Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 244
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • UK
Интересна тема сте подхванали,  следя ви с интерес.
Аз, като новодошла, най ке интересувам и вълнувам от тематиката. Надявам се, да не сме сред засегнатите, но знае ли, човек. Мнение... по темата, няма да дам, засега, тк веднага  ще получа 'градивна' критика Stop от типа, "сега дойде и мнения вече по темите даваш"  Joy

# 526
  • Истински се вижда само със сърцето.
Хер аз бях 97 година, както споменах Simple Smile английски студенти не видях Simple Smile. Тогава на бригада се идваше след изпит по английски език, както и да е това няма значение сега.

За другото - да знам, че са свързани, имали задължения към тях, пак добре. От както съм тук все се сприятеляваме с възрастни съседи англичани и знаеш ли тяхното мнение беше, че предпочитат квалифицираните хора от Европа. Не смятам, че социалната им система има проблем заради европейците, англичаните и други емигранти достатъчно я източват - за протокола не взимаме помощи и не смятам да го правя Simple Smile

# 527
  • Bristol
Абсолютно съм съгласна Мери. ММ работи в аутомотив индустрията и частите които правят тук отдавна не са конкурентни по отношение на цена и рано или късно фирмата им няма да издържи на ниските цени на заводите в Китай и Индия.
Нисан края на миналата година каза, че заради Брекзит ще обмислят дали да си оставят завода тук. Няколко месеца по късно, след разговор на затворени врати обявиха, че не само остават, но и ще се разширяват и два други модела ще се произвеждат тук.
Ако се преговаря както трябва и законите се променят, може и да стане отново добре за бизнесите тук, но много АКО има.

Забравих и завода на Кадбъри, който го преместиха в Полша, а Кадбъри си е баш местна марка, с която се гордееха Rolling Eyes

А какво става с Роувър завода до Бирмингам?

# 528
  • До хладилника, който обичам
Разбира се, че добрите преговори водят до позитивни резултати, но накрая да не стане така, че големите фирми извиват ръце и получават каквото поискат, само и само да запазят работните места и всички да кимат, че нещата са наред само и само да не признаят, че са дълбоко объркани... само времето ще покаже.

# 529
Нисан произвеждат тук Мери, въпроса е кой им прави частите Simple Smile ММ работят за формула1 последно правиха части за Мерцедес, но вижда че трудно удържат на пазара.

Разбира се, че времето ще покаже как ще се развият нещата, аз само се моля да сме здрави Simple Smile

А завода на Роувър работят, следя обявите по моята част(нищо че не търсех работа, защото вече бях бременна и щеше да е некоректно) и миналата година търсеха човек - та работят хората Simple Smile

# 530
  • Bristol
Важното е че произвеждат нещо, дали са части или final assembly няма значение. А не само магазини за продажба да имат.

# 531
Така е, важно е да има производство. За частите имах предвид, че тук има доста инженеригови фирми, които могат да ги произвеждат и тях, но трудно конкурират цените от Китай или Индия.

# 532
  • постоянно
Jaguar & land Rover  се движат много добре- продажбите им се увеличиха с около 20% ( говоря по памет ) от миналата година .

Ще има труден момент не отричам , но мисля , че Англия е страна с капацитет и ще  намери начин да  просперира. Нека не забравяме , че това беше една от първите страни стабилизирали се след рецесията  в Европа.

# 533
И аз на това разчитам Хер, а трудните моменти са неизбежни навсякъде.

# 534
Не можах да гледам речта, но четох доста. Хареса ми частта за контрол на емиграцията, това отдавна трябваше да стане. Понеже съм от доста години тук, знам, какво беше преди Блеър да пусне свободно поляците и другите източно европейци. Англия беше напълно различна и все още привлекателна за живеене. Аз съм за контролирана емиграция, квалифицирана и неквалифицирана, все пак това е остров и няма накъде да се разтяга да поеме наплива.

Няма какво да се лъжем, притегателно място е заради свободната им и на доверие социална система, всеки втори пристига уж за по добър живот, пък питат какви помощи се полагат и тн, виждали сме ги и в тази тема.

Всеки реве за сингъл маркет, но малко хора разбират какво точно е това. аз лично смятам ,че изобщо няма да се отрази зле напускането на този пазар, напротив, УК ще има свободата да си договаря двустранни trade deal без ЕУ рестрикции.

Против съм ЕУ в този му вид, състав , брой МЕР , да не говорим,че е едно сборище от провалени политици в собствените им държави, вкл. и нашата.

Абсолютно съгласна.  Peace

И аз навремето пристигнах млада и зелена през 1999 и намирам малки прилики с тогавашната обстановка.

Но е факт, че идваха друг тип емигранти и имаше правила и никой новодошъл не беше на помощи в първите си 6-7 години живот тук, както е в момента. Нямаше и такъв приток на хора без език и масово преселване. Но това е част от политиката на ЕС.  ooooh!

Последна редакция: ср, 18 яну 2017, 20:34 от Анонимен

# 535
За мен всичко това си беше насочена политика да се стигне до този момент, колкото и бъгнати да изглеждат в момента. В БГ като иде някой чужденец нито помощи му дават, нито безплатно здравеопазване. То аз като си ида нямам безплатно здравеопазване. Как пък Англия ги задължиха да дават пари на целият свят да си лежи у тях и те толкова пък не можаха да се преборят с това. Съгласна съм, че емигрантите са супер много. Не са и това, което сигурно търсят. Онзи ден посрещах сестра ми на летището, кацаха румънски и БГ самолет, ми само мангали и типове в анцузи бяха. Един човек нямаше да прилича на човек почти. Огромна част от тези съм сигурна, че се чудят как да прецакат системата, вече май по трудно им минава номера, но до преди две три години си го правиха доста успешно. И пак ли Европа е виновна за това, за мен само англичаните са си виновни.

# 536
Ако те бяха направили реформи в социалната си система, никой нямаше да цака.

# 537
  • Leeds, UK
Наскоро гледах  едно   предаване на английска журналистка, много недолюбвана в Англия, защото казва истината. А именно, че най-много системата се точи от самите англичани. Каза си директно, че англичаните ги мързи да работят и не им се работи тежка работа.  Проведе и интервю с един специалист от НRMC, който каза, че в бюджета за помощи, такс кредити и т.н , годишно остават 20 милиарда паунда непотърсени, т.е това, което раздават сега не е пълният капацитет и държавата не е източена. За мен всичкото е ксенофобия и живот на стари лаври, което обяснява и възрастта на гласувалите за Брекзит.  Светът доста се е променил от световните войни. За мен лично трябваше да останат и като една от важните сили в него, да се борят този съюз да се промени и да заработи както трябва.

# 538
Хехе,сетих се какви въшливи неволи имахме и ние в БГ Mr. GreenИ никакъв шампоан не помагаше,по цял ден я  чистех,косъм по косъм.Шампоан за детето ползваме Бочко,2 вида.Запаси от българско,но вече свършват.
Момичета къде приравнявате дипломите си за висше тук?За мъжът питам.Признават ли се тук и изобщо как става?Къде да прочетем,има ли някъде информация?
NARIC - на мен ми приравниха и признаха за еднакви на техните стандарти всички дипломи - за средно, за бакалавър и за магистър. Заплаща се, но не е кой знае какво - около 50-60 паунда. Всичко става онлайн - трябва да им изпрати сканирано копие на всички дипломи.

# 539
  • Leeds, UK
Сканирани български оригинал или превод ли изпрати? Щото и аз им се чудя още, има 2 висши магистърски по бизнес и социален мениджмънт. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт