Раждане в АГ болница „Свети Лазар”

• 90 016
  • 748
  •   1
Отговори
# 405
viki_web, честито и добре дошла на прицеса Леа!  Hug

Всичко ме интересува, как те подготвиха, прави ли се клизма, упойката каква е, колко трае операцията? След това обгрижването как е?

Sunangel, благодаря ще прочета, иначе съм при  Лачев, не при Николов.

# 406
Вики, честито и от мен! Много да ви радва малката госпожица!❤
 Искам да те питам колко дни седяхте в клиниката и със спинална упойка ли беше?Знам че същия ден след секциото храна не се дава, а вода може ли да се пие? И също така кога ти дадоха да накърмиш бебка за пръв път?

# 407
Здравейте момичета!

Благодаря ви за пожеланията!  Hug

Елла, Илейн, ето как мина при мен:

Дойдох в болницата около 1 час преди да започне самото секцио. Първо д-ра ме прегледа на ехограф, отбеляза някакви работи за него си, после имаше запис на тоновете на бебето. Като се увери, че всичко е по план, се настаних в стаята (аз бях в 5-та). Трябваше да се съблека и да облека само една нощница, нещо като престилка по-скоро. Сложиха ми абокат, направиха тест за алергия, заради упойката. После ми закачиха една банка разтвор с някакви соли за хидратация на организма. Обясниха, че е за да не ми падне кръвното прекалено много по време на секциото. След това следваше - клизмата. Малко неудобно, слагат ти нещо като разтвор в дупето Wink И после направо в тоалетната отиваш заедно със системата. За 10 минути всичко привърши Simple Smile

И веднага след това се отива в операционната. Там следва слагането на упойката. Аз бях със спинална упойка, което си е стандартно за повечето секцио. Сядаш на леглото с наведена глава. Първо ти бият локално обезболяващо и после самата упойка. За това почти нищо не се чувства и не боли. Просто само уплаха има от неизвестното Wink

Веднага почуствах как краката ми се затоплят и леко изтръпват. Сложиха ме да легна, опънаха чаршафи пред лицето ми, като преграда да не гледам към корема. Сложиха ми нещо на пръста да следят пулса. ММ не го пуснаха да влезе на този етап, макар, че той искаше. Започна операцията, аз дори и не разбрах, че вече са ме срязали, защото анестезиолога ми говореше нещо и чак след това ме уведоми. Simple Smile

Само 15 мин по-късно бебето изплака  Heart Eyes Най-прекрасния плач, който човек някога може да чуе!! Имах честта да го чуя за втори път! Чаках този миг с нетърпение и като го чух - забравих, че съм на операционната маса, направо щях да се разплача от щастие и радост ... Simple Smile

Пъпната връв я отрязаха след 2-3 мин, забавено клампиране, както помолихме. После я взе педиатъра, д-р Божинова, за преглед и след това дойде да ми я покаже. Беше още мокра и миришеше на нещо ... влажно, не мога да опиша на какво точно, на току-що родено бебе Simple Smile

После таткото дойде и си говорехме до края на операцията, която трая още 1 час - зашиването.
После ме преместиха в стаята ми. Не можех да си мърдам краката 2 - 3 часа, не чувствах дори допир, ако някой ги пипне. После малко, по малко започвайки от единия се възвърна движението и после и чувствителността на допир. 6 часа след излизането от операционната станах с 300 зора Wink

Първия ден ти дават само чай с мед и минерална вода. Втория ден има 3 хранения, но са леки, примерно на закуска две препечени филийки с масло и мед, на обяд само супа, за вечеря картофено пюре и кисело мляко.
Постоянно минават акушерките и те питат как си. Има 2 вида акушерки, такива които се грижат за майката и акушерки, които се грижат за бебето.
Носят ти бебето още след като излезеш от операцията, 1-ия ден, ако то е добре и не трябва да е в кувиоз. Иначе те го хранят, преобличат и тн, докато слезе кърмата. При мен това стана чак като започнах да се храня по-добре, на 3-ия ден.

Аз пробвах и по-рано да я кърмя, но без резултат. При всеки ще е различно.
Д-р Николов или д-р Николова минаваха по един път на ден на визитация. И ако имаш оплаквания, болки или въпроси ги споделяш.

Това е като цяло ...
Май стана доста дълго. Simple Smile

# 408
Вики, мерси за подробния разказ, само искам да питам сложиха ли ти катетър, колко дена седяхте и пускат ли близките ти при теб?

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 15:02 от ilein87

# 409
Благодаря за разказа, беше ми много полезен. Мен ме притеснява да не попадна на някакви фанатични акуерки, който да ме натискат да кърмя, за мен това не е на 100% задлжително и съм чувала ужасни истории от родилното. Иначе съм с тагласа за кърмене, но не ако това ме кара да се чувствам психически зле.
Ти при Николова ли ражда, извинявам се ако вече си споменала.

# 410
Вики, мерси за подробния разказ, само искам да питам сложиха ли ти катетър, колко дена седяхте и пускат ли близките ти при теб?

А, да! Този катетър, доста неприятна работа.
Сложиха ми катетъра, точно след спиналната упойка, като легнах на операционната маса. Нищо не усетих при слагането. Най-вече ме дразнеше първата нощ, в която поради факта, че не можех да стана сама, го оставиха чак до сутринта. Цяла нощ трябваше да спя по гръб, за да не би да излезе, ако се обърна на страни (аз така си спя, на една страна). Освен всички други болежки и с него трябваше да се съобразявам Sad
Когато ми го махнаха, почуствах лек дискофорт за 2-3 секунди при дърпането, но и голямо облекчение, че се отървавам от него. Simple Smile

..
Ти при Николова ли ражда, извинявам се ако вече си споменала.

Не, аз бях при д-р Николов, той направи секциото заедно с още един друг лекар, който му асистираше, но не му запомних името, за съжаление. Беше пак с бяла/прошарена коса и брада или така ми се видя поне ...

Hriska, ако не искаш да кърмиш, няма проблем, просто им казваш на акушерките и те ще ти носят АМ за бебето. Ако желаеш, те ще ти дадат напътствия как да кърмиш. Ако имаш болки в гърдите, вследствие запушване на канали или вдигнеш температура от това, има вариант да ти предпишат и дадат лекарства. Но като цяло те ще гледат да  избегнат стигане до този момент и ако имаш бучки, ще те насърчат да пробваш да кърмиш и цедиш с помпа.

Един съвет, ако имате помпа за кърма обезателно си я вземете. Много ще ви облекчи. И в болницата дават помпи за кърма, но не знам какви са. По-добре си вземате ваша. Аз така направих.
Защото бебето може да не засучи веднага, както стана при мен, то успяваше да суче само от едната ми гърда... И другата си остана твърда и я цедих с помпата няколко пъти ...

Последна редакция: ср, 18 окт 2017, 17:57 от viki_web

# 411
Благодаря за съветите и отговорите, сега ми е по-спокойно, понеже ще знам кое след кое следва. Малко се изненадах, че бащата не присъства от самото начало, милех, че влиза след като ти слижат упойката и легнеш вече, но явно първо вадят бебето, да видят дали всичко е наред.

# 412
Благодаря за съветите и отговорите, сега ми е по-спокойно, понеже ще знам кое след кое следва. Малко се изненадах, че бащата не присъства от самото начало, милех, че влиза след като ти слижат упойката и легнеш вече, но явно първо вадят бебето, да видят дали всичко е наред.

Да и аз се изненадах, че не го извикаха преди да извадят бебчето. Но така стана при мен. Може би не е практика, а така се е получило заради желание на лекарския екип... Той чакаше в коридора да го викнат. Вратите са отворени така, че се е чувало всичко.

А относно посещенията, няма проблеми. При мен с изключение на първия ден, всеки ден идваха приятели или роднини и никой не е правил забележки. Стояха с мен в стаята, колкото им се седи. Само не се разрешава да ти носят от вън храни и напитки, без одобрението на лекаря.
Престоят е 4 нощи, тоест изписват те на 5-ия ден. Но има възможност, ако настояваш да те изпишат и на 4-ия ден.

# 413
viki_web, честито!  Да ви е жива и здрава!  Hug
И при мен горе долу така протекоха нещата. Извадиха ги за 20 мин. и двамата, пое ги Божинова, за кратко ми ги показаха и после се видяхме в стаята. Мъжът ми обаче беше при мен. Моите са големи лакомници и се налага да ги дохранвам.
hriska91, сама ще вземеш решение дали да кърмиш, никой не може да те насили.

# 414
Ането, честити бебоци и на теб, да са живи и здрави! Твоят мъж беше от самото начало така ли? Ти при кой доктор си?

# 415
Благодаря, Илейн.  Hug Да, след спиналната  беше все до мен.  Д-р Николова водеше секциото.
На теб кога ти е термина?

# 416
Терминът е за 16.11, но секциото е другата седмица, пак при д-р Николова, 20 дни по рано. Колко се родиха твоите юнаци?

# 417
Лука се роди 3050, а Сава 2880, накрая едвам дишах...

# 418
Лука се роди 3050, а Сава 2880, накрая едвам дишах...
А в коя седмица е това?

# 419
В 39 г.с., добре им беше при мен. Simple Smile
Днес е Свети Иван Рилски Чудотворец, да честитим празника на лекарите и повече чудеса да се раждат!

Общи условия

Активация на акаунт