КГБ = Клуб на Готините Баби - 174.

• 66 170
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
  • в малка спретната къщурка
Само да наруша тишината.
Къде сте? Да не започнахте приготовленията за НГ?
Аз съм в почивка и се мотам в къщи.Дори хляб не отидох да купя, но за сега има, а сутринта ще закусим с макарони. Голям мързел ме е обзел.

# 376
  • София
ФУРИЙКЕ, хайде да ти правя компания в тишината. Simple Smile
Вчера опекох корите за Добуш тортата. Днес от сутринта излизах, та свърших няколко задачи, които отдавна чакат-купих прежда за униформен пуловер да плета на една дружка за детето, занесох да ми осветят две икони, та се поразходих по софийските черкви. Отидох в Руската-няма свещеник, отидох в Ал. Невски и там същото, накрая отидох в една квартална църква, та там се извърши свещенодействието. Чувствах се много добре и уютно в тази малка църквичка, а свещеникът, млад човек, така красиво и прочувствено пя. Впрочем, направи ритуала точно така, както би трябвало да бъде-от сърце!
След обяд-мързелувам. Чета книга. От утре започвам офанзивата. Децата ни канят у тях. Ще се съберат 3 млади семейства с малки деца. Много се чудим с деди, дали да си нарушим спокойствието, или да си останем у дома...

# 377
Фло-умятна булка си Laughing Hug
Изпекла корите,а аз още не съм решила каква торта да праня и изобщо до правя ли newsm78
Днес поизхвърлих коледни творения-чушки,сърми,жито и т.н.
Рещила сэм за НГ да съм скромна по отнощение на готвене.
Ние определено си оставаме в къщи.
Имахме доста предложения,но везните наклониха към къщи.
Остаряваме явно newsm78 hahaha
В петък ще направя баклавата.
Мръвките в събота.
И така.

# 378
  • София
Я и аз да наруша тишината.
Фло, къде намери квартална църква? Май около нас няма такова чудо.
За НГ нямаме никаква яснота. Или в къщи, или някъде с племето.
Но и те още не са решили.
И за менюто нищо не сме мислили. Дори и да ни няма нали не пречи да си го хапнем на 01 и 02.01.2017?
На мене ми се яде руска салата, другото не знам. За сега е осигурено само шампоанското/цитирам малката Ани/ за 00 ч.
То май върви с руска салата?
Добра новина за работещите - понеделника 02.01.2017 е почивен ден.
Танита, благодаря за саздърмата. Ще я мисля и пробвам, може би по-малка доза.

# 379
  • Кубрат/ Пишурка

И аз да се обадя вечерно!
Анжелка е във Варна и е грипава! С татко й се разбрахме да се лекува до петък и тогава да си дойдат. За сега Криско е при мен и се караме за комп - има онлайн игра и тъкмо му се обадиха да играе. Така, че свършвам и предавам щафетата!

# 380
Приятелки мои!
Мислех следващите дни, вкл. първите на 2017, да си изкарам мирно и кротко само с Йойо, с конфети, ракети, детски веселби и пр.
Ама човек предполага, а Бог разполага.
Вече пристигнаха две чудни германчета, приятелски деца на брат ми.
Брат ми със снаха пристига на 31.
2 италианчета - мои приятелски деца - пристигат на 1.01.
Щерката настоява за семейна сбирка на 01 или 02.01. 2017.
Ами сега?
Аз мислех само да си спим и да се веселим с Йойо.
Помогнете като ми дадете акъл какво да приготвя отнапред, да не се мотам и блъскам от врата във врата като се препълни всичко тук наоколо. Лесно, бързо, вкусно.
Напр. някакви банички, които мога да замразя и да вадя и изпичам. 

Както виждате - няма емотикон. Демек - положението е сериозно.

Joy hahaha Joy

# 381
  • София
Здравке, нали дъщеря ти предлага сбирка - да я подготви кулинарно.
Пък ти поръчай пиене, плодове и зеленчуци с доставка до дома  от http://www.ebag.bg/

# 382
  • София
АЙША, в нашия квартал точно не знам да имаме черква.( май има някъде към Дървеница) Знам тази, дето е  в двора на Семинарията. Тази в която днес ходих е по бул. Евлоги Георгиев, в дясно, от НДК към Стадиона. Вижда се от булеварда. И на Ситняково има една, м/у блоковете с/у Румънското посолство.

ГЪБКЕ, аз пък днес като съм се подсетила за Киевский торт... Едно време я правех с готови целувки. После, като изчезнаха си правех целувчените блатове сама. А сега не съм я правила много отдавна. Страхотна е. Да не ти пиша рецептата, надникни Под Гъбката-Киевска торта. Там в рецептата пише да се сложат орехи или кашу, но и да не сложиш-пак е много вкусна. Ако пък намериш готови целувки-съвсем лесна работа. Имаш да направиш само два крема ( ванилов и маслен) и да ги смесиш. Ето, тортата ти е готова. Simple SmileА, забравих. Има и клипче, та съвсем ще те улесни. Simple Smile

ЯНЕ, жалко и на вас не ви се размина грипа, ами дано бързо да отминава.

ТАНЧЕ, много истинска си я докарала саздърмата. Ще ме накараш да опитам и аз.

ГРЕТИ, до къде го докарахте? Лелеее, много работа си е това. Учи ги младите да се справят, а не да чакат на по-старите.

Неспоменатите са нагушкани Hug Hug Hug
Изчезвам. Лека нощ!

ЗДРАВЧЕ, слушай АЙША. Аз съм пас. Премного ви е интернационална компанията, та да мога да измисля какво би задоволило всичките вкусове. Не ти завиждам! Mr. Green

# 383
  • София
Фло, целувки за последно видях есента в БМБ. Бяха мънички, оцветени в розово, жълто и други бебешки цветове.
Изглеждаха апетитно, но не купих - все съм си дебела и гладна.
Църквата я знам - води се квартална на Долен Лозенец. А тази в Дървеница е сбутана в 1 дере, не е на видно място.
Янке, дано бързо и мине на Анжелка. Аз още кашлям от миризми в градския транспорт. И тази вечер искаха да ме свалят от рейса - разнасяла съм вируси.

# 384
  • тук, на мястото си
Добър вечер!
Моите хора си отидоха днес след обед и ми е едно такова пусто, празно и нищо не ми се прави. Утре ще шетам от Коледа и гости.

За вчерашния Стефанов ден, със закъснение

Честито на всички именници, живи и здрави и мноооого късмет!

Един поздрав за лека нощ!

# 385
  • София
Здравчето ме разсмя, Флото ме праща право в леглото  Joy Joy Joy
И с двете ще се съобразя, защото ми изнася и ще ви кажа лека нощ.

# 386
Здравейте, приятелки!
Жива съм, ама ходя като дърта патица, а и кашлям, гласът ми е като на развалена и тотално разстроена цигулка, носът ми  кипи, ама...... работата  върви на пълна пара.
Надявам се утре да приключим.
Отивам да спя. Прочела съм ви, ама нямам сили за коментар. Лека нощ!

# 387
# 388
  • София

Привет!

Ето и аз да се обадя. При мен тия дни нета е някакъв ад - ту го има, ту го няма. Такова нещо не се е случвало  никога досега, но пък винаги има първи път. Но, аз си чета една нова книжка на компа и така.

По въпроса за черквите да ви кажа - в Дървеница има някаква малка черквица между блоковете, а другото, дето говори за него Айша е в  Младост 2 - вече не е дере. Това е манастир и навремето беше много хубав. Свети Илия, мястото, градинката, цветята - всичко ми харесваше - до там тичахме сутрин с една приятелка от Младост-1.

При Румънското посолство направиха малка черква, сравнително наскоро. А онази, в която Флото е ходила - бившата семинария - я хвалят много и явно е така.

Целувки срещу нас в сладкарницата има непрекъснато, белички, правят ги на място. Никак не ги обичам, но понякога Влади си иска, та му купувам.

Здравуно, тежка ти е задачата. И аз не знам как ще правиш менюто. На твое място бих купила колбаси от Халите - хубави и нарязани на машината, плюс едно месо опечи даже от утре можеш, и го сложи в хладилника с тежест отгоре - например дъската за рязане, до Нова година ще е върха. Като шунка става. И сте само на мезета с вино. Може и сирена всякакви. Торта купешка от Ванилките.

Гретка, ракийката ти е върхааа! Хареса се много от деди и от още един деди, пък и от мен, право да си кажа! Специални благодарности. Иначе, ти съчувствам за не леката работа с месото.

Е, изказах се на прима виста.

Аз още не съм във форма, но мисля да потеглям към горите, че там ми е най-добре, както знаете. И да срещна Новата година в планината. Очаквам чистият въздух да ми се отрази добре.

Лека нощ, мили мои!

# 389
Саздърмата във вчерашната почерпка, е от чичко Гугъл, но моята страшно много прилича на нея, а и  е по-вкусна!  Joy eat  Embarassed

Днес си отлежах, за сметка на предните дни, сутринта пуснах само една прахосмукачка "за след гости", една пералня и това е, другото си е "гол мъъъъързел"!  Laughing
Планувах да изляза с една приятелка и да се пошляем из един от МОЛ-овете, да разгледаме туй-онуй. Не че останаха пари за харчене, ами да не съм пак в къщи, пък и там е топло и има къде да се поседне, да се почерпи и поприказва човек, обаче заради този гаден грип, нали не мога да пия лекарства, реших да не си показвам носа навън!  Laughing

Хубава вечер, кагебейки!
  newsm10

Общи условия

Активация на акаунт