КГБ = Клуб на Готините Баби - 174.

• 65 800
  • 734
  •   1
Отговори
# 555
Привет момичета ! Hug
Изчетох ви . Много болнички . Пазете се . Усетите ли леко драскане по гърлото ,веднага започвате  клеева тинктура от аптеката- 20 капки в 50 мл вода. Може и в носа да се капва , но в шишенцето  клеева тинктура се слага 1 капка глицерин за да не люти много, пак от аптеката . Купила съм и прополис с невен за впръскване с гърлото.Благодарение на него ,кашлицата ми отшумя. Гърлото постоянно ме гъделичкаше.
Аз си купих  две малки опаковки от тинктурата и в едната глицерин сложих. Може и профилактично да се пие по 10 капки. Тази информация я имам от Рибката , нали имат  дрогерия  и от опит го казва. Само тези които са алергични към пчелни продукти не могат да го прилагат.

Мери, добре си се подредила , а падането ти е било кусура. Като ,те четох  как си се ударила в коляното ,чак мене ме заболя.
Фло,пак бързо си се оправила в Здравната каса , не е като миналият месец.
  Аз още по обяд чух ,че в цялата страна ваканцията се удължава , но нашата радост  беше преди няколко дни ,че ние сме от първите.
Днес при нас направо като пролет беше. толкова хубаво и приятно ,топличко ,слънчице ,тихо ... чак като слушам прогнозите ,вяра да не ти се хваща какво ни очаква. Затишие пред буря...Ходих на фитнес , прибрах се заредена с енергия. Спретнах набързо един бял ориз с пилешко и една пилешка супа с фиде. От снощи си бях сварила пилето ,та бързо стана . Извъртях две перални  , малко до кварталният магазин и сега пред компа . Внуците са на вън ,чакам ги да се приберат и ще вечеряме. сега нали са във ваканция , повече се въртят около нас , но и на  нас ни е хубаво с тях.
Янче ,дано по бързо да се оправиш с ЛА на брат. Какво ти се закучи .... но не се отказвай и за дома. Бъди настоятелна .
За доста неща  май трябваше да пиша ,но ми се изпари от главата .

Прегръдки за всички вас и дано да няма сериозно болни. Всички да се оправят с лекота !

Приятна и спокойна вечер !

Hug Hug Hug Hug love001 love001 love001 love001 cheers cheers cheers 1dating

# 556
Дойде ред и аз да се похваля. Днес моят племенник и племенница /син и снаха на покойния ми брат/ станаха  мама и тате на две бебенца-момче и момиче.
Да са ни живи и здрави!

# 557

Честито ,живи   и здрави да са сто години!Да  имат щастливо детство,много обич и  успехи!Много е  красиво,но и доста трудно отглеждането на близнаци....

# 558
  • в малка спретната къщурка
ЧЕСТИТА РАДОСТ, КАГ! bouquet bouquet bouquet
Ето, започват хубавите и радостни моменти при теб. Hug

# 559
  • София
КАГ,честито!
Да са живи и здрави малките бебоци!
Наистина отглеждането е трудно, но пък са си другарчета после.
При нас нищо ново - болния само спи или пуфти. Сутринта имаше темп. 39, започна и антибиотика.
Но по-лошо е, че моята прословута кашлица пак се възобнови.
Дано ми се размине повторението.

# 560
Ехааа Грети-Честити ви бебчо и бебка!
Да са здрави дечицата!

Ха сега -добра вечер на всички!
Полегнала е Тодора или по-точно Гъбката Joy
Стига с тия нескончаеми дейности.
И Асан е ора.
Днес напазарувах.Нали ни плашат с ледена епоха newsm78
Запасена съм. Joy
Заредихме и газовите бутилки,ако недай
боже спре тока.
Да има къде да сготвя;ме да не останем гладни Joy
Вбесявам се вече на прогнозите и съветите им!То това е и целта де-да всяват смут и паника,че да не мислим за друго.

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 23:57 от Gabkata

# 561
  • София
Грети,честити ти  внучета-близначета!Да са живи и здрави,да продължават рода и да ви правят щастливи!
  Луси, за грипа предприех профилактика.Сватята ми даде пирински чай и мента-нейно производство. Редувам ги,няколко пъти дневно.Пиринският е имуностимулатор.
  Танче и аз съм на тиквена вълна.Но я пека на фурна.Вече изядох една огромна кестена,утре ще режа цигулка.Софи ми е заредила къщата с провизии-тикви,праз,картофи,зеле в бидон,боб,леща,ориз,захар,сол,брашно,зелен фасул,лютеница,олио,грах....Като се прибрах от Германия се хванах за главата.! Сега имам храна за цялата зима.
  Ариткаааа,сега да пишеш по -често! Дано по-често идваш при децата и да имаш време за нас.имам да ти разказвам разни работи.
   Кари, минаха ли дъждовете или още "мръзнете"?
   Като чета прогнозите за времето и си мисля за Янчето и Тути. Дано ни заобиколи.
   Фло,защо не са дообмислили как да си правят проверките,а ви губят времето напразно?Едно е да си лекар,друго е да си чиновник.
    Мамси,дали ще е възможно да ме включиш в поръчката за телешката луканка.Направо ме изкуши.

Момичета,къде е Маринка?

# 562
Благодаря!!! Да ви се връща!!!

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 22:48 от K.A.G.

# 563
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Хехе, и хубави новини имало, не само грипни. Joy
Яжке, добре си дошла! Hug И се радвам, че добре за завършили нещата при вас.

Грети, да са живи и здрави вашите близначета, само радост да ви носят!

Болните, взимайте се в ръце и оздравявайте.

При мен нещо все работа има - въртя се като муха без глава - организацията ли ми е слаба, мотивацията ли, не знам, обаче все има нещо за правене. Празници, следпразници - няма край. Не се оплаквам, констатирам.
Фло, няма сериали сега, в почивка са, напразно ме подозираш. Joy

Това набиване в главата за страшния студ, който ни очаква след два дни, започва да ме изнервя. Хем ми омръзна да ме плашат с какво ли не, хем пък се поддавам, без да искам и ме обземачувство на тревожност, особено за майка - като че ли е  на друг контитент, ама нА, усещам се неспокойна.

По празниците една вечер ни спря тока за 3-4 часа и веднага се усети студът - моментално изстина апартаментът. В такава ситуация нищо не можем да направим, освен да се завием с юргана и да чакаме да дойде токът. Много кофти, като нямаш резервен вариант.

Луси, профилактиката с прополиса веднъж на ден ли се прави?

# 564
Лека нощ!

# 565
  • София

Добра вечер, сладури!

Кой пита за мен? Тук съм! Пристигнах си от горите Тилилейски в страхотно настроение, наминах по диагонала през фейса и вас.

Но, първо - Честита да ни е Новата 2017! Да сме здрави, ама много здрави и само напред с Божията благословия!

Честити бебоци на Грети! Да растат здравички и палавички!

Яжке, момиче мило, добре си се завърнала!

Прочетох, че срещи предстоят. Радвам се, но нека да мине страшното време.

А, да ви кажа, че ледената епоха започва от Костенец. Ей, ви на - гледайте:

# 566
Много красиво!

Пак благодаря за поздравленията за бебочатата!

# 567
  • София
    Тану,къде прескачаш по чорапи?! Само с " лека нощ " ли ще минеш? Как е студа при вас? Веднъж съм била във вашия град,някаква дълга улица покрай ж.п.линията...Лелеее,какъв кучи студ беше!
    Маринка,чудех се къде се загуби.това ледопада ли е? JoyПомня една пролетна снимка,която беше направила.Разликатаа  е огромна.
    Светле,от спиране на тока ме е страх и мен,нали се отоплявам с климатик.Имам газова печка за такива случаи.Дано не се налага да я ползвам.
    Много народ на клона.Скачайте и пишете!
    Ееее,разбягаха се.

# 568
КАГ, честито ви близнаци!  stork-boy stork-girl
Да са живи и здрави, да са ви радост и гордост!  Heart Eyes Hug

Яге, да ти е сладка тиквата, и ние си я обичаме!  Flowers Jack O Lantern
Аз също я пека на фурна, обелена и нарязана на малки парченца, с малко водичка и мнооооого захар, натурална!   Laughing

Мери, съчувствам ти, дано бързо ти отмине!  Hug Heart Eyes
Преди месец и аз паднах у дома, на теракота, подхлъзнах се с чехлите, посиних се....... а как боли!
И като се ядосах, отидох в Кауфланд, имаше промоция на такива ботушки-топлинки, купих си и сега съм по-спокойна.
Хем топлят, хем подметката им няма нищо общо с тази на чехлите, дето като динени кори се плъзгат!  Mr. Green

Лека нощ, милимоички!
smile3524

# 569
  • София
ЧУДЕСНА НОВИНА! ГРЕТИ, ТИ ДНЕС СИ ДОБРИЯТ ВЕСТОНОСЕЦ. ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧЕТАТА, МНОГО ДА СПИНКАТ И ПО-МАЛКО ДА ПЛАЧАТ. МАМА БЪРЗО ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВА, А ТАТКОТО ДА ПОМАГА. ЧЕСТИТА ВИ РАДОСТ stork-boy stork-girl

Ех, че хубаво стана в темата. По-слънчево от появата на Маринка, по-радостно от новината на Грети, по-усмихнато от появата на Яжка, по-раздвижено от появата на Светълчо, по антивирусно след съветите на Луси, по-весело от картинката на Тануто.
Мили ми Гъбке, Фурийке и Айша, и с вашето присъствие обогатихте и разнообразихте нашата темичка. Танитка, много ще си фръц с новите топлинки-със здраве си ги носи.
Хайде лека нощ и сладки сънища Hug

Общи условия

Активация на акаунт