Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 356
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
  • ENGLAND
avaspirala, доколкото знам гледат общото присъствие на детето и ако е пълно не налагат глоба, но иначе по закон ако отсъства в учебно време без да е болно  £60 е глобата. В някои общини много строго ги следят и на абсолютно всички лепват глоби.

По закон глобата е 60 паунда на родител, предполага се за няколко дни. Но не знам щом ще отсъствате толкова дълго дали няма да ви направят и други проблеми.

# 286
  • Bristol
Блу,от 20.02-08.03 вкл.Като махнем съботите и неделите са точно 13 дни.Значи,разбирам,че са стриктни.И ще се плаща.Объркването ми дойде от там,че госпожата каза едно,а госпожата в офиса друго newsm78
Ти попълваш молба за отсъствие и ако не я одобрят, но изтеглиш детето, се плаща глоба.
Февруари в училищата имат една седмица ваканция. Ние се възползваме от нея, за да се разходим, видим малко сняг и караме ски. Още края на лятото направих нашите резервации, голям мерак  Laughing

# 287
Лейдибърд, просто бях чела че се отваря като куфар и е удобна за хора които обичат да пътешестват, не съм гледа цени, нито съм задължила някой да я купи. Аз лично ползвам куфар, но и толкова и пътувам Simple Smile
Няма лошо - всеки си избира какво и за колко пари да си купи - сметка на чужди пари не правя! Споделям, че самсонайт имат страхотни намаления в момента - любителите на марката могат да се възползват.
При нас не се разрешават отсъствия извън ваканциите, освен по болест, а и тогава се води "неприсъствие".

# 288
Леле,60паунда на родител!120 паунда значи?Не е отсъствала никога от началото на училището.Подавам молбата в понеделник и каквото сабя покаже.Ще се плаща и толкова.За ваканцията изключих съвсем ooooh!Кога бяха датите,някой сеща ли се?Иначе малката ми каза ,че я питали в училище периодично,дали няма да си ходим в Бг.Последно я питали преди Коледната ваканция.Госпожата де Simple SmileМи много дни,защото трудно се наместваме с отпуските.И сега някак я наместихме.Пари се изкарват,да сме живи и здрави Grinning
За раниците-и тримата не можем да се вместим(всеки с негова раница)И пътуваме с един голям куфар и всеки с раницата си.
Онзи ден нещо ми се прецака ципа на якето,вчера си мацнах ръкава с блажна боя от училището.Не му върви на това яке hahahaТъкмо мислех,да направя сефтето на шевната машина,ама и тази блажна боя newsm78Няма и месец горкото Mr. GreenПосле,защо щерката не пази ботушки и дрешки Joy

# 289
Ако трябва да съм честна, 120 паунда глоба за 13 дни отсъствие са направо малко. Но дано все пак само с толкова се разминете. Кога точно е ваканцията на вашето училище може да прочетеш в сайта му. Там ще има и информация за политиката на училището относно присъствия и отсъствия. Също и в сайта на общината търси. Би трябвало да имате и писмо /нашите пращат и мейл, и на лист, само и само да няма неразбрали/. Не пиша конкретни дати, защото има различия между училища и райони. Например дъщеря ми ще е във ваканция третата седмица на февруари + понеделника от четвъртата, а детето на колега на ММ - четвъртата. При нас редовно дават и понеделника, официално е inset day, но съм склонна да мисля, че е и някакъв жест към нас. Ние вече знаем ваканциите и за 2017/2018 академична.

# 290
  • UK
Някой от вас ходил ли е на почивка чрез този сайт?
https://www.haven.com/

Хубав уикенд на всички!  Hug

# 291
Блу,благодаря ти HugЩе имаме в предвид за напред,кога точно са ваканцийте,за да пътуваме.И,да-всички райони и училища са с различни дати за ваканцийте.Както и за първи учебен ден през септември.Отново за домашно имаме един лист с думи за спелуване,отново и отново #Crazy newsm78Много държат тук на това,както и на втората световна война.За Коледа тържеството беше пак за войната NaughtyКъде е Коледа,къде е войната?Нищо общо!!!
Дежи,не съм запозната с този сайт.Ама изглежда интересно за лятото Heart Eyes

# 292
  • ENGLAND
Някой от вас ходил ли е на почивка чрез този сайт?
https://www.haven.com/

Хубав уикенд на всички!  Hug

Ние ходихме преди две години, в Корнуел и след това на източния бряг, мисля пак с тях. Много ни хареса, правихме си екскурзии всеки ден, обиколихме целия Корнуел. Всяка вечер имаше някакви забави. Ние бяхме априлската и майската ваканции. Обикновено The Sun, вестника пускат талончета, събираш си ги и ги пращаш и ползваш доста голямо намаление. Сега пак мернах реклама, пратиха ни нещо пак.

Халф търм ваканцията обикновено е третата пълна седмица на февруари, сега е 20-26 февруари. Може тук там някои училища да имат предната или следващата седмица ваканция. Дано сте хванали тези дати.

avaspirala, за понататък ще знаеш, слагаш най-напред ваканциите в календара и за всичко се съобразяваш с тях, има ги даже и за следващата година на сайта на всяка община. Но обикновено последните няколко дни преди лятната ваканция измислят нещо и свършват ден - два по-рано. При нас в сайта на общината пише, че свършват във вторник на 25 юли, но вчера мъжа ми звъна в училището, свършват още в петъка, докарахме си още няколко дни в България.

Ако на някой му е по-близо Бирмингам сега е време да си купите билети за лятото. Ние взехме с Луфтханза с прекачване в Германия под 200 паунда на човек. От години пътуваме така, лоу кост ни излиза по-скъпо.

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 15:06 от Doret

# 293
Значи,взимам аз детенце от училище.И се запътвам да говоря  с госпожата за ваканцията ни.Няма проблем.За вашият период от около 13 дни(учебни) ще платите 61 паунда #Crazy #Crazy
Различните авиокомпании имат различни изисквания за размер на ръчен багаж, при някои се заплаща. В сайта на авиокомпанията с която пътувате има размери на допустимия багаж. Аз пътувах с ръчна чанта, плътна, размерът й беше нещо от сорта на 65 на 45 на 35. Освен това имах право на раница вместо дамска чанта, с по малки размери, аз предпочетох по голяма дамска чанта. Освен това ако на някой му е полезно минах със сешоар, епилатор и електрическа пила. Много се чудих дали да ги взема, защото не ми се изхвърляха на летището.

https://www.google.co.uk/search?q=чанта+за+ръчен+багаж+в+самолет&ie=UTF-8&oe=UTF-8&hl=en-gb&client=safari#imgrc=GrgXDe9F_3cchM%3A
Чантата е такава.
Извинявам се за кьораво написания пост, пиша от таблет
А какво покрива тази сума? newsm78

Аз да отклоня малко темата. Какви чанти ползвате за ръчен багаж? Ние сме минималисти и лятото за трима ни един куфар беше голям (т.е. въпреки гумените ботуши и дъждобрани не можахме да го напълним за две седмици ваканция) та реших от тук насетне да си спестя плащането му и да сме с ръчен багаж. Но имам нещо подобно на малко по-голяма дамска чанта за целта и определено освен документи, фотоапарат и лаптоп + малко бисквити и вода, друго не побира. Та за това дами, моля помагайте със съвет. За детето също ми трябва нещо подходящо, което да може сам да мъкне/влачи/тика. Гледам всевъзможни модели от раници до миникуфъри в нета, но предпочитам мнение от личен опит и практичност. Предваритлено благодаря! bouquet

Barefoot Kontesa, как е при вас? Имате ли много сняг сега?

# 294
  • Оптимист по принуда
Относно багажа - току-що в ткмакс гледах страхотни раници с колелца.

# 295
МГМ, вземи моля ти се си прочети хронологията, че ме размя от сърце! А че няма да пишеш нали знаеш колко много ме трогна...Едно мрънкане по малко!

avaspirala то ако е 120 паунда само добре, че съм чувала за училища с много люти директорки, дето на ден я слагат глобата, а за 13 дена откачат и социални пращат в на хората къщите. Моя приятелка децата и боледуваха и им пращаха социални няколко пъти от тях и доста проблеми им правиха. Хубаво е, че не е отсъствала до сега, та може и само с тези 60 паунда да си затворят очите.

Раници, куфари и тн за ръчен багаж имам поне 7, ползвам ги в зависимост от пътуванията. Имам и няколко в БГ. Ако ходя сама с малката съм с куфарче и раница. Ако сме тримата взимам три куфарчета, ако съм купила големи куфари гледам да сме с раници и тн. На Изиджет са по големи от на Уиз, имам и за едните и другите. Имам на Трип, ИТ травел и няколко безизвестни. Като цяло за ръчен багаж не държа супер много на марка, защото си го нося и не се премята чак толкова, трудно ще се счупи. Като цяло виж с коя компания пътуваш най често, какви са и ограниченията за ръчен и вземи размер да освоява допустимите напълно.

# 296
На мой колега им лепнаха глобата за отсъствие от училище на ден на родител и само за 2 дни им излезе доста солено  ooooh!

Благодаря за отговорите за чантите! Имам път през ТК Макс тази седмица и ще огледам какво са пуснали.

# 297
  • Истински се вижда само със сърцето.
Ако детето е с висока температура и няма как да отиде на училище как се процедира?

# 298
Мис файн....нямам думи ooooh!Добре ,че ме предупреди.Чак проблеми със социалните  не ми се ще ThinkingНадявам се,този път да си платим тихо и кротко-без проблеми.И следващи отсъствия да нямаме.В Бг сме осъствали от училище 22 дни(учебни).Бяхме със скарлатина,оттам получи отит,ушенцето загнои,влязохме в болница,цепиха ни 2 пъти....одисея.Добре,че порастнахме(9г),та поотшумяха боледуванките.Представям си тук как щеше да се приеме това  #Crazy #Crazy #Crazy
Имам си една чуденка малка-тукашното грозде е супер сладко,като истинско.И посред зима пак така.Изкуствено ли го правят сладко и добре ли  е да се хапва?(много обичам) newsm78 hahaha

# 299
  • Оптимист по принуда
.Изкуствено ли го правят сладко и добре ли  е да се хапва?(много обичам) newsm78 hahaha
Искрено ме разсмя. Grinning Плодовете в повечето случаи са внос от някъде.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт