Съхранение на стволови клетки

• 18 710
  • 59
  •   1
Отговори
# 30
  • София
TsvetyTomova, честито и наздраве за здраве!
Дано с такива новини да пълна годината.
Дано не му се налага да го използва, но на това му се казва подарък за цял живот. Simple Smile

# 31
Благодаря ви, вече са си вкъщи, голям лакомник и гласовит се оказа. Simple Smile

pelopony, те майка му и баща му си избраха. В болница Свети Лазар ги запазиха. Искаха всичко да е на едно място. 

# 32
Сладур. Нека  хапва добре, да расте здрав Simple Smile

Свети Лазар е хубава болница, аз ходя там при Николова за гинекологична профилактика. Ама кво имаш предвид под всичко да е на едно място? Какво друго трябва да има освен взетия материал?

# 33
Вече не помня дали беше точно 50%, дали не беше и повече. Цената беше малко повече от за едно дете, не много. Сега плащаме по 300 лв на година.

Има годишна такса? Коя банка използвате?

# 34
pelopony,   под всичко на едно място, имам предвид, че нали и раждането беше в същата болница. А както е ясно, колкото по-кратко е времето от събирането до замразяването, толкова повече жизнени и качествени стволови клети се запазват.  Дай Боже да не се налага, но детето си има добра застраховка за цял живот.

# 35
Цвети, а какво става ако в бъдеще семейството не живее вече в България? Братовчедка ми след няколко месеца ще ражда и обмислят въпроса да запазят стволови клетки. Но мъжа ѝ не е българин. За сега са си установени тук, но в бъдеще има немалък шанс да се преместят. Така че, пред тях седи въпроса дали не трябва да търсят банка, която ги съхранява в неговата страна.

# 36
Не мисля, че е проблем. Има си ред, описан е в договора. Ако клетките трябва да се ползват, подаваш писмено уведомление и те организират транспортирането до която и да е болница, независимо дали е у нас или някъде по света. Имат нужното оборудване и специални контейнери. Дори хора от други държави, които въобще не живеят тук,  съхранят стволови клетки при тях. Имай предвид, че Свети Лазар е първата официално акредитирана такава банка в България. За всички тези неща братовчедка ти може да направи една среща там и направо да ги разпита.

# 37
И аз ѝ казвам, че е най-добре да направи от сега консултация по тези въпроси, защото времето си тече. Даже видях във фейсбук, че ще има ден на отворените врати, посветен на темата за стволовите клети https://web.facebook.com/events/1867812050126957/ и ще ѝ го пратя да отидат.

# 38
  • Sofia
Вече не помня дали беше точно 50%, дали не беше и повече. Цената беше малко повече от за едно дете, не много. Сега плащаме по 300 лв на година.

Има годишна такса? Коя банка използвате?
Биорегенерация.

# 39
Да ви питам, има ли значение кога се подписва договора?

# 40
  • Sofia
Да толкова до колкото трябва да е ПРЕДИ раждането.

# 41
Някои банки правят отстъпки ако е в по-ранните месеци на бременността.

# 42
Извинявайте, както съм задала въпроса звучи странно.
Зайченцето ме е разбрала, дали ако подпишеш по-рано дават отстъпки. От друга страна обаче ако нещо се случи с бременността, после възвръща ли се сумата?

# 43
Здравейте, в 26 седмица съм с близнаци. Какво бихте ме посъветвали, кога е най-удачно да се подпише договор?

# 44
Aneto201, не мога да разбера въпроса ти. При всичко положения  преди да родиш.

Общи условия

Активация на акаунт