Великобритания - Тема 67 Коледно Снежна Зимна

• 62 249
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
  • След завоя в дясно
Happy Bella ето тук:
https://www.naric.org.uk/naric/

# 541
  • До хладилника, който обичам
В БГ като иде някой чужденец нито помощи му дават, нито безплатно здравеопазване. То аз като си ида нямам безплатно здравеопазване. Как пък Англия ги задължиха да дават пари на целият свят да си лежи у тях и те толкова пък не можаха да се преборят с това.

Да бе, да, задължили ги. Системата им е такава, както Happy Bella пише, и се точи активно и основно от англичани, в статия бях чела, че процентът чужденци с някакви помощи е под 11 (общо всякакви).
В България помощи няма за никого, не само за чужденци Mr. Green социалното подпомагане, което съществува, е мизерия и човек трябва да е готов на изключително нисък и нечовешки стандарт, ако разчита само на него, или да има сиви доходи (каквито, знаем, са основните доходи огромна част от хората).
В Англия и доколкото знам, в доста други западни страни, социалното подпомагане е така устроено, че вместо предпазна мрежа, която да е улови при нужда и да ти помогне да отскочиш, с малко повече планиране и внимание може да бъде точена години наред и стандартът, макар не висок, да е съвсем задоволителен. Ако си въведат българско социално подпомагане, хората, лежащи на него, ще се разкарат в рамките на три месеца Laughing

# 542
Точи се системата им, но има и желаещи да наливат. И те затова искат висококвалифицираните чужди специалисти.

# 543
  • Leeds, UK
Системата им ще спре да се точи като накарат собствените си михлюзи , дето по цял ден лежат по тревата, да работят. То не може всички да са началници и специалисти, някой трябва и да бачка приведен, нещо дето на англичаните им е непознато.

# 544
  • Оптимист по принуда
Е да де, но тези михлюзи са си в държавата и системата си е за тях.

# 545
Сканирани български оригинал или превод ли изпрати? Щото и аз им се чудя още, има 2 висши магистърски по бизнес и социален мениджмънт. newsm78
И оригинал на български + превод на английски.

# 546
  • UK
В сайта пише изрично в какъв вид да се изпратят документите - искат апостил и може с превод, може и без - тогава начисляват такса да ви направят превода те. И като искате да ви се признае определена квалификация, трябва да изпратите документи само свързани с нея и само с посочен в тях хорариум обучение над определен брой часове, мисля 200 беше. Странични неща и допълнителни не свързани квалификации не искат.

# 547
  • Leeds, UK
Ако не са колониите им, дето ги точат от векове....Някой питали ли са ги искали там пък тях..Ся що мрънкат някой друг като го прави...Пък върхът беше , когато Найджъл Фарадж, чист англичанин, от майка германка и баща алжирец, се обяви против имигрантството...

Мерси за инфото за НАРИК Hug

# 548
  • постоянно
Това с 11 % чужденци на помощи може да се окаже повече чужденци на помощи в сравнение с англичани ако се погледне пропорционално  с  броят им в страната
63млн Британци - 89% на бенефитс ( от 5 млн на бенефитс )
5.3 млн чужденци -11% на бенефитс ( от 5млн на бенефитс )

# 549
  • постоянно
Ако не са колониите им, дето ги точат от векове....Някой питали ли са ги искали там пък тях..Ся що мрънкат някой друг като го прави...Пък върхът беше , когато Найджъл Фарадж, чист англичанин, от майка германка и баща алжирец, се обяви против имигрантството...

Мерси за инфото за НАРИК Hug

Защото този някой не им е никакъв! Защо да трябва да имат едни и същи привилегии към БГ като тя нищо не им е дала .

Колонията е завоювана територия  през годините - от там са и вземали и давали . Англия не  е единствената държава с колонии .

Интересно ще е ако ЛаПен спечели във Франция .... това ще довърши ЕС.

# 550
  • Истински се вижда само със сърцето.
Хер никой не ни е длъжен на нас разбира се, но не може ние да сме им виновни за всичко все пак Simple Smile

Преди време даваха, че в страната има и 1 милион нелегални емигранти, за тях пак ли ние сме виновни Simple Smile

Факт е, че страната си има нейните проблеми като много други, факт е, че и те решават бъдещето на тяхната си страна - но няма нужда да сочат с пръст най- малко виновните за ситуацията.

# 551
  • постоянно
Хер никой не ни е длъжен на нас разбира се, но не може ние да сме им виновни за всичко все пак Simple Smile

Преди време даваха, че в страната има и 1 милион нелегални емигранти, за тях пак ли ние сме виновни Simple Smile

Факт е, че страната си има нейните проблеми като много други, факт е, че и те решават бъдещето на тяхната си страна - но няма нужда да сочат с пръст най- малко виновните за ситуацията.

Илейн,  съгласна съм , но и никъде не съм чула или чела , че се обвиняват БГ за това. Искат контролирана имиграция , което значи правила за всички . Незнам защо ние БГ ги приемаме нещата толкова лично.
Ето Америка например - ти можеш ли ей така да влезеш в страната ? Не ! Трябва ти виза - и за почивка и за работа.
В Австралия - пак, Канада- пак. И т.н и т.н
Незнам защо ни е толкова трудно да приемем , че Англия иска  да може сама да диктува правилата за собствената си страна ???

Нелегални имигранти има и ще има винаги. Но те и не вземат помощи , легалните обаче - Да !
 Hug Hug

# 552
  • Истински се вижда само със сърцето.
А за контролираната емиграция съм за Simple Smile, макар че и на мен утре могат да ми поискат виза за да остана Simple Smile  Hug

Я нещо странично Simple Smile Тази година стават 20 години от както бях тук като студентка в една ферма - прекрасни 3 месеца. Фермата разбира се още си работи. На страницата прочетох, че сина им се грижи за нея подпомаган от родителите си при които бях аз. Много ми се иска да посетя мястото лятото, дали ще е удобно ако попитам за тях и евентуално да им се представя. То е ясно, че няма как да ме помнят, но ми е толкова носталгично и мило за онова време Simple Smile

# 553
  • UK
А по принцип, говорят ли за въвеждането на визов режим?
Тогава, 'ние' в частност, като новопристигнали и с никакъв, към момента статут, как ли ще бъдат спрямо нас нещата, това ме тревожи.
Отделно и всички стоки ще скочат нагоре Tired

# 554
  • На село (близо до Лондон)

На никой не му е приятно да го "точат". И аз не знам защо толкова лично се приема от българите, това че Англия иска да си контролира емиграцията и границите. За също се притеснявам за финансовото положение и следващите години.

Още не се знае какво ще е точно положението за емигрантите от ЕС, но каквото и да е пак ще има някаква система по която да се легализират и останат да живеят тук, ако искат.

Общи условия

Активация на акаунт