам цените с българските. 250 г беше 1,15 евро, в момента същото пакетче е 1,59.
Аз съм благодарна на всички ви за споделените рецепти. Обичам да правя всякакви сладки, сладкиши и торти, но не ям.  Embarassed
Ами...... толкова е и в Германия. Недей да го казваш, че още повече побеснявам. Идиоти са, тукашни те.  Лошото е, че няма кой да им врътне кранчето, та да изпищят .. кервана си върви ли, върви...........тук, при нас е така. Гадно! Sick

# 560
Момичета съгласна съм с вас за маслото. Тук е прекалено скъпо и вносно и българско. За качество да не говорим на българските. Затова купувам от тези немските, с тях  до сега грешка не съм имала. А това българското ще го пробвам за Задушница както писах, може би ще направя тези шотландските маслени бисквити, ако не е хубаво си мисля, че при тях много ще си проличи.

# 561
Понеже кашлям като магарица и спя седнала, не смея да си лягам. Поне пълня темата.
Марчева, какво по диетично може да има от хубаво краве масло и зехтин. Аз не съм убедена, че ниско маслени и обезмаслени продукти са здравословни. Просто сега храните са с лошо качество. Месото е от животни хранени с ГМО фураж и пълно с хормони на растежа. Плодове и зеленчуци ръсени и торени с какво ли не.
Затова смело си готви със зехтин и краве масло.Това са качествени продукти и те засищат добре.
Малко е извън темата това, но моля да ме извините,

# 562
  • в полите на Балкана
Последно купувах едно ирландско масло без сол от Лидъл беше прекрасно. Незнам дали още е на цена от 5лв за 250гр.

# 563
Марчева - получих отговор веднага от Наталина; каза че е включила шведските бисквити и други твои рецепти още миналата година (аз къде съм гледала?!). Но...разбираемо е, че и ТЯ е заета, както всички други иняма възможност да включва и поправя постоянно. А ти.....вземи че слагай и линкове към рецептите ти, когато показваш нЯщо.Sparkling Heart
За маслото.......мдаааа, при нас Е истинско! Innocent Ill

# 564
Оленка, бързо да оздравяваш..  bouquet
Краве масло Президент по 6,49 за 250 гр (пакети 4 по 250 гр) ще има в Метро от 2.11 до 15.11. Peace

# 565
  • У дома
Мале, малее, като ви слушам май ще мъкна масло от Норвегия😂😂😂😂 или няма да правя сладки😂😂😂майтапа на страна-лятото купувахме от малка мандра от едно селце до градчето ни(Тетевен), мнооо хубаво беше. Режеха от едни големи калъпи и нямаше етикети. Та около София, няма ли  някакви фермерски пазарчета???

# 566
  • София
Марчева - получих отговор веднага от Наталина; каза че е включила шведските бисквити и други твои рецепти още миналата година (аз къде съм гледала?!). Но...разбираемо е, че и ТЯ е заета, както всички други иняма възможност да включва и поправя постоянно. А ти.....вземи че слагай и линкове към рецептите ти, когато показваш нЯщо.Sparkling Heart
За маслото.......мдаааа, при нас Е истинско! Innocent Ill
Видя ли бре, включила ги е , ти къде гледа.. Тя е жестока!  bouquet
Линкове,  newsm78  ама нали ги пускам като преведена и готова рецепта, от к `ъв зор линкове да пускам. Някои наши приятелки не владеят добре англиЦки език, що да ги затруднявам.. не обичам да се правя на интересна и да показвам, "ай, колко много знам", не съм такава...Аз не знам толкова, ама си имам един речник дебел е като три тухли, всичко има в него, всякакви подправки са преведени.

Мале, малее, като ви слушам май ще мъкна масло от Норвегия😂😂😂😂 или няма да правя сладки😂😂😂майтапа на страна-лятото купувахме от малка мандра от едно селце до градчето ни(Тетевен), мнооо хубаво беше. Режеха от едни големи калъпи и нямаше етикети. Та около София, няма ли  някакви фермерски пазарчета???
Няма да направиш сладки - НЕ, не може! Всички ще правим, кой колко може. Масло от Норвегия е страшно добра идея, не се шегувам. От мандри.... аз няма да си купя.

Фортунке, това не е лоша цена за Президент, но късно разбирам, купих на количество по 8 лв/250 г. и от  Лидл на 5 лв/250 г - Пилос и още едно  Lurpak  200 г около ... не помня, но съм го взимала и преди и бях много доволна.   Край! Приключи драмата!

# 567
  • Euskal Herria
Аз си влача доста неща, когато се прибираме за отпуска. И май тази практика ще остане.

# 568
  • У дома
Марчева, е мм вече ще ме обяви официално за куку😂😂😂но при нас ноември го намаляват. При вас се изненадвам от цени😨

# 569
  • Czech Republic
Здравейте дами!  Hug

Да, допълвала съм в началото на тази тема, в раздел "Сладки сладкиши", долу има подзаглавие "2016 - сладки и сладкиши" , като там са нови рецепти от предишната тема. Сем, може би си гледала в първата тема, там тази добавка я няма. Преди да публикувам следващата тема, пак ще попитам дали искате да включа нещо ново, така че си записвайте номерата на постове или рецептите. За съжаление нямам модераторски права за темата и не мога да променям по-късно. Благодаря за разбирането и съвместната работа Simple Smile  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт