Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 275
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
  • Оптимист по принуда
Съблазнихте ме, значи  Crossing Arms. Ще купя най-накрая, пък да си гърмят. Laughing

# 91
  • London
Рецептата за пълненото пиле, кажете моля.  chef

Купувам по-голямо пиле (сега съм напипала едни румънски пилета изчистени и дреболийте са вътре в пликче), измивам го, поопърлям го на котлона (газов е ), после шпиковам с малко масло под кожата, зашивам при вратлето.
Плънката я правя с дреболийте, ориз,гъби, лук, малко чесъни, кестени (сварени,обелени и наситнени), слагам и малко чубрица, всичко задушавам и пълня Фтичката, зашивам, посолявам леко, завивам с фолио, наливам малко бира или вино и бутам във фурната на ниски градуси (140-150), след час и половина проверява дали се разделя лесно месото , отвивам да се запече коричката и готово.

Ох, кестените ... аз само ги варя и после като семки ги употребяваме.
В Българияедин път пробвах да ги изпека, но ... бяхме като на война, то не бяха стрелби, гръмотевици и помня, че после едвам изтърках фурната. А, иначе уж ги бях опекла, но се оказа, че съм сътворила някакво ново бойно оръжие. hahaha hahaha hahaha

# 92
  • UK
Мънки, благодаря! Звучи много вкусно.

Аз пък никога не съм варила, ще взема да пробвам. Как се варят?
По същия начин, правиш резки на тях, хем се сваряват по-бързо, хем се белят по-лесно, вариш в тенджерата час, час и половина и готово.

Моята щерка пак с температура тая нощ. Мине не мине седмица две и теква сополът и след него температурата. Добре, че засега само с това минаваме. Днес и е коледното парти в градината и още се чудя дали да я пускам, сега сутринта уж е добре, но знам ли я.

# 93
Правят се две резки във формата на кръст на всеки кестен. После се пекат 15-20 мин на силна фурна. Обикновено на етикета има инструкции как да се приготвят и пекат. Рядко гърмят, ако гръмна някой, изчакам да изтине фурната и с прахосмукачката я почиствам  Mr. Green
Аз пък никога не съм варила, ще взема да пробвам. Как се варят?

Просто ги потапяш във вода и вариш. Няма нужда от нищо друго.

# 94
  • постоянно
Така.... аз съм готова за Коледа /Нова година .  Не искам да влизам в магазин до 3-ти  Stop
Слагате ли кимион в сърмите  и грис в баклавата ?  newsm78

# 95
  • York
Аз слагам на зелеви сърми само сол, черен пипер и чубрица.
А баквала никога през живота си не съм и опитвала да правя Simple Smile

# 96
  • Bristol
Аз тази събота ядоха сърми, на които беше добавено къри! Много ми хареса и мисля така да ги направя тази година. Иначе стандартното ми е черен и червен пипер и чубрица.

# 97
  • До хладилника, който обичам
Запис! Кимион в каймата придава добър аромат, да.
За Бъдни вечер още не знам какво ще правя, вероятно постни сарми с постно пиле помежду Mr. Green
За Коледа пълнена пуйка, за Нова година - пълнена гъска и сарми, толкоз от мен.

# 98
Аз кимион мога да понеса само на кебапчета..., та не слагам. Правила съм баклава и с грис в плънката - става по пуФкава  Mr. Green

# 99
Като говорихме скоро за бури-Изтока, готови ли сте за Барбара? Идва със 70 мили в час баш за почивните дни. Как пък не можа по-рано?! От кога ги чакам тея 4 дни да поскитаме... ooooh!

# 100
  • Манчестър
Запис! Кимион в каймата придава добър аромат, да.
За Бъдни вечер още не знам какво ще правя, вероятно постни сарми с постно пиле помежду Mr. Green
За Коледа пълнена пуйка, за Нова година - пълнена гъска и сарми, толкоз от мен.

За мен зелеви сърми без кимион е като манекенка на подиум без грим напр.

# 101
  • постоянно
Бу, Аве ,
 надявах се тайничко да кажете , че може и без. Нямам кимион и сега трябва да ходя до магазина специално за него  Crazy А това , винаги значи, че няма да се купи само кимион ........

Hug

# 102
Бу, Аве ,
 надявах се тайничко да кажете , че може и без. Нямам кимион и сега трябва да ходя до магазина специално за него  Crazy А това , винаги значи, че няма да се купи само кимион ........

Hug

hahaha Познато.

# 103
  • UK
Каква е тази Барбара newsm78 ние сме в централна, дано не ни докосне  ooooh!
Кои пилета са хубави? В лидл има ли ? Да взема за Бъдни вечер и да изпека.  Искам да стане със хрупкава коричка. Мен, ме 'отрязаха' за сарми, не искали! А цяла тенджера, ми няма, само аз, да си я , ам Joy

# 104
Гледам, изменила се е информацията, че и по-силен вятър казват  ooooh! Няма да минем тънко този път-баш при нас идва.
Коконче, ето малко информация за бурята Барбара

Пилета от различни места съм вземала. Основно на шише ги правим и са с хубава коричка.

Общи условия

Активация на акаунт