Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 361
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Уж се намери някакъв билет,но полетите са отменени.Явно голяма буря се задава в наше село.Изглежда ще познаят Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling EyesЗаради времето е просто блокиран в България.Такъв му бил късметът newsm78
Филенцето го пробвах-фантастично е!По моя преценка ми се ще да е по-сухо,тъй че го окачих наново да виси.Значи,взимам аз детенце от училище.И се запътвам да говоря  с госпожата за ваканцията ни.Няма проблем.За вашият период от около 13 дни(учебни) ще платите 61 паунда #Crazy #Crazy #CrazyМалиииииии.Малко повечко ми се видя,но какво ли се чудя?За 2 снимки в училище платих 13-14 паунда.

# 271
Уж се намери някакъв билет,но полетите са отменени.Явно голяма буря се задава в наше село.Изглежда ще познаят Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling EyesЗаради времето е просто блокиран в България.Такъв му бил късметът newsm78
Филенцето го пробвах-фантастично е!По моя преценка ми се ще да е по-сухо,тъй че го окачих наново да виси.Значи,взимам аз детенце от училище.И се запътвам да говоря  с госпожата за ваканцията ни.Няма проблем.За вашият период от около 13 дни(учебни) ще платите 61 паунда #Crazy #Crazy #CrazyМалиииииии.Малко повечко ми се видя,но какво ли се чудя?За 2 снимки в училище платих 13-14 паунда.
  За кое да платите? Дано мъжът ти престигне скоро, но в БГ повечето пътища са затворени.

МГМ, малко се пресили с този коментар, точно ти дето три години ти слушахме реването и плюенето на англичанката и на колежката ти англичанка. Хубаво е човек да не забрава от къде е тръгнал.

# 272
Честита ви нова година! Нека ви донесе здраве, успехи и сбъдване на очакванията!

Аз писах същото на Кокона преди време, но виждам, че не си взема поука, а продължава в същия негативен тон. Дано намери каквото търси.

Надали някой ще си спомни да съм писала нещо против Англия, но споделям мнението на повечето писали тук. Дори и на Дорет донякъде.  Peace

# 273
Значи,взимам аз детенце от училище.И се запътвам да говоря  с госпожата за ваканцията ни.Няма проблем.За вашият период от около 13 дни(учебни) ще платите 61 паунда #Crazy #Crazy

А какво покрива тази сума? newsm78

Аз да отклоня малко темата. Какви чанти ползвате за ръчен багаж? Ние сме минималисти и лятото за трима ни един куфар беше голям (т.е. въпреки гумените ботуши и дъждобрани не можахме да го напълним за две седмици ваканция) та реших от тук насетне да си спестя плащането му и да сме с ръчен багаж. Но имам нещо подобно на малко по-голяма дамска чанта за целта и определено освен документи, фотоапарат и лаптоп + малко бисквити и вода, друго не побира. Та за това дами, моля помагайте със съвет. За детето също ми трябва нещо подходящо, което да може сам да мъкне/влачи/тика. Гледам всевъзможни модели от раници до миникуфъри в нета, но предпочитам мнение от личен опит и практичност. Предваритлено благодаря! bouquet

Barefoot Kontesa, как е при вас? Имате ли много сняг сега?

# 274
Pampers ние с малкото ни пътувания със самолет сме привърженици на раниците - ръцете са свободни - за мен това е важно. Отделно рядко ми мерят размера на раницата, но винаги се съобразявам. Другото е, че куфара не променя формата си, а раницата мога да я тъпча  hahaha Имам и куфар с нужния размер за ръчен багаж, но определено не ми е удобен. Трябва да отчетеш и колко време пътуваш от/до самолета и с какво - то също ще ти помогне в избора. Ако се спреш на раница - пак я вземаш с размер за ръчен багаж. За детето може и куфар на колелца, но пак ти ще имаш ангажимент и за теб раницата ще е по-удобна заради свободните ръце.

# 275
Аз да отклоня малко темата. Какви чанти ползвате за ръчен багаж? Ние сме минималисти и лятото за трима ни един куфар беше голям (т.е. въпреки гумените ботуши и дъждобрани не можахме да го напълним за две седмици ваканция) та реших от тук насетне да си спестя плащането му и да сме с ръчен багаж. Но имам нещо подобно на малко по-голяма дамска чанта за целта и определено освен документи, фотоапарат и лаптоп + малко бисквити и вода, друго не побира. Та за това дами, моля помагайте със съвет. За детето също ми трябва нещо подходящо, което да може сам да мъкне/влачи/тика. Гледам всевъзможни модели от раници до миникуфъри в нета, но предпочитам мнение от личен опит и практичност. Предваритлено благодаря! bouquet
[/quote]
Ние с мъжа ми си купихме едни много големи раници, които са страшно удобни за носене на раменете и побират много неща. Когато са пълни, са доста по-големи от безплатния позволен багаж на Уизеър, но понеже са раници и ги носим на гърба си, досега никой не ни е правил проблем. А и тъй като носим дрехи, смятам, че няма да има проблем да ги посмачкам малко, ако някой ми поиска да сложа раницата в мястото за мерене. Обаче това не се e случвало за 10-12 полета досега - с Райън Еър и Уизеър. Нали знаеш обаче, че течности, като вода или храни, които съдържат течности, няма как да вземеш в ръчния багаж - трябва да си купиш от летището след минаване на проверката.

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 02:00 от nelkata26

# 276
  • Истински се вижда само със сърцето.
Памперс за тези раници съм чела добри отзиви за пътуване https://www.amazon.co.uk/Osprey-Farpoint-Travel-Luggage-backpack/dp/B014EBLREI .

# 277
Аз пък не съм намирала неудобна раница за пътуване, ако е с необходимия р-р. За тази цена ще се намери къде по-удобна раница и то за туристически поход... То колко време носиш раницата при пътуване със самолет, че и супер комфортна да я търсиш - да няма да катериш върхове с пълна раница за по 10 часа...
В момента с намаленията в самсунайт за тази цена си купуваш куфар за ръчен багаж...

# 278
Сумата покрива това,че детето ще отсъства от училище.Причините поради които може да отсъства са:болест,религиозна причина,невъзможност за превоз или училището има  някаква кауза.Изглежда ние не влизаме очевидно в тези причини и искат да заплатим за отсъствието.Дадоха ми молба и отделен лист с описание на закона,причините и т. н.Говорих с учителката на класа,тя ми каза ,че може би няма да плащаме,защото си отиваме в страната и това е основателна причина.Спокойна си отидох в офиса да взема молба и жената от офиса ми каза това и ми връчи документите.Малко съм объркана и ще говоря с директорката и госпожата още един път.Като трябва ще се плаща.
Вече запазихме и хотелчето в Бг.Много кипро Heart EyesСняг,природа,топъл басейн,джакузи,сауна......мммм.За малко ,но пак си е почивка Wink

# 279
  • Истински се вижда само със сърцето.
Лейдибърд, просто бях чела че се отваря като куфар и е удобна за хора които обичат да пътешестват, не съм гледа цени, нито съм задължила някой да я купи. Аз лично ползвам куфар, но и толкова и пътувам Simple Smile

# 280
Момичета, някакви идеи за дребни подаръчета от България за 6 - 7 годишни тукашни деца?

Имаме и чанти, и раници за ръчен багаж. Според пътуването преценяваме. Все ми тежи, но се издържа.

Ава, за колко учебни дни става въпрос? При нас са много строги по този въпрос.

# 281
Блу,от 20.02-08.03 вкл.Като махнем съботите и неделите са точно 13 дни.Значи,разбирам,че са стриктни.И ще се плаща.Объркването ми дойде от там,че госпожата каза едно,а госпожата в офиса друго newsm78

# 282
А аз като гледам разни клипчета из нета и раницата у дома....втората нищичко не побира в сравнение с онея виртуози там на екрана  hahaha

Блу, нещо традиционно фолклорно ли търсиш като идея ?

avaspirala, доколкото знам гледат общото присъствие на детето и ако е пълно не налагат глоба, но иначе по закон ако отсъства в учебно време без да е болно  £60 е глобата. В някои общини много строго ги следят и на абсолютно всички лепват глоби.

Цитат
Your local council can give you a fine of £60, which rises to £120 if you don’t pay within 21 days. If you don’t pay the fine after 28 days you may be prosecuted for your child’s absence from school.

Проблемът с отсъствието на децата за семейни почивки е много нашумял, но въпреки това родителите предпочитат да платят глобата и да идат на евтина почивка.

# 283
Блу, нещо традиционно фолклорно ли търсиш като идея ?
Не, всъщност не знам. Нещо за даване вместо party bags.

Avaspirala, много дни бе. Нашата директорка ще полудее, ако те чуе.

# 284
  • UK
Малко по сериозно, дами, три години ме били чели, аз пиша по едно мнение на месец, явно голямо четене ще да е било. Оплаквала съм се от съвсем различни неща, никога не бих си помислила да кажа нещо от типа "аз на лекар тук не съм ходила, но не съм доволна от здравеопазването". Малко по различно е от "нещо кофти ми се случи днес". Да знаете, че следващия месец няма да пиша, понеже много ме засегнахте, не е понеже си гледам живота и мъжа и си ми е добре, благодаря. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт