КГБ = Клуб на Готините Баби - 174.

• 65 784
  • 734
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Привет из Котласа-маленький город в Архангельской области.
Момичета, поздравяват ви с Новата година нашите приятели Жанета и Владимир. Някои от вас ги познават.
При тях днес е -40, очаква се през нощта да спадне до -46 градуса. Разказаха ми каква красота е на улице Simple Smile Всичко е бяло, клоните на дърветата са отрупани с кристали скреж, храстите приличат на огромни снежни топки. При тях децата имат ваканция, но не заради гадните грипни вируси, а заради ниските Т. И въпреки студа, излизат, разхождат се, пазаруват. А нощем се наслаждават на северното сияние. Неземная красота, както казват те. Дръжте се, ще оцелеем. В София днес цял ден все едно някой ръсеше пудра захар. Утре ще видим колко е наваляло.

ЛУСИ, не знаех това поверие, но и не го направих... Embarassed

ГЪБКЕ, даааа красотата иска жертви. Докато бях млада, винаги бях на висок ток и в студ, и в пек винаги с чорапогащник. Да ме видиш боса...никога. Само на морето. Имах страхотна шивачка. Почти не съм носила конфекция. И престилките си шиех по поръчка-с поло яка, с копчета отзад, прави, разкроени, панталони, туники и то от сатен. Абе фръц. Еееех, беше... 4470

БОРЯНЧИЦЕ, радвам се, че вече си кукуряк. Познавам по писането. Hug

ЯЖКЕ, обаждай се, да не те мислим. Hug

МАМСИ, лудите глави тръгнаха ли да пътуват? Миличка, младост. Днес се бях сетила, как преди 100 години тръгнах с моите 2 деца, и едно приятелско дете по сред зима с Жугулката на Витоша за зимната ваканция. Няма мъж, няма телефон, само половин метър сняг и аз с децата. И как не ме е било страх, не знам newsm78 Господ си е казал: Я да я пазя тая джигитка. Луда работа.

РИМАРЧЕ, миличка, нали предлагахме помощ. Защо се мъчиш сама?

ЯНЧЕ,  запаси ли се с храна и лекарства? Залоствай вратите и носа си не показвай.

МИМИиии, малък дявол е било. Слагай по съвет на Мери компрес вестник с олио.

СВЕТЪЛЧО, благодаря за английската сол. Това не го знаех, ама настръхнах, само като го прочетох.Бррр, гадост! no

АРИТА, всяко зло за добро и няма да е все така spoko. Напомням ти разни народни мъдрости, а в тях има много истина. spoko

МЕРИ, и без това си като манекенка, сега съвсем фина ще станеш. Оздравявай по-бързо, че за Бабин ден да си на линия. Hug

МАРИНКА, добре, че ме подсети за сребърната вода. Пихме я преди време, а после я спряхме и я забравих.

ГРЕТИ, кога ще посрещате бебчетата? Как ли ще ги нарекат?

Отивам да спя. Лека нощ. Гушкам всички Hug

Еее, страОтни сте. Докато се натуткам-5 дружки ме изпревариха. Здравче, Айша, Яне, Маринка, Дидимити, прегръщам ви, а после ще ви чета Hug

# 601
  • тук, на мястото си
Тук вали дъжд. Моля се да не стане поледица сутринта!  Praynig Praynig
Луси, това не го знаех, но го направих. Благодаря!   bouquet Изнесох вън една купичка с вода и ще чакам полунощ.
Здравке, Айша, дръжте се, не се давайте! Hug Hug
Танита честито пантофки (аз така им викам, че само в къщи се ходи с тях). Чудесни са, купих на внуците като идваха на гости, много ги харесаха и си ги взеха.
Дидимити, на тебе честити боти, много да са ти удобни и да си ги харесваш!
Гъбке, да  пази Господ, дано няма падане че лоша работа!  Praynig
Яжке, добре заварила!  friendship  Пиша аз, пиша .  smile3523
Янче, много хубаво, че са се уредили нещата!
Марина, това малкото не бях го чувала, то откъде извади тоя глас!  smile3501
Фло, ама как си описала тези -46 градуса и северното сияние, да му се прииска на човек да иде да го види.  Чакам да кажеш името на някой познат твой, не че непременно ще го познавам, но знае ли се. Flowers Bouquet

Лека нощ и на всички Hug Hug Hug

# 602
11 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Дали ще издържи клона, а?!   hahaha

Иха, честит да ти е рожденника-юбиляр!  newsm51
Да е здрав, да се обичате все така силно, със жар,
да сте все така рамо-до рамо, ръка-във ръка,
от ранно утро, чак до утре сутринта,
после пак, и пак, и пак, и пак, и пак,.....
до стогодишнината  от брака ви чак!
Наздраве!
 cheers

Светълчо, благодаря за милите думи! Нали съм зодия РИБИ!  Animal Tropical Fish
Без червило не излизам на терасата дори!  Laughing Joy hahaha

А домашните ботушки-пантофки много топлят, тъкмо за пенсионерски кокали, пък и са красивички с тези помпони!  smile3503

И при нас валииииииииии.......... дано не го заледииииииииии........  Mr. Green

Лека нощ, девойки-кагебейки!
 smile3524

# 603
  • в малка спретната къщурка
ЧЕСТИТО БОГОЯВЛЕНИЕ!
ЧЕСТИТ ЙОРДАНОВДЕН, ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ!

На крака съм,  за сега не се давам, но на края ще видим, кой ще победи.Надявам се да съм- АЗ.
Няма да сервирам кафе и чай, за да не  пукнат от студ.Следващият да се погрижи, че е още рано.
Лек, приятен и усмихнат ден! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 06:02 от FURIQ_65

# 604
Добро утро, честито Богоявление!
Честито на именниците! Да са много здрави!

След продължилия цяла вечер дъжд, сега е побеляло от сняг. И вятърът, ах вятърът....

Кафе и чайче, топли-толли за сега  Grinning

Започнах новата година с мойто си главоболие, снощи малко ми просветна вече, ще видим днес как ще е.
Болничките, оздравявайте; здравите, гонете вируса надалеч и се пазете!

Яжка, прегръдка за добре дошла!

Римарче, на финалната права, още малко стискай зъби  Simple Smile

На КАГ честити племенничета!

На либето на Иха честит юбилей!

Маринка, добре дошла в "цивилизацията"  Simple Smile завид-завид за природните красоти - водопадът е разкошен

Танита, стопли ли краката? Такива "ботушки" дъщеря ми ползва от няколко години и периодично си ги подменя. А пък аз да ви кажа ходя с джапанки у нас, рядко слагам и чорапи /но то аз съм и по къс ръкав и крачоли  #Crazy

Хубав снежен ден и който може да не излиза навън  Hug Hug Hug

# 605
  • тук, на мястото си
Добро утро!
 Честито Богоявление! Нека тази година бъде добра и плодородна, да ни донесе здраве и шастие!
Честит Йорданов ден на всички именници! Живи и здрави да са!

# 606
  • Кубрат/ Пишурка
 Добро утро и от мен от снежен и ветровит Кубрат!

ЧЕСТИТО БОГОЯВЛЕНИЕ - ЙОРДАНОВДЕН! На този ден винаги ходим на стринка ми на имен ден - казва се Бонка, нооо днес само ще й честитя по телефона, макар че живеем на една улица! ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ!

Снощната ми мълчана вода е замръзнала в чашата, както и предположих. Сега я внесох в хола и чакам да се размрази hahaha

Гледахте ли в Калофер мъжкото хоро? Откачени хора! Но толкова е завладяващо, като гледаш тези млади хора, облечени в национални носии и развяващи българския флаг!

# 607
Добро утро ! Честито Богоявление - Йорданов ден !Честит имен ден на всички, които празнуват днес! Много здраве, щастие и късмет !

с надежда за пролет....

Кой не обича истинската зима,
стъпвайки по пухкавия сняг ...
Душата от тъгата се пречиства,
далече от бедите си открива бряг.
Кой не обича белите снижинки,
нежни като ангелски крила ...
в сърцето се събужда пак надежда
и става светло в тъжната душа ...
Кой не обича мразовити нощи,
когато вън вали, а вътре - топлина,
не може в този миг да не повярваш
в чудото Любов и Добрина ...
stela50

Oгромно благодаря на Кари , Янчето, Мимито, Алфея , Фло, КАГ, Маринчето ,Мери Попинз, Арита, Светълчо, Мамси, Римар, Боряна, Яжка, Гъбка, Луси, Айша, Дидимити, Танита (благодаря за стихотворението – “сейфнах ”си го) , Доби , Фурийчето(т.е целия средносписъчен състав),за сърдечните поздрави послучай рожденния ден .ММ много се трогна и впечатли.  Снощи бе отпразнуван подобаващо.
   Тази сутрин дойдохме през снега пеша до офиса (половин час). Спомняхме си , как като в деца сме газили и в по-големи преспи. Когато сме живеели в Банско , майка ми разказваше , че са ходили по улиците като в тунели от 2м сняг. Тогава тя е работила в болницата в Разлог и тъй като и влакът не вървял , тя тръгнала пеша до там. (Есть такое слово “Надо!”)Тогава загубила бебето , с което е била бременна /преди мен/. Така , че и аз мисля че този шум е малко в повече.

Луси , малко късно видях споделения от теб ритуал за Водици. Ако съм жива, догодина ще го направя

Фурийче , зареди ме . Тенкю. Дано нещата при теб са добре . Hug

Доби , тенкю за кафето и чайчето. Рапортувам : изпити и вече съм загряла. Hug

На всички в североизточната България – повече топлина и уют. Praynig Hug Praynig Hug Praynig Hug

# 608
Днес е роден Христо Ботев

Недялко Йорданов :

Скрит текст:
“Днес е рожденият ден на един от най-младите български поети, живял само 28 години - Христо Ботев. Когато една сутрин се събудих на неговата възраст, внезапно го проумях като човек, а не като легенда. И в далечната 1968 година написах това стихотворение
НА БОТЕВ
Наистина ли си на двадесет и осем?
Наистина ли, млад и омагьосан
от своята любов необяснима,
гладуваш във оная люта зима
и правиш триста върли поразии
на българските влашки чорбаджии
и пиеш вино и захвърляш чаши
по хилядите патриоти наши,
дето могат само да говорят
и не могат само да се борят.
А ти си млад, на двадесет и осем.
Но в теб въпроси страшни се кръстосват,
във теб изгаря и във теб се ражда
космична мъка и космична жажда
и ти, прогледнал чак отвъд, далече,
мълчиш и пишеш сам:
"Настане вечер..."
А ти си нежен и сантиментален
във този век ужасен и брутален.
Навярно там, на другата планета,
ти би възпявал своята Венета,
не би така отчаяно се люшкал
между стиха и сабята хайдушка,
защото няма никаква причина
освен една със името
Родина.
Кажи ми, в таз борба тъй страшно кратка
наистина ли и смъртта е сладка
и там, сред пролетните горски листи,
наистина ли ти не се замисли
поне за миг, поне за малко време,
че жив ще бъде този, който дреме,
а ти ще бъдеш мъртъв и безчувствен
и после вълк...
И самодивски устни...
Не! Ти си мислил.
Ето писъмцето,
което почва с "Мила ми Венето...",
което свършва не със вик, не с дума,
а с парещата песен на куршума.
И тази песен, чувствам, продължава
да ни окриля или натъжава.
Макар и страшна, и макар опасна,
тя все пак е наистина прекрасна,
от смърт родена – тя е вече жива
и знам, абсурдно е, но е щастлива,
защото няма никаква причина
освен една със името
Родина.
1968

# 609
В това хлъзгаво време,за да не паднем, трябва да вървим, като пингвините! Препоръчам Ви!

# 610
ЧЕСТИТО БОГОЯВЛЕНИЕ! ЧЕСТИТ ЙОРДАНОВДЕН! МНОГО ЗДРАВЕ И БЕРЕКЕТ НА ВСИЧКИ И НАЙ-ВЕЧЕ НА ИМЕНИЦИТЕ!
Добро утро от снежен, но красив Плевен! Времето е меко, снегът на спомена вали , а аз съчувствам на всички, при които е мразовито и хлъзгаво!
На работа съм. Докато все още имам  такава. Затова не останах вкъщи да боледувам, а се надявам от чистия въздух да  се съвзема по-бързо. Исках да ви благодаря, милимоички, за разбирането. Но  аз не уточних, че ми предстои пенсиониране, не съкращение. То си ми е и време след 42 г. и половина стаж. И е съвсем естествено, щом и ЕГН - е порастнало. Както казва дъщеря ми - ще имам повече време  за нещата, които обичам да правя и за тях.
Не ме бива в поименното изреждане, но мисля всяка от вас, момичена. Като се сдобия  тези дни с лаптоп, че компютърът ми вкъщи "сдаде багажа", ще пиша повече. Сега - ще се потрудя да си заработя заплатата.
 Hug Hug Hug Гушкам ви и ви желая топлина в сърцата и уют в домовете Heart Eyes!

# 611
Добро утро момичета готини, в този снежен ,студен ден !

Честит празник на всички ни !
Честит имен ден на всички именници днес !
Честит имен ден на сладкия Дани на Римарчето !
Бъдете здрави , обичани ,щастливи , благословени !

Богоявление

Светъл ден. Кръщение.
Божи ден. Богоявление.
Празник. Вяра и надежда.
Мъжко хоро се подрежда.
Да извади от водата кръста.
После нека се прекръстим!
Свети Дух земята озари
и греха ще се изкупи отпреди.
Празник е в душите и сърцата.
Живи да са ви на всички имената!

Биляна Дар

Иха, така дълбоко ме докосна с това стихотворение на Недялко Йорданов,че направо  настръхнах! Благодаря ти !

Дълбок поклон пред делата и паметта му!

Благодаря ви момичета за чайчета , кафенца ,музика ! Обичам ви !

Ихичка и аз си спомням дълбоките зими в Родопите ,как баща ми ни водеше с брат ми  на училище  между двуметрови  стени от сняг. Какви зими ,какъв сняг е имало, та чак май месец се топеше.
Тези дни ми дойде малко в повече тези  непрекъснати предупреждения от журналистите  за бедствено положение. Да прощава Здравчето , но тези журналисти чакат съвсем  малко нещо да се случи и такава драма създават ,че вече са ми противни да ги слушам.  Новините винаги започват  с най-големите негативи , които са се случили из цял свят де що има,а няма да започнат  с усмивка ,да кажат за постижения на наши деца математици ,спортисти , певци.....Все пак имаме и хубави неща. Няма такова нещо ,само драма и негативизъм. Чак се  задъхват като говорят за да е по- тъжно....С ММ  вече ги отминаваме , гледаме други забавни програми,но чужди ..

Някъде срещнах из ФБ  нещо такова беше :
Внук  пита дядо си "Дядо какво е това бедствено положение "?
"Едно време на това му викаме сняг " - отговаря дядото Simple Smile

Това е милички за сега. Прекъсвах три пъти от както съм започнала да пиша.

Хубав , спокоен ,снежен ден !
Целувки на всички ви ! love001 love001 love001 love001 love001 love001 Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman

Арита Hug радвам се ,че вече ще бъдеш в нашите редици . От 11 години съм щастлива пенсионерка. Да знаеш ,че и това е хубаво ,само да сме здрави. Психиката ти е освободена
от служебни напрежения. Имаш време за себе си и за близките ти , за  разни хобита . Както сама си го направиш , така ще ти е. Нали цял живот сме работили,за да дойде това време , спокойно да си го изживеем. Прегръщам те !  Hug love001

# 612
  • в малка спретната къщурка
Ето СЪМ. Отново при Вас. Върнаха ни от тръстиката, че все по лошо става вън.Срещнах по-вече жени, отколкото мъже.Стават все по  лабави мъжете. Връщайки се, купих хляб, кори за баница и смятам три дни да си стоя в къщи. Ако не е толкова бурен вятъра, по приятно ще е вън.
Яжка, като теб съм със запаси.
Арита, дано по-бързо да свикнеш, с новото положение.Какво по-хубаво от това, да имаш по-вече време за себе си и близките.
Иха, дали защото съм била малка, но зимите от детството ми са с много сняг.Може би, така съм виждала преспите- огромни.Нищо и никой не можеше да ме спре да съм на пързалката с шейната.
Янче, само като си помисля, за влизането във ледената вода и ми става студено.На село е имало обичай преди години, да къпят Ивановците, на Ивановден.Само съм слушала за това, как са пущали именниците в коритото на чешмата. На село има  три големи чешми и всяка махала си е къпала Ивановците, а те  е трябвало да черпят след това.Колко ли вино се е изпивало?
Алфея, Гъбка, как е при вас времето?
Фло, поздрави на руските приятели, но -40, само без грам вятър ще ги преживея.
По съвет на Маринка, да мятаме червеното вино, за да си пазим здравето.
Айша, нека да се мръщят. Ти да не се разболяваш, ей така от кеф.
Луси, клеевата тинктура действа, но е добре да се започне превантивно.Бях забравила за нея, добре , че напомни.
Брей, аз ферман изписах. Ето, Луси ме изпревари, но ще публикувам и тогава ще я чета.

# 613
  • София
Ето ме и мен. Преди малко се измуших из под топлите завивки. На вън е снежна приказка...
Макар и по-късничко се включих в магическия ритуал. И каква беше изненадата ми, когато отидох при моята мълчана вода? Ами не беше замръзнала... направих каквото ни посъветва Луси.
А добър ден сега.

ЧЕСТИТО БОГОЯВЛЕНИЕ, ЧЕСТИТО НА ИМЕНИЦИТЕ, НА СЕМЕЙСТВАТА ИМ И НА ВСИЧКИ НАС! НЕКА ДА Е ЗДРАВЕ И ПЛОДОРОДИЕ, ДА Е МИРНО И СПОКОЙНО!

Струва ми се, че АЙША трябва да почерпи за щерка си. Честито на хубавото момиче!!!

АРИТА, специално за теб, СНЕГЪТ НА СПОМЕНА ВАЛИ... Hug

ИХА, за всичко, за всичко ти благодаря!!! За стихотворението на Недялко Йорданов, за спомена за революционера и поета Ботев, за напомнянето, че колкото и да е зимно, кокичетата покажат ли главички над снега няма връщане назад-пролетта ще дойде, за пингвинската походка и как да се пазим Hug
Това си ти! Радвам се, че съвсем скоро ще станеш на 2 годинки в КГБ-то. Simple Smile

ЯНЕ, стой на топло, грей се, а стринка ти нека е жива и здрава, догодина ще ѝ гостуваш Simple Smile

АЛФЕЯ, днес торбата с прегръдките е за теб Hug Hug Hug

ДОБИ, младото си е младо-по тениска, по кратки гащи и боса. Хубавата ти глава спря ли да те тормози? bash-заплаши я, че ако те мъчи, ей това ще ѝ се случи Wink Пийнах си чайче. Друго си е да имаш избор.

ФУРИЙКЕ, е без превземки, ама много се кефя, сутрин като стана и ме чака някоя хубава песен. И когато е такава веселичка и динамична, ми служи за разкършване. Създаваш ми настроение. Благодаря ти мила! Heart Eyes

ТАНИТКА, я не го отписвай ДС. Не се бил заглеждал... Ти какво искаш, по войнишки да ти подсвирква ли?  Joy

Е, изредих ви всички, които сте писали след последния ми пост. Поговорих си с вас, сега мисля да си приема офертата и да подхвана прахосмукачката. За обяд ще смОтам набързо една копривена супичка с ориз.

Хайде, останете си със здраве, наслаждавайте се на зимната приказка от топлите си стаи и си мечтайте за пролет...

Изпревариха ме Луси и Фурийка, ама за се движа бавно, както ни предупреди Иха-като пингвин Wink Отивам да ви чета, момичета Hug

# 614
  • в сърцата на любимите ми хора
Честито Богоявление!
Здраве, здраве и пак здраве и късмет на всички именяци!
Аритка, ами че това с пенсионирането изобщо не е за плашене. Пък аз наистина си помислих /в поста звучеше доста песимистично/, че те съкращават. Ами освен да ти честитя пенсионирането и да ти пожелая дълги години да си здрава и да се наслаждаваш на живота, какво друго  Heart Eyes
Иха, благодаря, че ни припомни за РД на великия Ботев. Поклон пред човека и поета! А стиховете на Н. Йорданов не ги бях чела, дават повод за размисъл.
Фури, дръж се, не се предавай, че малко останахме неповалени от грипа  Wink И аз му се опънах, явно още в началото бях, и за сега горе-долу бива.
Яне, добре, че ЛА навреме се е усетил до коя нова година е назначен, щеше излишни главоболия да си създадеш  Mr. Green
Алфея, много лошо, че при вас първо дъжд е валял, и след това сигурно го е обърнал на сняг. Така стават поледиците и е много опасно. Пази се, че доста "паднали" жени май се събрахме напоследък.
Луси, и аз не знаех за водата. Прочетох го едва днес, така че остава за следващата година. Дано вашите желания се сбъднат!
Моята вироглава девойка потегли още сутринта. Компанията била от 15-тина човека, нямало страшно. Абе, дето вика Фло, младост. Дано пристигнат и се върнат без проблеми, но мисленето и притеснението си остават на моята глава.
Толкова от мен за сега, по-късно пак ще ви нагледам.
Фло и Фури ме изпревариха  Hug Hug Hug
Леле, Фури, при вас много страшно, щом и от работа са ви върнали. Дано да преминава бързо и да не нанесе големи поражения. А за мъжовете си много права, със свещ да ги търси вече човек, добре, че сме ние, че иначе  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт