Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 397
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • Leeds, UK
Ще се въздържа  Simple Smile. Мисълта ми беше, че има нещо вярно в късметите май Mr. Green

# 211
  • Истински се вижда само със сърцето.
хаха Simple Smile понякога има - на детето се падна печалба от лотарията и се шегувахме с баща й да я заведем да си дръпне едно билетче Wink

# 212
  • UK
Белла и аз в отбора Mr. Green родих на 39 близначки, а скоро се приготвям и за 3-то живот и здраве Laughing
И моите са дълго, дълго чакани. Цели 7 години  Crazy

# 213
Миналата година от баницата в старата ми работа ми се падна, Работа в чужбина ще работиш догодина. И след 6 месеца наистина заминах 🙂. Сега ми се падна пари и нова работа 🙂. Стискайте палци, че другата седмица ще преговарям за увеличение на заплатата.

# 214
  • UK
Миналата година от баницата в старата ми работа ми се падна, Работа в чужбина ще работиш догодина. И след 6 месеца наистина заминах 🙂. Сега ми се падна пари и нова работа 🙂. Стискайте палци, че другата седмица ще преговарям за увеличение на заплатата.

Стискаме! Hug

# 215
Благодаря за съвета за Портсмут, много ни хареса

# 216
Има ли бременни мами тук или такива, които наскоро са родили? Аз съм в Оксфорд и в момента съм в 12-та седмица. Бих искала да разбера отзиви за раждането тук, изобщо процедурите около раждане.

# 217
Нелка какво те интересува, аз родих миналата година тук. Раждането ми мина перфектно, макар и дълго. Питай каквото те интересува ще отговарям, а и други момичета ше се вклюат ако аз пропусна нещо Simple Smile

# 218
Нелка какво те интересува, аз родих миналата година тук. Раждането ми мина перфектно, макар и дълго. Питай каквото те интересува ще отговарям, а и други момичета ше се вклюат ако аз пропусна нещо Simple Smile
Всичко общо взето. В Оксфорд има само една болница, така че избор за болници нямам. Просто ме интересува какво точно се случва, когато отидеш да раждаш. Аз имам страхотна травма от първото си раждане в България - преди 14 г. и половина и ми се иска да разбера дали нещата ще бъдат различни сега. Например ме интересува поза, в която сте избрали да раждате, има ли акушерка непрекъснато до вас, колко време след раждането ви изписват - и къде ви настаняват след раждането - в стая с други родилки ли? Има ли баня и тоалетна в стаята или е една на етаж? Изобщо всичко с подробности ме интересува. Аз имам много нисък праг на болка, обаче епидурална упойка не искам да слагам. Разбрах, че маска с газ и кислород дават - те помагат ли ви изобщо?

# 219
Нелка ще ти опиша моето раждане -
Скрит текст:
Аз бях с преносване и имах насрочен час да отида в болницата за предизвикване, но не го дочаках съвсем Simple Smile На 19срещу 20 март през ноща получих кървене и се обадих веднага в болницата в която щях да раждам, акушерката ми беше дала предварително координати при спешност. От там ми казаха веднага да отида. В нашия град нямаше родилно и раждах в Улвърхамптън. Когато отидох ме прегледа акушерка за разкритие, беше само 1 см и ме попита дали искам да ми направят отлепване за да индуцират раждането, съгласих се, не беше особенно болезнено и ме пратиха в къщи, като се рабрахме ако зачестят контракциите да звъня пак. На следващия ден към 5 им звъннах и ги помолих да отид да ме погледнат защото поне за мен контракциите бяха силни Simple Smile и в 6.30 след като се приготвих бях в болницата. Прегледаха ме отново и все още бях с 1 см, но ме приеха, защото така или иначе сутринта в 6 часа бях за плануван прием. Първото което ми предложиха беше вана - много добре ми подейства. След това ми сложиха болкоуспокояваща инжекция и цяла нощ акушерката ми слагаше торбички със затоплена сол на кръста. Супер облекчение. Всичко това в предродилно, защото не мръднах от 1 см, въпреки контракциите. Отделно бяха включили да записват тоновте на бебето. Сутринта бях с 3 см и ме свалиха в стаята в която щях да раждам. Там си бях цял ден с акушерката, там ми дадоха да дишам газ, който определено облекчава, но аз си поисках епидурална и не съжалявам за това. Когато направих 4см дойде анестезиолог и много бързо и леко постави източника, докато го правеше акушерката ме беше прегърнала и ми помагаше за процедурата. За поза за раждане немога да кажа нищо, защото до късно следобед стигнах едва 7 см въпреки системи и какво ли не. През деня имах 4 визитации от лекар, като наоследната. Казаха че минаваме на секцио. Акушерката си беше при мен и по време на секциото. Лекарите които го направиха бяха перфектни и много скоро се роди бебка. Докато траеше секциото анестезиоложката ми беше хванала ръката и си говорихме Simple Smile. Бебето ми дадоха веднага след като ни преместиха от операционната за да я погушкми да засуче и после я сложиха в нейното легалце за да поспя. Свалиха ме в след родилното отделение с майките и бебетата. Банята беше на етажа, но го знам защото мен ме изписаха след 7 дни заради лоши кръвни показатели на бебето. Всички с нормално раждане ги изписваха след кратък престой около ден. Аз бях в самостоятелна стая, но имаше и с по няколко родилки, но има паравани и те отделят от останалите. Бебето се преглежда от педиатър веднага.

Стана дълго, но ако нещо изпускам, питай пак ще допълня Simple Smile

Аз гледах тази поредица за да си създам впечатление от раждането Simple Smile One born every minute - но това ако ти се гледат раждания Simple Smile))

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 12:21 от Илейн :)

# 220
  • постоянно
Nelkata 26,
раждаш в самостоятелна стая - има стаи с нормално медицинско легло , което може да се регулира както на родилката и е удобно, има стаи за по-нетрадиционно раждане - тоест със меки постелки на земята, с въжета за , които се държиш, с медицински топки на които можеш да  седиш , има стаи с басейн/вана  ако предпочиташ раждане във вода.Може да си родиш и у дома ако бременността позволява . Изобщо възможности много , както на теб ти се иска. Тези неща ги обсъждаш със твоята акушерка - тя ще ти помогне  в избора и изготвянето на т.н birth plan. Ще имате възможност с таткото да видите болницата и отделните стаи  ако се запишете на курса за очакващи ( незнам дали сега не  е задължителен )
Позите -   тук ако искаш да родиш и висейки от тавана сигурно ще ти разрешат- седнала , легнала , на колена , права.... каквото ти дойде на ума ( стига пак да няма медицински ограничения ) Остави тялото ти да те води и не се притеснявай за това какво те ще си помислят.
За обезболяването варианти пак колкото си искаш- от слабите обезболяващи , до по-силни , епидурални, Тенс машини , газ , вода .....
Аз 1и 2 стадий ги минах с Тенс машина , права  и с много движение/я . Използвах гравитацията  Peace Peace  Накрая исках епидурална , но беше много късно за това Simple Smile
Не се притеснявай да питаш и  обсъждаш всички варианти с акушерките , сигурна съм , че ще се радват да помогнат.

# 221
Много хубави късмети. Пожелавам ви да се сбъднат до един!
От няколко години се заричам, че ще шофирам, но по ред причини така и не стана. Тази загърбих идеята и взех, че изтеглих кола от късметите hahaha

Аз с огромно нетърпение стартирах новата година. За първи път имам запланувани неща още за януари и февруари и нямам търпение да се почва. И отпуски разни ми се въртят из главата Crazy Ама да видим ММ кога ще го пуснат и тогава ще чертая плана.

valia8, ние сме на Beitish Gas и съм доволна.
В офиса сменихме няколко, но в крайна сметка пак на тях се спряхме.

# 222
  • Bristol
Има ли бременни мами тук или такива, които наскоро са родили? Аз съм в Оксфорд и в момента съм в 12-та седмица. Бих искала да разбера отзиви за раждането тук, изобщо процедурите около раждане.
Питай твоята акушерка, дали има курсове за бременни, обикновено на тях обясняват как протича раждането и какви са опциите. От там също може да има опция да ви разведат из родилното, за да се запознаете с обстановката и на място пак може да зададете въпроси. Няколко седмици преди раждането се изготвя план за раждане и тогава също можеш да разговаряш с акушерка и да споделиш свои притеснения. Аз и трите неща ги направих и ми бяха много полезни, тъй като раждането тук протича по-различно от това, което съм имала в България. Отделно и за терминологията ми беше полезно, аз се притеснявах, как ще се справя и дали няма да забравя английския по време на раждането Mr. Green

# 223
Благодаря много на всички за отговорите. Аз съм се записала на курс вече, просто исках да разбера и преки впечатления на родилки.

# 224
  • Leeds, UK
Аз пък днес непредвидено почнах курса по английски, трябваше утре, но се оказа, че са ми пратили грешно съобщение преди 2 дни. Оставих дребното на училище и се юрнах на пазар, че хладилникът празен и по едно време ми пишат от колежа, че курсът почнал, мен що ме няма. Хвърлих всички чанти у нас на пода и айде беж. Добре, че е близо. Отидох и пичът вика ето ти един тест, утре ще се видим. Grinning
Вчера си организирах и почивката и билетите за БГ за юли-август. Бяха много сносни цените като за летен сезон, та викам чакай да не изпусна далаверата. Тази година на Тасос съм решила. Не си изкарах много добре миналата година по морето в БГ и ми се отщя. Някой ползвал ли е рент-а-кар в БГ за чужбина, дали дават? Знам, че е по 20 лв на ден, ама дали може извън БГ. Нямаме кола на разположение, само на баща ми, ама тя е стара и направихме голям купон на летището миналата година, като й се включи алармата и не ще да спре. Като ми надойдоха тия ми ти полицаи, умрях от срам.... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт