Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 370
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Е, недейте така да нападате жената. Може да не е била нейна идеята да дойде тук и още в началото да не е била мотивирана да се бори и да търси най-добрия вариант за себе си и семейството си. Аз дойдох тук с доста високо образование от Бг, но бях подготвена, че няма как веднага да започна да работя по специалността си(въпреки че дойдох с добър английски език, за разлика от много други). Бях готова да работя всичко и да се справя, все пак имах и пълната подкрепа на съпруга ми, който реши да дойде тук само, за да мога аз да се реализирам, както заслужавам. Той в Бг си имаше много добре платена работа, с която нямаше финансова необходимост аз да работя, но не се чувствах добре и пълноценна - не знам, може би някои жени ги удовлетворява да бъдат само домакини и майки(което не е никак малко) и да ги издържат мъжете им, но аз не се чувствах добре и на мястото си. Все още се боря и не работя точно това, което искам и парите не валят, както повечето в Бг си мислят, но не се отказвам и смятам, че 95% от всички условия на живот във Великобритания са няколко пъти по-добри от тези в Бг. За детски градини и училища изобщо не може да става въпрос за сравнение - имам преки наблюдения и от Бг и от Англия-свързано е с работата ми. Тук децата обожават да ходят на училище и детска градина, което в Бг никога не може да се постигне дори и в едно училище и детска градина. Както и да е, много дълго стана. Който е дошъл без желание за живот тук, той и доста бързо ще се върне и ще се откаже. Без значение кое е най-доброто в случая за децата - нали в крайна сметка всички за това сме дошли- не заради себе си, а заради тяхното по-добро бъдеще!

# 256
  • UK
Коконче, и моят съвет е да не прибързваш със заключенията. Вярвай ми, няма по-важно от това децата да са щастливи в градината.  Peace
Аз пак ще потретя, че имам ужасен опит с градините в Бг и не ги пожелавам на никого.  Grinning

Тук децата обожават да ходят на училище и детска градина, което в Бг никога не може да се постигне дори и в едно училище и детска градина.
Това са и моите наблюдения.

# 257
Здравейте:)Благодаря за отговора,Хер:)При нас неприятни емоций и мъжът ми спешно излетя със самолета за България.На отиване билета 61паунда.Първата дата за връщане е 8-ми,билета е 700лв. #CrazyГледохме и на сл.ден,билета стана 749лв.????Не разбирам защо е тази цена?За лош късмет хваща и всички уж стихийно студени дни в БГ.Следващата дата за връщане е 11-и,беше 116паунда,на сл.ден-149паунда???Не знам как ще се прибере и кога и с какво.Търсим варианти с други(освен Wizz)И понеже го няма,няма и как да работя,защото няма кой да гледа малката.Майната му,нека само таткото да се прибере скоро.
 Кокона,аз също не разбирах точно къде съм попаднала,когато дойдох.Но,за нас решението да дойдем беше обмисляно мнооого дълго.Казах си-потрай бабо,за хубост.Още и още се учудвам на много неща.Но се свиква и постепенно ще се почувстваш на мястото си.Когато започнеш работа,когато започнеш да общуваш с тукашните,да посещаваш разни мероприятия,да си ходите на гости.С всеки изминал ден,ще се понамествате.Като те чета...може би имаш големи очаквания,или предварително си си представяла точно определени неща.Дай си време.И ако не можеш...никой няма да те сочи с пръст ,че сте се върнали.Аз си имам правило-опитвам се,да не правя неща,които не харесвам.Ако не ти харесва толкова тук....ами приберете се Simple Smile

# 258
Много ми харесва, че учат децата на благотворителност и да помагат на съучениците си. Постоянно събираме пенита, то дори не са и пари, 10-20 пенита кво са ...за приюта за магаренца, за кученца, за котките, за децата в болниците, за старите хора, ходят и им ги даряват лично,прекарват време с децата в болницата, играят с тях, четат им книжки, подаряват им от своите играчки. Той ще се научи рано или късно да се огащва  Joy, ама ще се е научил и на човечност. То верно, че всичко започва от семейството, ама и училището помага доста.

И аз това си го мислех наскоро + още подобни в този ред, гледайки как дребния се развива в градината и с какви знания по човечност се прибира.

Споделям мнението на ٠•● Veggie ●•٠. Защо не се преместите в града, където започна работа таткото?  Определено никой около мен няма подобни наблюдения спрямо градините. В града ще имате избор и по-различни условия във всяко едно отношение.

avaspirala, а гледа ли билетите до други летища? Дори да са в град на 2-3-4 часа от вас, варианти за транспорт има много. Също така вижте и варианти с прекачване. Мои приятели лятото бяха във вашата ситуация и накрая през някоя скандинавска страна се върнаха, защото сумарно двата билета бяха бяха 3-4 пъти по-ниска стойност от директния.

# 259
   Кокона, проверете и другите градини. Аз изобщо не съм претенциозна и трудно може да ме впечетли нещо, но в какви гнусни мизерии съм попадала, ами сори, но 800 паунда детето ми да лази в мизерия, без да му се смени памперса цял ден и да му се обърне никакво внимание няма как да стане. Нашата градина не мога да кажа, че беше върха на чистотата, но беше прилична, но по важното е, че децата бяха обгрижвани много добре, детето ходеше с огромно желание, ядаха прясно приготвена храна всеки ден и научи много неща. Беше уютна така да го кажа и учителките бяха страхотни. Ходих и в други, една беше много хубава и чиста, учителките не ми допаднаха, една беше потресаваща, тази която споменах в началото. Та има избор, трябва да се намери само.

# 260
  • Bristol
Затова повечето англичани и по-заможни хора предпочитат частните детски градини и училища. Доста скъпички са обаче за обикновения човек,...
Аз лично на държавни детски градини не съм попадала. Освен ако нямаш в предвид групите в училищата по 3 часа на ден за 3 годишните? Навсякъде са частни и яко се шари, независимо беден или богат си. А влизала ли си в сградите на частните училища? Те обикновено са в много стари сгради, скъпи за поддържане и съответно имащи нужда от доста ремонти, не само козметични. И на мухъл понамирисва и с ръжда е пълно. Аз лично ги харесвам, но ако имате претенции към хигиената, определено ще ви отблъснат и ще предпочетен някоя новопостроена, просторна и слънчева академия  Grinning

Кокона, всеки пречупва видяното по-различен начин, в зависимост от това от какво има нужда и какво търси. Децата обожават да играят с гуми, това е задължителен аксесоар на почти всяка детска площадка, ледът е толкова забавен, особено като се топи и водата се стича между пръстите ти, а от кал с малко трева и клечки стават страхотни манджи  Crazy Моята пък обичаше да обикаля с приятелчета и повдига камъните по полянката в търсене на буболечки и червеи  Laughing
Дано в новата година намериш това, което търсиш  Hug

# 261
  • Cambridge, UK
kokona, защо не пробваш с childminder?

# 262
  • UK
kokona, защо не пробваш с childminder?

Това детегледачка ли е?
В бг ползвах такава. Тук, не мога на този етап, да си я позволя, по същите съображения, не се местим и в града, в който мм започна работа.  По-уместно към момента ние, да пътува, колкото и некомфортно и уморяващо за него, да е това.
Благодаря, че ни мислите  bouquet
Подала сэм във всички дг тук документи, но за момента, само в тази, която посетихме се отвориха места. Дг са частни, аз от вас научавам, че имало и държавни, такива newsm78

Виждам, че някои от вас, се дразнят от факта, че съществуват и такива хора, които по ред съображения са принудени, да напуснат родината си,  но пък, не са 'очаровани' от това, което виждат и с което се сблъскват на новото място, ще спра, да споделям. Мислех, че темата е за взаимопомощ, но явно, съм се заблудила.  Извинете!

# 263
  • Bristol
Childminder е детегледачка, гледа деца, но в нейната си къща, няма май превод точен на български. При нас взимат около 4-5 паунда на час, перфектна работа ми свърши от 5 до 11 години за щерката. Оставях я сутрин рано при нея, тя си я водеше и прибираше от училище. Кокона, твоите не бяха ли около 3 годинки и ще са на 4 преди септември или греша? При нас обикновено 3+ годишните ги комбинират pre school, за безплатните 3 часа и childminder. Pre school ги подготвя за училището после и повече социализация с деца на тяхна възраст има. При childminder е по-спокойна домашна атмосфера. Водят най-малките на play groups през деня или в парка да играят.

Първия петък от Новата Година! Добро утро  Grinning

# 264
  • ENGLAND
кокона, един съвет и от мен. Ако не е супер наложащо да започнеш работа гледай си децата още малко повече от година и половина. Още сега или от септември ги запиши на нърсари клас в училище, това са 15-те часа седмично фри. Ако има опция и срещу заплащане да ги оставяш някой ден по цял ден ще е добре за теб. В същото време докато са на училище използвай времето за различни курсове, по английски, за добиване на квалификация и волунтари в сферата, в която искаш да работиш. Така натрупваш квалификации, опит и си гледаш децата. Наистина тук градините са под всякаква критика, смея да да твърдя, начален учител съм и работя в early years, работила съм и в градини и в училища, и в частни и в държавни.
Има и огромна разлика между нърсарито и нърсари клас в училище. В нърсарите персонала е с чайлд кеър курсове, дори и мениджърите, не са квалифицирани за каквото и да е обучение, гледат само децата и отмятат боксовете. В училищата задължително има начален учител с QTS, съобразява се какво е необходимо да се учи за да има приемственост в ресепшън клас. А и учителите се "въртят" в различни класове и знаят какво е необходимо за следващия клас.
И наистина има различни нърсари, частните са със един собственик, а останалите са от рода на шуър старт, към чилдрен центрове или верига от нърсари към някоя организация. Но всичките работят по една програма.

Ако имаш въпроси може да ми пишеш на лични.

И не се връзвай на тези, които те нападат, те такова оплакване му правиха, че сега се чудя що за хора са и обиждат дори. МГМ да си прочете какво писа първата година като дойде тук.

# 265
Добро утро:)Памперсче,благодаря ти:)Точно това гледахме и ние,въртяхме,сукахме и накрая решихме колкото-толкова.Преживелиците в България напълно го смазаха и ще гледа просто да се прибере по най-бързия и кратък път.
Кокона,мен лично не ме дразниш.Темата е за взаимопомощ,не е тема тип"мило дневниче".Някои сме по-емоционални,други по-студени.Не всички сме на една възраст,не всички имаме деца и съответно има недоразбиране.Гледай си сладурките и по-ведро.Скоро ще изскочи по-хубаво и приемливо място за малките:)
Аз пък да се похваля GrinningЗа Коледа под елхата,дядо Коледа ми беше оставил чисто нова шевна машина Heart Eyes Heart Eyes Heart EyesОт както сме дошли тук,все ги гледам и разглеждам.И ей на!Бях много добро момиче през годината JoyНачи,с кеф ще си я ползвам Mr. GreenПо Коледа сложих едно филенце с подправки,да го вее вятъра.Това ми е за първи път,та да видим.Пожелавам на всички супер успешен ден:)))) Grinning

# 266
  • Истински се вижда само със сърцето.
Аваспирала браво на дядо Коледа Simple Smile Филенцето го провери, може и да е готово вече Wink за около 10 дни поне нашите вече са ок, иначе пресъхват много.

Кокона, дано намериш нещо което ти харесва за децата и да си спокойна. И на мен ми предстои да търся градина за малката и да се ориентирам да търся работа, ще го нагласим някак Simple Smile набелязах си някои детски градини, остава да се обадя да видя имат как са с местата и ако трябва да я включа в спиъците за когато се освободи място.

МГМ не те познавам, но си спомням когато четях само в темата твоите саги с магазина, нека не се обиждаме и да си помагаме колкото можем, а ако не можем да помогне просто да си замълчим.

# 267
  • UK
Аз помня МГМ от самото начало,от много години следя темата, имаше много трудности още доста преди магазина, нормално е, затова пък постигна толкова много оттогава и тя се бори абсолютно сама без мъжко рамо до себе си като нас.  Hug Всеки минава през трудности в началото, лека полека се нареждат нещата.

Кокона, и аз препоръчвам да гледаш училищата, май съм казвала, друго е. Моята щерка започва в новата градина в понеделник, ще разказвам.

Аз сложих филето в хладилника в по рецептата тук, която споделихте, сега цели три седмици ще го гледам и чакам, то отсега си изглежда вкусно. Grinning

# 268
  • Истински се вижда само със сърцето.
Дежи това имам предвид, всеки се сблъсква с трудности, един си ги казва по емоционално, друг не, важното е да сме толерантни Simple Smile

От това дали ще се настроиш нямат значение годините, а каква натура си Simple Smile Спирам по този въпрос Simple Smile

# 269
Кокона, на ваше място бих мислила в посока местене в МК, където работи мъжа ти.

Общи условия

Активация на акаунт